Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: četras augstskolas un Co "play-off" priekšvakarā

LBL2: četras augstskolas un Co "play-off" priekšvakarā
LBL2

Līdz ar Saldus komandas uzvaru ir noslēgusies Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) regulārā sezona, un ir noskaidrotas komandas, kuras sāks cīņu par uzaicinājumu spēlēt pirmās divīzijas čempionātā. Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālos tiksies VEF-LSPA un Vidzemes Augstskola, Saldus un "Ogre/LDz Cargo", "Jelgava-2" un "Kvēle/SC Mēmele", kā arī Ventspils Augstskola un Rīgas Stradiņa universitāte.

Izspēles sistēma

LBL2 izslēgšanas spēles notiks no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām, pirmajam mačam notiekot tās komandas laukumā, kura regulārajā sezonā ieņēmusi augstāku vietu noslēguma tabulā. Spēles par bronzu tiks aizvadītas pēc līdzīgas sistēmas, bet finālsērija un LBL2 čempiona tituls tiks izspēlēts sērijā līdz trīs uzvarām. Uzaicinājumu spēlēt LBL pirmajā divīzijā saņems finālā iekļuvušās komandas.

Turnīra stadijaKomanda 1Komanda 2
¼ ABK VEF-LSPABK "Vidzemes Augstskola"
¼ BBK "Saldus""Ogre/LDz Cargo"
¼ CBK "Jelgava-2""Kvēle/SC Mēmele"
¼ DBK "Ventspils Augstskola"Rīgas Stradiņa universitāte
½ E¼ A uzvarētājs¼ D uzvarētājs
½ F¼ B uzvarētājs¼ C uzvarētājs
Spēles par bronzu½ E zaudētājs½ F zaudētājs
Fināls½ E uzvarētājs½ F uzvarētājs

BK VEF-LSPA – BK "Vidzemes Augstskola"

VEF-LSPA nešaubīgi aizvadījuši ļoti pārliecinošu sezonu, piedzīvojot tikai četrus zaudējumus 28 spēlēs. Tiesa, viens no zaudējumiem tika piedzīvots tieši pret Vidzemes Augstskolas komandu, kurai nācās piekāpties ar 73:82. Toreiz lielākās problēmas VEF-LSPA sagādāja Sandis Amoliņš, sametot 18 punktus, kurš tagad jau ir BK "Valmiera" sastāvā. Pārējos zaudējumus regulārā čempionāta uzvarētāji piedzīvoja pret BK "Saldus", BK "Jelgava-2" un "Ogre/LDz Cargo". VEF-LSPA ir rezultatīvākā komanda līgā (83,5 punkti vidēji spēlē), kā arī komanda ar vislabāko aizsardzību (62,8). Komanda nelabprāt uzbrūk no tālās distances, vidēji mačā izpildot vien 10,8 tālmetienus, kas ir ievērojami mazāk kā viņu pretiniekiem, tiesa, kompensē to ar labu cīņu zem groziem (45,68 bumbas zem groziem, otrā vieta līgā) un pārķerto bumbu daudzumu (11,18 vidēji spēlē, dalīta pirmā vieta). VEF-LSPA pretiniekiem noteikti būtu jāuzmanās no komandas līdera Jāņa Pozņaka – uzbrucējs ir VEF-LSPA labākais punktu guvējs (16,6), atlēkušo bumbu vācējs (9,6) un piespēlētājs (3,6) reizē, spēlē sasniedzot gandrīz "double-double". Rezultatīvi ir arī aizsargs Guntars Strāķis, kurš papildus 14,1 punktam vidēji spēlē pievieno arī nepilnas divas pārķertās bumbas, un centrs Arvis Savčenko ar 12,4 punktiem un 7,7 bumbām zem groziem vidēji spēlē.

