Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Brendons Dženingss pēc 10 spēlēm pamet "Zenit"

Andrejs Siliņš

Brendons Dženingss pēc 10 spēlēm pamet "Zenit"
Brendons Dženingss. Foto: VTB League

Iepriekš deviņas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadījušais Brendons Dženingss pēc desmit spēlēm Sanktpēterburgas "Zenit" rindās Krievijā vienojies ar klubu par līguma pārtraukšanu.

29 gadus vecais Dženingss iepriekšējās deviņas sezonas pavadīja NBA, spēlējot Milvoki "Bucks", Detroitas "Pistons", Orlando "Magic", Ņujorkas "Knicks" un Vašingtonas "Wizards" komandās. Aizvadītajā vasarā, kļuvis par brīvo aģentu, Dženingss nesaņēma sevi apmierinošus līguma piedāvājumus NBA un nolēma atgriezties Eiropā, kur savulaik uzsāka karjeru.

2008./2009. gada sezonu 185 centimetrus garais aizsargs pavadīja Romas "Virtus" vienībā Itālijā, kļūstot par vienu no pirmajiem (kopš NBA ieviesa noteikumu, ka draftam drīkst pieteikties tikai gadu pēc vidusskolas beigšanas) augsta profila amerikāņu spēlētājiem, kas pēc vidusskolas beigšanas izvēlas gadu līdz NBA draftam pavadīt nevis kādā universitātē, bet uzreiz sākt profesionāļa karjeru.

Nopelnījis pirmo miljonu Itālijā, 2009. gada vasarā Dženingss atgriezās ASV, ar 10. numuru viņu draftēja "Bucks" un debijas sezonā aizsargs tika iekļauts NBA pirmgadnieku sezonas simboliskajā pieciniekā. Citi lieli sasniegumi NBA karjerā Dženingsam izpalika un citu apstākļu starpā patraucēja arī nopietns savainojums - 2015. gada janvārī basketbolists saplēsa kreisās kājas Ahileja cīpslu.

"Zenit" rindās Dženingss paspēja aizvadīt piecas spēles VTB Vienotajā līgā, kā arī piecas spēles ULEB Eiropas kausā. VTB līgā Dženingss vidēji mačā guva 10,2 punktus un atdeva 6,4 rezultatīvas piespēles. Mačā pret "Enisey" Dženingss izdalīja 13 piespēles, kas ir šīs sezonas rekords VTB līgā. Tāpat amerikānis paspēja paviesoties Rīgā, pret VEF aizmetot garām visus 11 metienus no spēles, taču apgādājot partnerus ar desmit piespēlēm. Eiropas kausā aizsargam vidēji 9,0 punkti, 7,0 piespēles un 4,0 bumbas pie groziem. Spēlē pret "Valencia" Dženingss atdeva 12 piespēles - dalīts trešais augstākais rādītājs šosezon pagaidām.

To, ka Dženingss nebija mierā ar notiekošo komandā, varēja nojaust pēc tam, kad basketbolists savā "Instagram" kontā publicēja storiju, kurā norādīja, ka nekad vairs nespēlēšot komandā, kuras treneris ir cita spēlētāja tēvs. Vēlāk gan Dženingss šo ierakstu dzēsa. Kā zināms, "Zenit" galvenais treneris ir Vasilijs Karasjovs, bet komandas līderis ir viņa dēls Sergejs Karasjovs.

25 gadus vecais Sergejs, kurš savulaik trīs sezonas pavadīja NBA, ir "Zenit" rezultatīvākais spēlētājs, Eiropas kausā vidēji gūstot 19,2 punktus, kas ir labākais rādītājs visā turnīrā, bet VTB līgā izceļoties ar 14,2 punktiem.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт баскетбольной команды «Зенит»...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja