Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" piekāpjas arī "Enisey"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Liepāja/Triobet" piekāpjas arī "Enisey"
"Liepāja/Triobet" komanda
Foto: Ģirt Gertsons

"Liepājas papīra" kausa otrā diena noslēdzās ar mājinieku otro zaudējumu, kas, uzvarot pirmo ceturtdaļu, tomēr nespēja pacīnīties ar "Enisey" un piekāpās 75:95, kas nozīmē, ka par turnīra bronzu cīnīsies abas Latvijas komandas.

“Liepāja/Triobet” starta piecinieks bija krietni citādāks nekā turnīra pirmajā mača, jo šoreiz laukumā devās Latīfs Makmalans, kurš sāka arī vakardienas spēli, kā arī Artūrs Ausējs, Ingars Aizpurs, Kārlis Garoza un Artjoms Butjankovs.

Mača pirmajās minūtēs komandas punktus krāja vienādi, bet tad pirmajiem izrāviens padevās liepājniekiem, kas tika vadībā 11:6. Varēja būt arī vairāk, taču Makmalens sasteidza ar tālmetienu, viesi savu realizēja un pēc brīža panāca arī neizšķirtu 13:13. Ceturtdaļas izskaņā mājinieki vēlreiz tika piecu punktu attālumā, taču nosargāt šo pārsvaru neprata, jo pieļāva kļūdu un arī pēdējā sekundē ļāva sāncenšiem gūt grozu – 21:18.

Jau pirmajā ceturtdaļā Liepājas komandas sastāvā laukumā devās Kārlis Lasmanis, kurš pirmajā mačā nepiedalījās, bet otrās sākumā arī Krists Pīternieks, kurš arī dienu iepriekš nebija spēlējis. Diemžēl spēle mājiniekiem uz brīdi apstājās, un ceturtdaļas trešajā minūtē Agris Galvanovskis sauca savu komandu uz pārrunām, jo bija gūti vien divi punkti, kamēr “Enisey” basketbolisti savākuši astoņus – 23:26. Pēc tām viesi gan iemeta vēl četrus punktus, bet tad liepājnieku klusuma brīdi pārtrauca Dāvis Rozītis.

Stabilitāti uzbrukumā ar šo pašu noķert gan neizdevās, tiesa, arī sāncenši ar punktu gūšanu neuguņoja, lai gan puslaika beigās prata aizbēgt. Pēdējā minūtē divi iemestie tālmetieni ļāva “Enisey” tikt jau 11 punktu attālumā, tomēr puslaiku ar diviem punktiem noslēdza Makmalens – 32:41. Amerikāņu aizsargs bija savācis precīzi pusi no liepājnieku samestajiem punktiem.

Otrā puslaika sākumā pēc Alekseja Vzdihalkina ceturtā (!) tālmetiena viesi tika ja pie 18 punktu pārsvara 52:34, bet tad pie punktiem izdevās tikt arī “Liepājai/Triobet”, taču krietni pietuvoties nesanāca. Ceturtdaļas izskaņa gan šķita cerīgākas, jo mājinieki tika arī 12 punktu attālumā, taču īsā laikā ielaistie seši punkti visam paveiktajam pārvilka svītru – pēc 30 spēles minūtēm “Enisey” bija vadībā 69:55.

Izšķirošā ceturtdaļa risinājās pēc līdzīga scenārija, jo mājinieki centīgi dzinās pakaļ, bet pavisam nopietni apdraudēt sāncenšu pozīcijas nesanāca. Ceturtdaļas vidū pieci punkti pēc kārtas ļāva pietuvoties 12 punktu attālumā, turklāt Lasmaņa labā darbība aizsardzība ļāva tikt pie vēl viena uzbrukuma, taču tas beidzās ar neveiksmīgu Makmalena metienu un rezultatīvākā liepājnieka (27) traumu.

Tā arī izrādījās pēdējā iespēja glābt šo maču, jo viesi drīz vien jau bija tikuši drošākā vadībā un intriģējošu mača izskaņu nepieļāva, svinot uzvaru 95:75. Tas nozīmē, ka turnīra pēdējā dienā Krievijas klubu “Nizhny Novgorod” un “Enisey” mačā noskaidrosies kausa ieguvējs, bet “Liepāja/Triobet” un VEF Rīga savā mačā noskaidros trešās vietas ieguvējus.

”Liepājas papīra” kauss 2016

Liepāja/Triobet – Enisey 75:95 (21:18, 11:23, 23:28, 20:26)
Liepāja/Triobet: Makmalens 27 (6rp, 5ab), Rozītis 17 (6ab), Krastiņš 14, Aizpurs 4, Garoza 4, Bērziņš 3, Lasmanis 2, Butjankovs 2, Kuks 2, Ausējs, Vuciņš, Pītenieks

Turnīra tabula

V.KomandaU.Z.+/-P.
1.N. Novgorod20+484
2.Enesey20+224
3.Liepāja01-412
4.VEF02-292

  -1 [+] [-]

, 2016-09-22 21:57, pirms 8 gadiem
Lai nu kads ausejiem uzbrukums, kur domine mazais moris, bet pilnigi jeli liepajnieki speleja sava groza apaksa. Ka AB, ta garie krievi savac! Es lieliski zini, ka "kapajas" zem groza Rozitis, bet ko tie parejie puikas? Nu, vismaz atbloket tacu vajadzeja... Tur tika pazaudeti loti daudzi punkti. Labi sodien Krastins uzskreja, ari Rozitis puslidz sameta savus metienus un, protams, tas sokolades puika M... Vins gan vairak ir snaiperis, pat tiri labs, tacu no saspelnieka tur isti neka nav, vismaz pagaidam.