Valmieras komandai turpretī aiz muguras diezgan pretrunīga sezona. Sezonu vidzemnieki iesāka ļoti veiksmīgi, izcīnot uzvaras pār spēcīgajām VEF-LSPA un RSU komandām, un ilgu laiku turoties turnīra tabulas augšgalā. Tomēr pakāpeniski rezultāti sāka pasliktināties, tostarp arī pēc Sanda Amoliņa aiziešanas no komandas. Vidzemes Augstskola diezgan daudz un precīzi uzbrūk no tālienes (vidēji 24 tālmetieni mačā ar 33,14% precizitāti, otrā vieta), kas ir komandas galvenais ierocis uzbrukumā. Sezonas noslēgumā klubam ir pievienojušies Ingmārs Zirnis un Edgars Bergmanis, kuri veiksmīgi papildinājuši komandas sastāvu. Vidzemes Augstskolas komandā jāpieskata būtu Oto Grīnbergs, kurš vidēji spēlē sasniedz nepilnu "double-double" ar 19,3 punktiem un 9,3 atlēkušajām bumbām. Ļoti labs palīgs uzbrucējam ir komandas spēlējošais treneris Roberts Zeile, pievienojot 15,5 punktus un 4,1 rezultatīvu piespēli. Komandas jaunieguvums centrs Ingmārs Zirnis vidēji piecās spēlēs ir palīdzējis ar 11 punktiem un 5,2 bumbām zem groziem.

Savstarpējās spēlēs par zaudējumu ar 73:82 sezonas sākumā VEF-LSPA revanšējās ar uzviju, triumfējot mājas spēlē ar 95:43.

BK "Saldus" – "Ogre/LDz Cargo"

Sezonu Saldus komanda iesāka ar 10 uzvarām pēc kārtas, nopietni sevi piesakot ne tikai uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet arī uz augstu vietu regulārā čempionāta kopvērtējumā. Ilgu laiku kurzemnieki bija galvgalī, tomēr martā piedzīvotie četri zaudējumi pēc kārtas liedza komandai ieņemt pirmo vietu. Saldenieki dod priekšroku tuvākiem metieniem – pustālajiem un metieniem no groza apakšas, darot ar vairāk kā 50% precizitāti. Saldus panākumi ir komandas darbs, to arī apliecina tas, ka klubam nav izteikta līdera, lai gan ir vairāki spēlētāji, kuriem būtu jāpievērš papildu uzmanība. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Juris Patmalnieks vidēji mačā gūst 19,9 punktus, tiesa, aptuveni trešdaļu no tiem tiek gūti no soda līnijas. Uzbrucējs pievieno arī 5,9 atlēkušās bumbas vidēji mačā. Būtiska loma komandā ir arī centram Jānim Līcītim, kurš papildus 14,9 punktiem vidēji spēlē ir arī labākais atlēkušo bumbu savācējs ar 8,3 vienībām. Davis Pabērzs pievieno 13 punktus un 7,2 atlēkušās bumbas.

Ogres komanda sezonu aizvadīja diezgan nevienmērīgi, piekāpjoties nosacīti vājākiem pretiniekiem un spējot uzvarēt arī līgas līderus, piemēram, VEF-LSPA, RSU un arī Saldus komandu. Noteikti jāatzīmē "Ogre/LDz Cargo" aizsardzība – ceturtais zemākais ielaisto punktu skaits (69,3 vidēji spēlē), piektā vieta pārķertajās bumbās un bloķētajos metienos. Komandas vājā vieta varētu būt tās uzbrukums – ogrēnieši ir tikai 12.rezultatīvākie visā līgā ar vidēji 72 punktiem spēlē. Veiksmīgi iesaistījušies komandā ir jaunieguvumi Eduards Ķikuts, kurš vidēji četrās spēlēs izcēlies ar 20,3 punktiem un deviņām bumbām zem groziem, un Rūdolfs Zēns, kuram 12,5 punkti un 7,3 atlēkušās bumbas vidēji astoņās spēlēs. Uzbrucēji noteikti būs labi palīgi jau ierastajiem komandas līderiem Raimondam Pabriežam (18,4 punkti, 3,9 rezultatīvas piespēles) un Jānim Jaundālderam (11,5 punkti, astoņas atlēkušās bumbas).

Savstarpējās spēlēs šosezon komandām neizšķirts – pirmo maču Saldū mājinieku uzvarēja ar +45 (88:43), bet Ogrē "Ogre/LDz Cargo" daļēji revanšējās ar 87:66.

