Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: BK Jelgava-2 mājās pārspēj Ogres Basketbola skolu

LBL2: BK Jelgava-2 mājās pārspēj Ogres Basketbola skolu
Ogres Basketbola skolas galvenajam trenerim Pēterim Ozoliņam pēc spēles bija, ko teikt saviem padotajiem
Foto: Ritvars Raits

Šovakar vienīgajā LBL2 spēlē BK Jelgava-2 uzņēma Ogres Basketbola skolas komandu. Ar rezultātu pārāki bija mājinieki, kuriem 10 un vairāk punktus guva seši dažādi spēlētāji, no tiem visvairāk – 15 – Mārtiņam Rugājam un Jānim Bērziņam. Zaudētājiem ar "double-double" atzīmējās Jānis Jaundālders – 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Līdz šai spēlei Jelgavas komanda bija izcīnījusi četras uzvaras septiņās spēlēs, bet Ogres komanda astoņās spēlēs spēja uzvarēt tikai divas reizes.

Komandu sākumsastāvi:

BK Jelgava-2: Zakenfelds, Bērziņš, Rugājs, Mateikovičs, Ausējs.

Ogres Basketbola skola: Jaundālders, Bērziņš, Pabrieža, Ķiploks, Pauliņš.

Pirmais puslaiks

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, Rugājam gūstot četrus punktus pēc kārtas. Pēc tam pirmos punktus guva arī Ogres komanda, tomēr pirmās četras spēles minūtes dominēja jelgavnieki – 11:4. Pēc tam deviņus punktus pēc kārtas guva viesi, izvirzoties vadībā ar +2, bet pēdējās divas ar pusi minūtes viņiem precīzi metieni vairs neizdevās. Astoņus punktus pēc kārtas guva Jelgavas komanda un ceturtdaļu noslēdza ar +6 (19:13).

Otro ceturtdaļu ar izrāvienu 7:2 sāka mājinieki, palielinot pārsvaru jau līdz 11 punktiem (26:15). Ceturtdaļas turpinājumā pārsvars turējās 10-12 punktu līmenī, bet pašās puslaika beigās Pabrieža un Jaundālders ļāva Ogrei iet pārtraukumā ar cerīgo -7 (33:40). Pēc pirmā puslaika mājiniekiem labākais bija Jānis Bērziņš ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, bet Ogres komandas rindās 12 punkti un piecas atlēkušās bumbas Jāņa Jaundāldera kontā.

Otrais puslaiks

Pēc pārtraukuma apņēmīgāki laukumā devās mājinieki, pirmās divas ar pusi minūtes neļaujot pretiniekiem gūt punktus. Jelgavnieki pakāpeniski palielināja savas komandas pārsvaru, viesiem neļaujot pārņemt kontroli pār spēli. Pašās ceturtdaļas beigās pārsvars sasniedza jau +17 (63:46), pēdējās divas minūtes viesiem nespējot gūt nevienu punktu.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Strogonovs, Paegle un Rugājs ar tālmetieniem tikai nedaudz vairāk kā minūtes laikā pārsvaru uzaudzēja jau līdz +24, Ogres komandu nostādot pavisam neapskaužamā situācijā. Zemāk par 20 punktiem Jelgavas komandas pārsvars vairs nenoslīdēja līdz pat pašām spēles beigām, kad pēdējās divās minūtēs Ogres Basketbola skolas komanda samazināja pārsvaru līdz -16 (73:89). Uzvarētājiem pa 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām guva Jānis Bērziņš un Mārtiņš Rugājs, bet Ogres komandai vairāk kā pusi komandas punktu guva Jānis Jaundālders, kura kontā 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas, un Raimonds Pabrieža, kurš iemeta 18 punktus.

Jelgavas komandai šī bija piektā uzvara astoņās spēlēs, savukārt Ogres Basketbola skolas komandai septītais zaudējums deviņās spēlēs.

LBL2, 22.novembris

BK Jelgava-2 – Ogres Basketbola skola 89:73 (19:13, 21:20, 23:13, 26:27)

BK Jelgava-2: Rugājs 15, Bērziņš 15, Ausējs 14, Paegle 13, Strogonovs 10, Roziņš 10, Mateikovičs 6, Zakenfelds 6, Kokins, Gražulis, Karelis.

Ogres Basketbola skola: Jaundālders 22, Pabrieža 18, Pauliņš 9, Gundegs 6, Mulers 5, Gulāns 5, Bērziņš 4, Ķiploks 2, Gaiķis 2.

Izmantotais avots:
www.basket.lv