Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jakovičs: "Gribētos vēlreiz pamēģināt spēkus ārzemēs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jakovičs: "Gribētos vēlreiz pamēģināt spēkus ārzemēs"
Ingus Jakovičs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlases basketbolists Ingus Jakovičs nākamajā sezonā labprāt atkal pamēģinātu spēkus ārpus dzimtenes, aģentūrai LETA atklāja spēlētājs.

Jakovičs, kuram pašlaik ir 25 gadi, individuāli šosezon aizvada veiksmīgu sezonu, jo valsts labākā kluba "Ventspils" sastāvā viņš Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā vidēji guva 11,5 punktus, realizējot tālmetienus ar 40,6% precizitāti, kamēr "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā aizsargs caurmērā izcēlies ar 9,3 punktiem.

"Jā, individuāli man šī sezona ir izdevusies. Vasarā ļoti daudz strādāju pie metiena, turklāt mums ir ļoti labs saspēles vadītājs [Ārons Džonsons], kurš izkārto vismaz pusi no maniem metieniem," sacīja Jakovičs. "Laba sezona, tikai uzskatu, ka traumas mums to izbojāja. Šogad bijām pelnījuši tikt FIBA Čempionu līgas grupas četriniekā un izslēgšanas turnīrā."

Tagad "Ventspils" pārcēlusies uz FIBA Eiropas kausu, kura astotdaļfinālā ielozēta Turcijas komanda Izmiras "Pinar Karsiyaka". "Gribam spēlēt FIBA Eiropas kausā. Negribas, lai trīs mēnešus ir tikai viena spēle nedēļā - tas ir par maz. Pretī ielozēts ne tas vājākais pretinieks, tā kā būs interesanti," teica Jakovičs.

Pērn pēc izstāšanās no FIBA Čempionu līgas "Ventspilij" starts Eiropas kausa izslēgšanas turnīrā nebija tik sekmīgs, jo tika piedzīvots fiasko pret Dānijas klubu Orhūsas "Bakken Bears". Jakovičs gan atzina, ka ventspilnieki vienkārši nav novērtējuši pretiniekus.

"Pēc šīs sezonas man beidzas līgums ar "Ventspili". Nekādas nojausmas par nākotni šobrīd nav, vispirms jānospēlē šī sezona. Jāuzvar čempionātā, un tad jau jāskatās," izteicās Jakovičs, kurš līdz šim vienīgo reizi ārzemēs spēlēja 2016./17. gada sezonā, kad tās pirmo daļu pavadīja Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", pēc tam pārceļoties uz "Ventspili".

"Ja godīgi, gribētos vēlreiz pamēģināt spēkus ārzemēs. Pirmā reize nesanāca pārāk veiksmīga, bet tā bija laba pieredze. Skatīsimies kā būs, tas nav tik viegli, kā izskatās. Domāju, šobrīd būtu tam gatavs," neslēpa Jakovičs.

Aizsargs pēc aptuveni gada pārtraukuma ir atgriezies arī Latvijas izlasē un pašlaik kopā ar komandu gatavojas izšķirošajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Spāniju un Melnkalni.

"Pagaidām puiši vēl nejūt spriedzi, bet gan jau, nākot tuvāk piektdienas mačam, tā parādīsies. Ja nemaldos, pret Spāniju neesmu spēlējis vispār. Viņiem izkritis saspēles vadītājs Haime Fernandess, bet skaidrs, ka tā ir laba un ātra komanda ar pieredzējušiem basketbolistiem. Būs grūti. Cik zinu, spāņiem izbraukuma spēlēs klājas smagāk, tāpēc uz piektdienas maču mums ir priekšrocības," uzskata Jakovičs.

Savukārt pirmdien Latvijas komandai būs izšķirošais mačs par iekļūšanu Pasaules kausā - izbraukumā pret Melnkalni. "Melnkalnē skatītāju radītās atmosfēras dēļ noteikti būs traki," drošs ir Jakovičs, kurš ticis galā ar visām veselības likstām, kas iepriekš vairākkārt traucēja pievienoties izlasei.

  -4 [+] [-]

, 2019-02-20 15:29, pirms 5 gadiem
Uz Valka/Valga

  +1 [+] [-]

, 2019-02-20 15:33, pirms 5 gadiem
Kamēr spēlēja Vafelēs, daudzi brēca ka izlases čalis, tagad ar labāku statistiku visiem žaunas ciet.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-20 15:44, pirms 5 gadiem
Varētu uz Vaciju vai Franciju mēgināt braukt tur labs līmenis ir.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-20 16:38, pirms 5 gadiem
W W E rakstīja: Uz Valka/Valga
Tāds pats kā Rebel, kas kamēr bija VEF, slavēja un uzskatīja par izlases 2.PG un tagad noniecina?

  -2 [+] [-]

, 2019-02-20 17:02, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tāds pats kā Rebel, kas kamēr bija VEF, slavēja un uzskatīja par izlases 2.PG un tagad noniecina?
Cik ilgi jūs šito kroplo troļļu tekstu atkārtosi? Tīri intereses pēc, cik jums pašiem tas normāli šķiet, izdomāt savu, to atkārtot un man piesiet vēl?

     [+] [-]

, 2019-02-20 17:56, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Varētu uz Vaciju vai Franciju mēgināt braukt tur labs līmenis ir.
Tieši tā..pieskaiti vēl Itālija,Spānija,Krievija...mierīgi!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 00:10, pirms 5 gadiem
W W E rakstīja: Uz Valka/Valga
Pridurak, atpakaļ uz vafeļniekiem, tad jau RUS čempī dpēlē! Jakovičs laikam jūsu nistakais spēlētājs kopš aizgāja no Vef! Ta bija mega prospekts... Reksis visu laiku vankšķēt a cik labs