Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Romašins:'' MHL kļūs par slēgtu līgu, Play Out izspēle tiks atcelta''

Krievijas laikrakstam ‘’Izvestija’’ interviju sniedzis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sacensību organizēšanas direktors Igors Romašins, kurš pastāstīja par pēdējām aktualitātēm šai junioru hokeja līgā. Piedāvājam šīs intervijas saīsināto versiju.

-Pagaidām jauni pieteikumi no pretendentiem spēlēšanai MHL nav saņemti, bet parasti ažiotāža sākas, tuvojoties sezonas noslēgumam. Mēs ļoti nopietni gatavojamies nākošā sezonā izmainīt MHL čempionāta organizācijas struktūru. Visticamāk, mēs atstāsim divas konferences, kuru iekšienē pēc teritoriālā principa tiks veidotas divīzijas. Plānojam, ka čempionātā spēlēs 32 komandas. Šobrīd spēlē par vienu vairāk. Uz nākamo sezonu paredzam tikai dalībnieku skaita pieaugumu. Sakarā ar to pieņēmām lēmumu atcelt Play Out izspēli, jeb lēmumu par to, ka sezonas beigās neviena komanda neizkritīs no MHL-A grupas. Pagaidām mēs nezinām, līdz kurai pilsētai un līdz kādam skaitam komandu izaugs līga-paziņoja Romašins.

MHL vadībā uzskata, ka regulāro čempionātu nepieciešams aizvadīt pēc kanādiešu principa, lai komandas spēlētu pēc to ģeogrāfiskā izvietojuma principa. ‘’MHL ir bagāti klubi, bet ir arī tādi, kuri iekļaujas tikai minimālos budžetos. Tie atrodas Tālajos Austrumos, bet citi atrodas Eiropā. Tāpēc, pirmkārt, gribās saglabāt laika un finanšu resursu izlietojumu, ko komandas tērē uz garajiem pārbraucieniem. Pagaidām čempionāta jaunais formāts tiek tikai apspriests, un tāpēc galīgais lēmums tiks pieņemts starpsezonā. Šos lēmumu pieņemšanā piedalīsies arī klubu pārstāvji. Tomēr lēmums par to, ka čempionāts būs slēgtais, ir jau pieņemts. Līdz ar to Play Out izspēle, visticamāk, nebūs jau šosezon.’’

Izmantotais resurss: КХЛ протестирует создание европейского...

1 2 59 komentāri

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:19, pirms 11 gadiem
Tad jau ļoti iespējams nākamsezon HKR un LM 2 spēlēs vienā līmenī. Tas tik būs derbijs

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:23, pirms 11 gadiem
Bet principā tas varētu būt pirmais jēdzīgais lēmums KHL/MHL vēsturē. Jaunajiem puikām ir arī jāiet skolā (nevienam nav uz laukuma vajadzīgs stulbs spēlētājs), jātrenējas. Arī klubiem būs krietni atvieglojumi budžeta ziņā, nebūs jālido prom un atpakaļ uz pasaules malu lai nospēlētu divas spēles.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-20 13:36, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Bet principā tas varētu būt pirmais jēdzīgais lēmums KHL/MHL vēsturē. Jaunajiem puikām ir arī jāiet skolā (nevienam nav uz laukuma vajadzīgs stulbs spēlētājs), jātrenējas. Arī klubiem būs krietni atvieglojumi budžeta ziņā, nebūs jālido prom un atpakaļ uz pasaules malu lai nospēlētu divas spēles.
Principā jau viņi arī tagad nekur īpaši nelido, spēlē savās konferencēs. Interesanti, kas būs ar Junioru. Vai būs arī B grupa. Viena kluba 2 komandas jau vienā līmenī nespēlēs.

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:44, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Tad jau ļoti iespējams nākamsezon HKR un LM 2 spēlēs vienā līmenī. Tas tik būs derbijs
Maz ticams,jo Latvijai viena vieta paredzēta,bet vis var mainīties.Nebūtu slikts DERBIJS

  -1 [+] [-]

