Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Ar Jakoviču saistām ne tikai šodienu, bet arī kluba nākotni"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Ar Jakoviču saistām ne tikai šodienu, bet arī kluba nākotni"
BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
foto: bkventspils

Piedāvājam jūsu uzmanībai treneru un spēlētāju komentārus pēc BK “Ventspils” un Turcijas kluba “Ušak Sportif” mača (97:86) Čempionu līgā.

Kārlis Muižnieks, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Prieks, ka mēs uzvarējām, turklāt svarīgi, ka uzvarējām ar lielāku pārsvaru, nekā mēs zaudējām izbraukuma spēlē Turcijā. Grupa ir diezgan sarežģīta, tāpēc šīs nianses var izrādīties svarīgas iekļūšanai nākamajā posmā. Uzvaru nodrošināja mūsu cīņas spars, ko redzam arī statistikā. Esam uzvarējuši grozu, spēlētāji gan aizsardzībā, gan uzbrukumā cīnījās ar nepieciešamo intensitāti, kas arī bija šīs dienas spēles uzdevums. Par to esmu pateicīgs spēlētājiem, jo viņi izturēja līdz galam. Varbūt pēdējās divās minūtēs mums nebija tā killera instinkta, kad tev no +20 gribas panākt arī +30. Tomēr tas ir saprotams, jo spēle nebija nemaz tik vienkārša. Pretī nāca tehniska komanda ar lielu potenciālu uzbrukumā, tāpēc bija jāpatērē daudz spēka. Taču prieks, ka šo gadu Eirokausos beidzam ar uzvaru. Paldies mūsu faniem par lielisku atmosfēru, un vēlos novēlēt visiem, bet sevišķi viņiem, priecīgus Ziemassvētkus, laimīgu jauno gadu un veselību, kas mums ir sevišķi svarīga.”

Turcijas komandu pametuši divi spēlētāji, un vai nav tāda sajūta, ka tā pēc pārmaiņām kļuvusi vājāka?
“Domāju, nē. Arī Turcijā mums bija iespējas uzvarēt, taču neparādījām to spēli, ko vēlējāmies un pieļāvām vaļības, tāpēc izlaidām spēles grožus no rokām. Domāju, ka pēc šīm izmaiņām komandai parādījies cits raksturs un vairāk komandas spēle. Abi spēlētāji, kas aizgājuši prom, mums bija zināmi, jo pagājušajā gadā spēlēja pret mums Izraēlas komandā. Viņi vairāk spēlēja individuāli, tāpēc arī bija paredzams, ko viņi darīs, bet šobrīd komanda nav tik prognozējama.”

Kāda ir situācija ar jaunpienācēju Jakoviču? Viņam būtu jābūt labā formā, bet laiks nepieciešams, lai iejustos?
“Tieši tā. Ļoti gribējām pieteikt jau uz šo spēli, lai gan bija varianti, ka varam arī nepagūt. Ja būtu bijusi ļoti liela nepieciešamība, Jakovičs arī izietu laukumā, bet, kā redzējām, visi spēlētāji, kas devās laukumā, pastiprināja spēli, kas ir labi, tāpēc arī nesteidzāmies ar sūtīšu spēlē. Protams, viņš vēl nezina taktiku un aizsardzību, jo ar komandu aizvadījis faktiski tikai vienu treniņu, līdz ar to negribējās spēlētājam likt pārdzīvot šādu spiedienu. Taču komandai viņš noteikti ir vajadzīgs un pastiprinās gan saspēli, gan aizsardzību. Ne velti Jakovičs ir Latvijas izlases kandidāts. Tāpēc mēs ar viņu noteikti saistām ne tikai šodienu, bet arī kluba nākotni.”

Odžans Bulkazs, “Ušak Sportif” galvenais treneris: “Jāsveic “Ventspils” ar uzvaru, lai gan mēs šajā mačā guvām 86 punktus, kam izbrukuma spēlē vajadzētu pietiekoši, lai izcīnītu uzvaru. Mēs ļāvām sāncenšiem izcīnīt 19 atlēkušās bumbas uzbrukumā un pieļāvām kļūdas, kas arī izšķīra šo maču. Savainojumā iedzīvojās mūs centrs Kairis, kas ietekmēja spēli, tomēr mums vajadzēja būt vairāk motivētiem cīņai aizsardzībā.”

“Mēs īsā brīdī saņēmām divas tehniskās piezīmes. Tāda tika iedota soliņam un spēlētājam, lai gan nedomāju, ka reakcija uz tiesnešu darbu bija ļoti asa. Domāju visi to redzēja – normāla reakcija uz tiesnešu darbu, tomēr tiek piešķirtas divas tehniskās piezīmes.”

Ronalds Zaķis, BK “Ventspils” uzbrucējs: “Gribu apsveikt līdzjutējus ar šo ļoti svarīgo uzvaru. Mums bija vairāk laika sagatavoties šai spēlei, un paldies treneriem, ka izdarīja visu, lai sarūpētu labu spēles plāna, pie kura arī turējāmies. Spēlējām agresīvi, un tāpēc arī ir šī uzvara.”

Turcijas treneris runāja par problēmām garajā galā. Vai arī laukumā bija jūtams, ka tādas ir un spēlēt ir vieglāk?
“Nedomāju vis. Viņi spēlē Turcijas līgā, tāpēc pieraduši spēlēt agresīvu, un nevaru teikt, ka bija kaut kā vieglāk. Viņi gāja pēc katras bumbas, cīnījās groza apakšā, un personīgi man bija daudz darba.”

Rolands Freimanis, “Ušak Sportif” uzbrucējs: “Jāsveic “Ventspils” komanda, kas šovakar aizvadīja labu spēli, kamēr mēs nospēlējām šausmīgi vai pat vēl sliktāk. Novēlu “Ventspilij” iekļūt nākamajā kārtā, bet arī mēs turpināsim cīnīties. Šī vakara mačs noteikti neliecina par to, kā mēs varam spēlēt. Tas bija tikai viens neveiksmīgs mačs. Iespējams, nebijām noskaņojušies, pieļāvām pārāk daudz kļūdu, taču tas nevar būt attaisnojums mūsu sliktajai spēlei. “Ventspilī” ir laba komanda un labi treneri.”

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 00:10, pirms 7 gadiem
Lūk, kā. Tad mēs arī gaidām to nākotni

  -1 [+] [-]

, 2016-12-22 00:17, pirms 7 gadiem
onkols rakstīja: Lūk, kā. Tad mēs arī gaidām to nākotni
VEF arī gaidīja nākotni, es kā fans no viņa arī gaidīju, neesmu vel sagaidījis...Kad spēlēs, skaties, lai tik atkal uzbrukuma piezīmes dēļ elkoņiem nav, viņam tie visu laiku iet augstu, atceros, ka tas kretinēja ārā visu laiku

  -1 [+] [-]

, 2016-12-22 00:44, pirms 7 gadiem
Nākotne būs. Letiņi attīstās lēnāk par pārējiem. Jakovičs būs gatavs uz 50 gadiem, kas kopumā ir tikai normāli. Galvenais, tagad neizdarīsim spiedienu uz šo talantu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-12-22 10:27, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Nākotne izskatās cerīgi- #2no11 un #2no12
jaunas mantras gatavo? tev tak pajāt par Ventspili, nu tad arī neuztraucies par tās nākotni.

     [+] [-]

, 2016-12-22 11:03, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: VEF arī gaidīja nākotni, es kā fans no viņa arī gaidīju, neesmu vel sagaidījis...Kad spēlēs, skaties, lai tik atkal uzbrukuma piezīmes dēļ elkoņiem nav, viņam tie visu laiku iet augstu, atceros, ka tas kretinēja ārā visu laiku
viņam ir daudz labu, ja tā var teikt "sagatavju," tomēr pamatīgi jāstrādā individuāli, sevišķi pie uzbrukuma attīstīšanas, ja grib kaut ko vairāk par LBL līmeni. Vecums atļauj progresēt - redzēs vai izdosies.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-22 11:15, pirms 7 gadiem
Velti...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 11:22, pirms 7 gadiem
onkols rakstīja: jaunas mantras gatavo? tev tak pajāt par Ventspili, nu tad arī neuztraucies par tās nākotni.
Īstenībā viņš jau ir BKV kvēlākais fans. Viņš pat spēles skatās.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-22 11:52, pirms 7 gadiem
mammal rakstīja: viņam ir daudz labu, ja tā var teikt "sagatavju," tomēr pamatīgi jāstrādā individuāli, sevišķi pie uzbrukuma attīstīšanas, ja grib kaut ko vairāk par LBL līmeni. Vecums atļauj progresēt - redzēs vai izdosies.
īpaši pie uzbrukuma, jo ļoti nestabils tas ir un atšķirībā no Vecvagara, nav diez ko asu izrāvienu viņam