BK "Jelgava-2" – "Kvēle/SC Mēmele"

Jelgavas komanda aizvadīja vienmērīgu sezonu, savus sešus zaudējumus sadalot līdzīgi pa mēnešiem – vienīgais sausais mēnesis bija decembris. Lai gan "Jelgava-2" ir otrais labākais uzbrukums līgā ar 83 punktiem vidēji spēlē, aizsardzībā ielaisti tiek vidēji 72 punkti, kas ir tikai septītais rādītājs. Jelgavnieki met visvairāk tālmetienu līgā un dara to visprecīzāk – no 765 metieniem precīzi bijuši 34,25% jeb 262. Pie komandas pozitīvajām pazīmēm jānorāda arī uz labu disciplīnu – jelgavniekiem ir otrs zemākais kļūdu skaits līgā (13,82) un trešais zemākais piezīmju skaits (18,86). Ja jānorāda uz kādu atsevišķu spēlētāju šajā komandā, tas noteikti ir Artūrs Ausējs – šis aizsargs ir rezultatīvākais spēlētājs līgā (23,8), bet klāt pievieno 6,7 atlēkušās bumbas, 3,4 rezultatīvas piespēles un 2,5 pārķertās bumbas. Ausējam palīdz Mārtiņš Rugājs ar 16,2 punktiem un Kaspars Paegle ar 11,5 punktiem un 7,3 bumbām zem groziem vidēji spēlē.

Bauskas komanda "Kvēle/SC Mēmele" šobrīd ir uz viļņa – uzvarētas piecas no pēdējām sešām spēlēm. Sezona kopumā bijusi vienmērīgi, bijuši arī mazāk gaidīti zaudējumi, tomēr izcīnītas arī nozīmīgas uzvaras – vienreiz pār RSU, divreiz pār Ventspils Augstskolu. Viena no komandas stiprajām pusēm ir cīņa zem groziem – ar 41,89 bumbām vidēji spēlē Bauskas klubs ir trešais labākais līgā. Komanda daudz uzbrūk no tālienes (764 tālmetieni, otrā vieta), tomēr ar samērā zemu precizitāti (29,19%, 12.vieta). Trīspunkti metieni ir gandrīz puse no komandas metieniem no spēles. Komandas rezultatīvākajam spēlētājam Armandam Seņkānam (21,6 vidēji spēlē, otrā vieta līgā) sezonas noslēgumā pievienojušies uzbrucēji Toms Straudovskis un Aigars Indrikovs, kuri četrās spēlēs spējuši jūtami palīdzēt punktu gūšanā un atlēkušo bumbu vākšanā.

Abās savstarpējās spēlēs šosezon ir uzvarējusi "Jelgava-2", pirmajā mačā triumfējot ar 92:78, bet otrajā – ar 88:85.

BK "Ventspils Augstskola" – Rīgas Stradiņa universitāte

Ja neskaita vājuma posmu gadu mijā, kad tika piedzīvoti četri zaudējumi piecās spēlēs, Ventspils Augstskolas komanda aizvadīja vienmērīgu sezonu. Ventspilnieku uzbrukumam raksturīgs nevis metienu daudzums, bet gan precizitāte – komanda ir trešā precīzākā tālmetienu izpildītāja (32,72%) un piektā divpunktu metienu izpildītāja (47,55%). Ventspilnieki kļūdās vismazāk – tikai 13,04 kļūdas vidēji mačā, kā arī spēles ar Ventspils Augstskolas dalību parasti ir diezgan disciplinētas. Kurzemnieki visretāk izprovocē pretiniekus uz noteikumu pārkāpumiem (17,57 izprovocētās piezīmes), un paši arī salīdzinoši reti saņem piezīmes (20,04, devītā vieta). Komandai viennozīmīgi palīdzētu Andreja Gražuļa dalība – viņa kontā vidēji spēlē ir "double-double" ar 14,3 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Komandā tomēr ir arī vairāki štata līderi – aizsargi Toms Leimanis, Edgars Štelmahers un Kārlis Pauls Lasmanis vidēji mačā gūst vairāk par 14 punktiem.