, 2013-02-20 13:44, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Tad jau ļoti iespējams nākamsezon HKR un LM 2 spēlēs vienā līmenī. Tas tik būs derbijs
pēc oriģinālā raksta spriežot, nekas tāds nav iespējams...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:46, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: Principā jau viņi arī tagad nekur īpaši nelido, spēlē savās konferencēs. Interesanti, kas būs ar Junioru. Vai būs arī B grupa. Viena kluba 2 komandas jau vienā līmenī nespēlēs.
MHL A jau spēles notiek arī pret otras konferences komandām.
Juniors pilnīgi noteikti paliks MHL B (kaut gan vispār nesaprotu šī kluba esamības būtību, jo ja spēlētājam ir iekšā, tad viņš var MHL B ielekt kaut no Baltkrievijas un Latvijas u18 čempionātiem, kā tas izdevās Golovkovam un Maslovskim, kurš MHL B dažas spēles uzspēlēja, bet ne tik daudz lai teiktu, ka tur ir ievērojami izaudzis), jo ja rietumos paliks 16 komandas, tad visticamāk labākajā gadījumā tur atbrīvosies 2-3 vietas, varbūt, ka no MHL B netiks neviena komanda.
Šobrīd MHL A Rietumos ir 16 komandas no kurām jautājums ir tikai par Ungāru patriotiem, belaru Yunost un varbūt par Stupino. Pārējās visas noteikti paliks, visticamāk ar Stupino Kapitan paliks.
Ja no MHL B kāds tiks uz augšu, tad visticamāk MHL B rietumu čempioni.
Visreālāk, ka vieta nebūs ungāriem, viņu vietā tomēr var atrast spēcīgākas komandas, bet kas zin ar krieviem, varbūt šiem MHL A ir sasolīta vieta uz simts gadiem

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:48, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: MHL A jau spēles notiek arī pret otras konferences komandām.
nea, sogad vairs ne

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:51, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: pēc oriģinālā raksta spriežot, nekas tāds nav iespējams...
Nu ja viņi tur tiešām plāno atrast komandas Eiropā, tad varbūt vieta divām LV komandām neatradīsies, bet man jau neticas, ka viņi tiešām dabūs zviedrus pie sevis, par beļģiem, igauņiem holandiešiem u.c. nemaz nerunājot.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-20 13:51, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: Vai tad te ir teikts, ka nebūs B grupa?
Jāatgādina, ka nākamgad neviena LV komanda B grupā neņems dalību.
Kāpēc? Tas, ka Lipmans vieneiz kaut ko pateica, vēl neko nenozīmē. Loģiski būtu Liepājai pārcelties uz A grupu, ko varbūt izdosies izdarīt arī pēc sportiskā principa, tiekot šogad finālā. Ja nē, tad viss nepieciešamais - spēlētāji, laukums utt. ir, lai viņiem neatteiktu un uzņemtu A grupā, ja jau tur nākamgad taisās spēlēt Tallina u.c., kas vēl neko nav parādījuši. Viens no galvenajiem iebildumiem ir, ka visādos Ungārijas patriotos spēlē 1,5 ungāri un Baltikā 2,5 lietuvieši. Te ir prakstiski nacionāls sastāvs. Un Juniors paliktu kā jauno kadru kalve RD sistēmai.

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:52, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: nea, sogad vairs ne
Tak pavisam nesen HKR vēl pret Habarovsku spēlēja?

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:54, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: pēc oriģinālā raksta spriežot, nekas tāds nav iespējams...
kada veida, bus 4 regionalas ligas sanak un komandu skaits tik palielinasies... uz kaa rekjina tad vins palielinasies?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-20 13:54, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: pēc oriģinālā raksta spriežot, nekas tāds nav iespējams...
Visinteresantākais, ka MHL jau sev cenšas pierakstīt Skandināvijas, Vācijas u.t.t. klubus. Pat Lielbritānijas.

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:54, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Tak pavisam nesen HKR vēl pret Habarovsku spēlēja?
Habarovska ir rietumos, lai samazinatu izmaksas braucieniem apkart

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:56, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Habarovska ir rietumos, lai samazinatu izmaksas braucieniem apkart
aaaa, to gan esmu palaidis garam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:58, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: jo ja spēlētājam ir iekšā, tad viņš var MHL B ielekt kaut no Baltkrievijas un Latvijas u18 čempionātiem, kā tas izdevās Golovkovam un Maslovskim
Robis Lipsbergs cits spilgts piemers...

Bet nu ir ari Siksni un Begovi, kas sogad no MHL B labi ienaca MHL... Kur tadu pamatmasu likt, ja nav Juniora?

     [+] [-]

, 2013-02-20 13:58, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nu ja viņi tur tiešām plāno atrast komandas Eiropā, tad varbūt vieta divām LV komandām neatradīsies, bet man jau neticas, ka viņi tiešām dabūs zviedrus pie sevis, par beļģiem, igauņiem holandiešiem u.c. nemaz nerunājot.
Polijas U-20,Milāna,Doņecka???

