Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši upurē "Lietuvos Rytas", lai izvairītos no izlases diskvalifikācijas

Lietuvieši upurē "Lietuvos Rytas", lai izvairītos no izlases diskvalifikācijas
Foto: SIPA USA/Scanpix

Lietuvas Basketbola federācija (LBF) nolēmusi diskvalificēt klubus, kuri ir panākuši vienošanos ar ULEB turnīrus organizējošo "Euroleague Commercial Assets" (ECA) par dalību Eiropas kausa izcīņā.

LBF par pieņemto lēmumu jau informējusi "FIBA Europe" un FIBA. Tas ļaus izvairīties no Lietuvas valstsvienības diskvalificēšanas no 2017. gada Eiropas čempionāta un dalības šīgada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Ņemot vērā šo lēmumu, Viļņas "Lietuvos Rytas", kas ir vienīgais Lietuvas klubs, kurš panācis vienošanos ar ECA par startēšanu Eiropas kausa turnīrā, nākamsezon nevarēs piedalīties Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempionātā.

"Lietuvos Rytas" vismaz pagaidām ir apstiprinājuši savu dalību ULEB Eiropas kausa turnīrā, lai gan FIBA jau iepriekš brīdināja, ka ikviena nacionālā federācija, kuras jurisdikcijā esošie klubi iesaistīsies kādās attiecībās ar ECA vai citām ar to tieši vai netieši saistītām organizācijām, tiks aicināta izslēgt šos klubus no nacionālā čempionāta.

Atgādinām, ka pagājušās nedēļas nogalē FIBA informēja Slovēnijas federācijas vadību par šīs valsts nacionālās izlases diskvalificēšanu no dalības "EuroBasket 2017", jo tās klubi piekrituši startēt ULEB rīkotajās klubu sacensībās. Neoficiāla informācija liecina, ka tādu pašu paziņojumu saņēmušas vēl 13 valstis - Bosnija un Hercegovina, Horvātija, Maķedonija, Melnkalne, Serbija, Krievija, Turcija, Lietuva, Spānija, Itālija, Grieķija, Polija un Izraēla.

Izmantotie resursi:
sportando.com

  +9 [+] [-]

, 2016-04-20 17:01, pirms 8 gadiem
Redz kā, visi teica, ka nepiekāpsies FIBA draudiem, prasībām, bet tā tik tāda klaigāšana, visi pamazām, tomēr, rīkojas.

  +7 [+] [-]

, 2016-04-20 17:11, pirms 8 gadiem
Būs vien jāspēlē zem FIBA, jo šaubos, vai būs lietderīgi uzturēt komandu tikai priekš pāris spēlēm mēnesī.
Slēpts komentārs: tads
Slēpts komentārs: kriss1111888844

  -3 [+] [-]

, 2016-04-20 17:21, pirms 8 gadiem
A viņi tagad uz LBL var nākt spēlēt un sagraut te visus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-04-20 17:31, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Un tagad, lai FIBA pasaka, kā šo te var nosuakt par eiropas basketbola sargāšanu? Labi vien ir, ka VEF izlaida iepriekšējo sezonu, būtu vēl tādā pašā ķezā iekūlušies
Ak, dievs, atkal Tavi murgi... Tu tač esi cirvis!!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-20 17:38, pirms 8 gadiem
kriss1111888844 rakstīja: Nu pēc OS iespējams LKL mainīs lēmumu. ja LR nespēlēs LKL, tad spēlēs VTB, būtību tas nemainīs, ja komanda gribēs tad atradīs kur spēlēt. Domāju ka FIBA drīz dēļ šī visa dabūs vienu lielu konkurentu, kas taisīs alternatīvu Eiropas čempionātu.
kāda jēga no VTB? Ja klubu nepielaiž vietējam čempionātam, no tāda kluba nav pilnīgi nekādas jēgas, lol. Aizklapēta ballīte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

HMB-VEELEEDU rakstīja: Cirvis ar lielo Z!!! Tieshaam tups, ne velti pats reiz izblamejas ka maina kanalizaacijas trubas un tiira podus - tie ir vina griesti!!!

Tagad vinsh teiks ka Jaunpups un Vafeles skatijas talredzigi un speciali izlaida Eirokuausu sezonu, JO zinaaja kas talak notiksies

Jebak, es sitam aaplim labprat pats ar kiegeli pa bashku ievilktu, un ne reizi vien
Buuuuurnnnnnnnnn

     [+] [-]

, 2016-04-20 18:33, pirms 8 gadiem
HMB-VEELEEDU rakstīja: Jebak, es sitam aaplim labprat pats ar kiegeli pa bashku ievilktu, un ne reizi vien
Esmu šeit manījis diezgan daudzus, kuri neatteiktos, ko tādu izdarīt arī ar tevi.

     [+] [-]

, 2016-04-20 22:25, pirms 8 gadiem
Vēl jau pašam Rytas droši vien ir iespēja visu mainīt, nepiedalīties ULEB projektā un atgriezties zem LKL spārna. Un, ja kluba īpašnieki ir normāli domājoši, viņiem vajadzētu saprast, ka tā ir vienīgā pareizā rīcība. Pretējā gadījumā, ja Rytas nevarēs startēt LKL, klubs ātri iznīks.

     [+] [-]

, 2016-04-21 09:27, pirms 8 gadiem
Cerams tā rīkosies visas federācijas.
Tad lai tie vārās savā katliņā un netraucē kārtību.