RSU sezonu iesāka ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs un sezonu kopumā aizvadīja vienmērīgā līmenī, lai gan pēdējos četros mačos piedzīvoja trīs zaudējumus. Rīdziniekiem ir otra labākā aizsardzība līgā (68,1 punkts), kā arī ceturtais labākais uzbrukums (80 punkti vidēji spēlē). RSU ir pārliecinoši labākie cīņā zem groziem (49,64 bumbas vidēji spēlē). Komanda izdarījusi diezgan daudz metienu no dažādām distancēm, tomēr precizitāte nav īpaši sekmējusies (divpunktu metieni 12.precīzākie līgā, tālmetieni – 11.precīzākie). Komandas vadošie spēlētāji ir uzbrucējs Rihards Ginters ar 14,4 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē, centrs Jēkabs Baško ar 12 punktiem un 8,8 atlēkušajām bumbām, un Kristaps Jurjāns ar 11,5 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām.

Savstarpējās spēlēs LBL2 turnīrā komandas izcīnījušas uzvaras viesos – Ventspilī pārāki bija RSU ar 98:90, bet Rīgā ar 78:63 uzvarēja Ventspils Augstskolas komanda.

Izmantotais avots:
Latvijas Basketbola savienība

Kuras komandas izpelnīsies uzaicinājumu uz LBL 1.divīziju?

  • 82

  • 11

  • 12

  • 2

  • 46


     [+] [-]

, 2013-03-31 14:32, pirms 11 gadiem
par saldu un Vea.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-31 15:23, pirms 11 gadiem
Vaitad farmklubi ari sanem piedavajumu spelet 1 divizija?
VeA un Jelgava2 ir farmklubi, tad kada jega likt kadu aptauju kura ir max nepareiza un stulba?
Sveiciens Autoram pautoram!!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-31 15:51, pirms 11 gadiem
Ciems rakstīja: Vaitad farmklubi ari sanem piedavajumu spelet 1 divizija?
VeA un Jelgava2 ir farmklubi, tad kada jega likt kadu aptauju kura ir max nepareiza un stulba?
Sveiciens Autoram pautoram!!
Vai tad nolikumā ir atkāpes par fārmklubiem?

     [+] [-]

, 2013-03-31 15:52, pirms 11 gadiem
Ciems rakstīja: Vaitad farmklubi ari sanem piedavajumu spelet 1 divizija?
VeA un Jelgava2 ir farmklubi, tad kada jega likt kadu aptauju kura ir max nepareiza un stulba?
Sveiciens Autoram pautoram!!
ieteiktu iepazīties ar līgas reglamentu, pirms iedomāties kaut ko runāt. Oficiālā dokumentā nav atrunāts, ka fārmklubus nedrīkst uzaicināt uz LBL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-31 22:12, pirms 11 gadiem
Par Kvēli

     [+] [-]

, 2013-04-01 01:08, pirms 11 gadiem
Reglaments ir reglaments, a tu padoma logiski ? farmklubs ir lai speletu zemaka liga un audzinatu jaunos, neviss spelet viena limeni ar lielo klubu
Raksti par sportu a vispar ko saproti ? Vai ari 6 klasu izglitiba?
Jānis Rubulis rakstīja: ieteiktu iepazīties ar līgas reglamentu, pirms iedomāties kaut ko runāt. Oficiālā dokumentā nav atrunāts, ka fārmklubus nedrīkst uzaicināt uz LBL.

     [+] [-]

, 2013-04-02 08:49, pirms 11 gadiem
pilnīgs dau nis tu esi !
Ciems rakstīja: Reglaments ir reglaments, a tu padoma logiski ? farmklubs ir lai speletu zemaka liga un audzinatu jaunos, neviss spelet viena limeni ar lielo klubu
Raksti par sportu a vispar ko saproti ? Vai ari 6 klasu izglitiba?

     [+] [-]

, 2013-04-04 13:51, pirms 11 gadiem
Ciems rakstīja: Reglaments ir reglaments, a tu padoma logiski ? farmklubs ir lai speletu zemaka liga un audzinatu jaunos, neviss spelet viena limeni ar lielo klubu
Raksti par sportu a vispar ko saproti ? Vai ari 6 klasu izglitiba?
Āksts šoreiz esi tu, jo fārmklubi var spēlēt 1. divīzijā

Tā tas bija, kad vēl bija ASK, kad ASK un ASK juniors spēlēja 1. divīzijā