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:00, pirms 11 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Visinteresantākais, ka MHL jau sev cenšas pierakstīt Skandināvijas, Vācijas u.t.t. klubus. Pat Lielbritānijas.
tieši tā, gan jau, ka beigās neizveidos nekādu Eiropas līgu, jo nebūs ne beļģu, ne igauņu, ne holandiešu komandas. Par skandināviem vispār nerunājot. Šie Napaleona plāni Medvedjevam ir jau entos gadus.
paliks tradicionālās divas rietumu un austrumu konferences, kur ungāru vietu ieņems MHL B rietumu čempioni.

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:00, pirms 11 gadiem
HUGA rakstīja: Polijas U-20
tur noskalpees bez saals... Drizak 5 polji U22 + ierastie cehslovaki, krievi, letins (ka Baltikaa leisu, pie tam ta kome MHL B tik spele) un bez sekmeem shogad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:04, pirms 11 gadiem
HUGA rakstīja: Polijas U-20,Milāna,Doņecka???
KHL un MHL ir plānojušas spēlēt tik daudz citu valstu komandas, ka vairs nav ticība nevienas topošās komandas startēšanai KHL/MHL, kamēr tas tiešām nav noticis.
Ja viņi grib izveidot eiropas konfereci, tad viņiem tiešām būs vajadzīga šīs Eiropas junioru komandas, tomēr nav ticība, ka bez tām dažām Eiropas komandās, kas tur šobrīd startē izdosies savākt vēl vairāk kā 10 šādu komandu lai sanāktu pilna konference.

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:05, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: Kas tad nozīmē?
Nav tak visiem jābrauka pa Krieviju, to lai dara igauņi, moldāvi. Kapēc gribi piespiest darīt to, kas nav mums izdevīgi? Ja LM iekļūs fināla, tad varēs spēlēt MHLA, ja tas viņiem liksies finansiāli pavelkami. Tāpec jau tās dalīšanas notiek, jo tas neatmaksājas un negatīvi atsaucas uz jauno sportistu rezultātiem.
Puišiem jākoncentrējas uz galvenajam sacensībām - valsts čempionātu.
Pats jau atbildēji, ka dalīšanās notiek, lai mazinātu izmaksas. Loģiski.
Lai spēlē A grupas Rietumu divīzijā mūisu abas komandas. Spēļu nebūs daudz, varēs gan trenēties, gan mācīties. Valsts čempionāts...skaisti skan, īpaši Valsts. Nu jā, vārdam čempionāts arī nav ne vainas.

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:09, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Robis Lipsbergs cits spilgts piemers...

Bet nu ir ari Siksni un Begovi, kas sogad no MHL B labi ienaca MHL... Kur tadu pamatmasu likt, ja nav Juniora?
Nu jā, bet vai ir jēga ķēpāties ar tiem, kuri nevar un nekad nevarēs?
Ja viņiem ir vajadzīgs atsevišķs čempionāts lai sagatavotos MHL kur debitē 18 gadu vecumā, vai viņiem ir perspektīva kļūt par KHL komandas spēlētājiem?

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:10, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: Valsts čempionāts...skaisti skan, īpaši Valsts. Nu jā, vārdam čempionāts arī nav ne vainas.
Prizma savaks vairak naudas, Jelgava uztaisis specigaku komi, Venstpilii uzbliezis sapnju projektu, Juniors ka HK Riga farms tiks iecelts liga un voila... Jau Eiropas divizija no 6 komem gatava, panemsim klat vel Baltiku un Patriotu un viss bus!

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:11, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nu jā, bet vai ir jēga ķēpāties ar tiem, kuri nevar un nekad nevarēs?
Ja viņiem ir vajadzīgs atsevišķs čempionāts lai sagatavotos MHL kur debitē 18 gadu vecumā, vai viņiem ir perspektīva kļūt par KHL komandas spēlētājiem?
viniem ir perspektiva klut par vidusslani, kas nelauj HK Rigai agonet pa tabulas lejasdalu un kadreiz varbut nopietni pa kausu pacinities.... Pie tam ne visi vienadi progrese, salidzini Kurmi pirms 2 gadiem ar sitiem abiem Begovu un Siksni tagad... kur vini bija, kadas pozicijas.

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:11, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: tur noskalpees bez saals... Drizak 5 polji U22 + ierastie cehslovaki, krievi, letins (ka Baltikaa leisu, pie tam ta kome MHL B tik spele) un bez sekmeem shogad
Deklarē kā Polijas U-20,bet vietu reāli aizņems ar čehiem vai bezTāpat Milāna un Doņecka.16 uz visiem Rietumiem pamaz 24 vēl kaut cik,bet nu lai onkuļi lemj.Sūdīgi ka katru gadu mainās noteikumi.Ar draftu vispār nezina ko darīt,laikam jau būs, bet kādā formātā paši nezina neliels haosiņš

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:14, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Prizma savaks vairak naudas, Jelgava uztaisis specigaku komi, Venstpilii uzbliezis sapnju projektu, Juniors ka HK Riga farms tiks iecelts liga un voila... Jau Eiropas divizija no 6 komem gatava, panemsim klat vel Baltiku un Patriotu un viss bus!
Savā laikā Baču gribēja uzteisīt par VHL divīziju, krievi nepiekrita. Te nu variantu nav vispār. Savukārt mūsu meistarsacīkstes nevar būt alternatīva nekam, kamēr nav naudas. Un es neredzu, no kurienes tā lai rastos. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:17, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: Savā laikā Baču gribēja uzteisīt par VHL divīziju, krievi nepiekrita. Te nu variantu nav vispār. Savukārt mūsu meistarsacīkstes nevar būt alternatīva nekam, kamēr nav naudas. Un es neredzu, no kurienes tā lai rastos. Diemžēl.
musu meistarsacikstes nevar but alternativa nekam, kamer U17 vecuma speletajs Rodrigo Abols 13 speles tur gust 21 punktu, teiksim taa....

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:17, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: Bet citāda ziņā MHLB struktūra ir daudz labāka par A. Komandas no paranormāli atālām vietām savā starpā tiekas tikai plovos un vietas 3 divīzijās tiek sadalītas vienmerīgi.
Domāju, ka vīņi to ņems par pamatu nākamā gada A līmenim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:34, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: Tas jau ir viens no galvenajiem iemesliem, ka valsts čempionatam nav kvalitatīva pienesuma no MHL. Mes tomer uz HK Rīgu deleģejam labus prospektus(skatīt Sarkani,Maslovski), bet ko saņemam atpakaļ - neko. Tad jau nebūtu Kerča sūdzēšanās, ka nevar nokomplektet komandu, dēļ pašmāju KVALIFICĒTU spelētāju trūkuma. Daudzi iznāk morāli sagrauti un pašmāju čempionātam nederīgi. Mes tomer gribam arī redzēt progresu lielākajai daļai spēlētāju, nevis tikai tiem, uz pirkstiem saskaitāmiem, kas tiek uzspelet RD. Jāatceras , ka šie čempionāti(MHL A,B) ir tikai domāti kā treniņsacensības, kas nenes augstus sportiskos mērķus.
Pašlaik ir otrādi, MHL gaida pienesumu no Lč. Citus paņem ZA. Tie, kas kaut ko jēdz, aizies jūriņā, pārējie trenēsies 2 reizes nedēļā un spēlēs mūsu čempionātā , pie reizes iznēsājot pastu, vai uzkopjot ielas ( kaut gan hokejs ir bagāto sporta veids, tētis nodrošinās iztikšanu, vai iekārtos par treneri, kā Kārli K.) Tāda ir realitāte un tāda tā būs, kamēr blakus būs iespēja spēlēt augstākā līmenī un par labāku čunguru. Te var būt tikai voluntāri lēmumi, kas pašlaik nav iespējami, kamēr Kirovs ar Vladiku sēž blakus Arēnā un apsveic viens otru ar uzvarām

     [+] [-]

, 2013-02-20 14:37, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: Savā laikā Baču gribēja uzteisīt par VHL divīziju, krievi nepiekrita. Te nu variantu nav vispār. Savukārt mūsu meistarsacīkstes nevar būt alternatīva nekam, kamēr nav naudas. Un es neredzu, no kurienes tā lai rastos. Diemžēl.
Attieksme arī ir vajadzīga, paskaties uz florbolistiem tur reti kuram vispār kaut ko maksā, taču čaļi ņem darbos atvaļinājumus brauc uz treniņnometnēm, studē un trenējas u.t.t. Pie mums nezkādēļ pat BAČ neviens nespēja savienot ar studijām. Tajā pašā Šveicē otrā līgā lielākā daļa uz pusslodzi kaut kur strādāja un vakaros trenējās hokejā par ko saņēm kaut kādu simbolisku naudiņu, tad arī komandām pāri paliek nauda, lai piesaistītu 3-4 spēcīgus spēlētājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 59 komentāri