Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" uzsāks cīņu par bronzu

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" uzsāks cīņu par bronzu
Foto: Edgars Dāvidsons

Sestdienas rītā plkst. 11:30 Spuņciemā startēs SynotTip Virslīgas bronzas sērija, kurā līdz trim uzvarām sacentīsies "Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum".

Jāatgādina, ka regulāro čempionātu abas komandas noslēdza līdzās – jūrmalniekiem ieņēma trešo vietu, bet ogrēnieši finišēja ceturtajā pozīcijā. Ceturtdaļfinālā "Jūrmalas Sports" salīdzinoši viegli divos mačos tika galā ar Vaiņodi, kamēr "Ogre/Miandum" tikai trijās spēlēs (sērijā 2-1) spēja salauzt ASK/LSPA pretestību. Pusfinālā komandas divos mačos ar 0-2 atzina turnīra galveno favorītu pārākumu – Jūrmalas komanda piekāpās "Celtniekam" ar 15:22 un 17:24, bet Ogre ar 18:31 un 21:22 atzina Latvijas čempionu "Tenax" pārākumu. Tādējādi, tāpat kā pirms gada, par zeltu sacentīsies "Tenax" un "Celtnieks" (sērija sāksies 30.aprīlī), bet bronzas izspēle būs "Jūrmalas Sporta" un "Ogre/Miandum" pārziņā.

Šosezon Jūrmalas un Ogres komandas tikušās trīsreiz un katru reizi uzvarējusi tā komanda, kas spēlējusi savā laukumā – divreiz pie panākuma savu līdzjutēju priekšā tika jūrmalnieki, bet reizi ogrēnieši.

Ogres komandas galvenais treneris Andris Molotanovs izslēgšanas spēlēs atkal stājies vārtos, komandas spēles diriģēšanu laukuma malā uzticot Andrim Sosnaram. Pusfināla sērijas otrajā spēlē pret "Tenax" Molotanovs nodemonstrēja augstvērtīgu sniegumu, apliecinot, ka meistarība aizvien ir līmenī. Nav šaubu, ka bronzas sērijā liela nozīme būs arī vārtsargu sniegumam, un Ogrei elementā ir divi labi vārtsargi (vēl arī Lauris Ozoliņš), bet Jūrmalai ir viens izteikts pamatvārtsargs – Viktors Turkupols, kurš pērn un šogad vairākkārt sargājis arī Latvijas izlases vārtus.

Pēc pusfināla sērijas "Jūrmalas Sporta" rindās notikušas pārmaiņas – amatu pametis komandas galvenais treneris Ivars Dumarāns un viņa vietā stājies kādreizējais izlases spēlētājs Jānis Glušaks, kas treneru korpusam bija pievienojies nesen un bija Dumarāna asistents. Komandas pārstāvis Gints Korzāns apstiprināja, ka sadarbība ar Glušaku plānota "ar domu par nākotni", kas nozīmē, ka visticamāk viņš komandu vadīs arī nākamajā sezonā. Galvenā trenera amatā Glušaks debitēs jau sestdienas rītā un pirmais pārbaudījums gana nopietns – cīņa par bronzu!

Jāatgādina, ka pērn jūrmalnieki pēc piecu gadu pārtraukuma tika pie bronzas, sērijā uzvarot ogrēniešus ar 3-1 (26:20, 35:27, 20:26, 26:19). Kurai no komandām izdosies tikt pie bronzas godalgām šogad? Sērijā norisināsies līdz kādas komandas trijām uzvarām!

Spēles sērijā: 23.aprīlis plkst. 11:30 Spuņciemā, 30.aprīlis plkst. 17:00 Ogrē, 5.maijs plkst. 19:30 Spuņciemā, 12.maijs plkst. 19:00 Ogrē (ja nepieciešams), 14.maijs plkst. 13:00 Spuņciemā (ja nepieciešams).

Savstarpējās spēles šosezon:
21.10.2015. Jūrmalas Sports – Ogre/Miandum 24:13 (10:7)
16.12.2015. Ogre/Miandum – Jūrmalas Sports 27:22 (12:13)
02.03.2016. Jūrmalas Sports – Ogre/Miandum 37:33 (20:14)

Uzbrukuma līderi savstarpējās spēlēs
Jūrmalas Sports: Mareks Černousovs (14)
Ogre/Miandum: Artis Kurmēns (19)

Uzbrukuma līderi sezonā:
Jūrmalas Sports: Kaspars Naglis (101)
Ogre/Miandum: Artis Kurmēns (177)

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv