Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" uzņems Bārtuli un "Barys"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" uzņems Bārtuli un "Barys"
Oskars Bārtulis
Foto: www.hcbarys.kz

Pēc deviņu dienu prombūtnes savā laukumā atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 uzņems Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Astanas "Barys" no Kazahstānas. Tam, vai rīdziniekiem izdosies izcīnīt otro uzvaru pēdējos deviņos mačos, līdzi sekojiet kanāla TV6 piedāvātajā tiešraidē un m.lmt.lv.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" mājās pēdējoreiz spēlēja 10. oktobrī, kad, pateicoties Laura Dārziņa piespēlei, rezultatīvajam metienam mazākumā un uzvaras vārtiem, nervozā cīņā ar 4:3 noturēja panākumu pret Zagrebas "Medveščak", pārtraucot piecu neveiksmju sēriju. Taču divās spēlēs izbraukumā punktu bagāžu neizdevās papildināt: ielaižot 57. minūtē, nelaimīgs 1:2 pret labāko komandu līgā Sanktpēterburgas SKA, bet trešdien sekoja divas neizteiksmīgas trešdaļas un 2:5 pret Helsinku "Jokerit".

Arī Astanas "Barys" pēdējo maču aizvadīja Somijas galvaspilsētā, vietējā "Jokerit" pārākumu atzīstot ar 2:4. "Gribu apsveikt pretiniekus ar uzvaru, komanda spēlēja labi. Bija redzams, ka gatavojās: gandrīz neitralizēja mūsu pirmo virknējumu. Jā, beigas izdevās iemest, bet kopumā "Jokerit" bija gatavs mūsu spēlei. Daudz neizdevās, tāpēc cerēsim, ka nākamajā spēlē izdosies," pēcspēles preses konferencē sacīja "Barys" galvenais treneris Andrejs Nazarovs.

Regulārā čempionāta ietvaros komandas tikušās 12 reižu, Kazahstānas vienībai gūstot 40 vārtus un izcīnot septiņus panākumus. Taču galvenie treneri - Nazarovs un Artis Ābols - uzvaras dalījuši uz pusēm: piecas pret piecām. Viņi tikās arī pagājušās sezonas izslēgšanas spēlēs, kad Nazarovs atradās pie Doņeckas "Donbass" stūres un pirmajā kārtā svinēja panākumu septiņās spēlēs.

Astanas "Barys" pirmais virknējums sastāv no Ziemeļamerikas spēlētājiem. Aizsargu pāri veido Kazahstānas pasi ieguvušais Kevins Dalmens, kurš sešās spēlēs guvis četrus vārtus un sakrājis septiņus punktus, un amerikānis Maiks Landīns, kura kontā 11 piespēles un 13 punkti 19 mačos. Uzbrukumā spēlē Dastins Boids (11+13 17 mačos), Naidžels Douss (13+8 19 spēlēs) un Brendons Bočenskis (6+15 19 mačos); visi atrodas starp Kontinentālās hokeja līgas 20 rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Un tā ir lielākā Kazahstānas komandas problēma. Piemēram, otrajā uzbrucēju trio spēlējošie Dmitrijs Upers, Konstantīns Rudenko un Romāns Starčenko kopā guvuši tikai 17 punktus jeb mazāk nekā jebkurš no pirmās maiņas spēlētajiem individuāli. Savukārt vairāk par diviem vārtiem vēl guvuši tikai Nikolajs Antropovs un Konstantīns Puškarjovs.

Starp aizsargiem ar rezultatīviem metieniem bez Dalmena un Landīna izcēlušies arī Jevgeņijs Blohins, Maksims Semjonovs un Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis, kuram tas ir vienīgais rezultativitātes punkts 11 spēlēs. Viņš izcēlās 30. septembrī, kad 53. minūtē no otra laukuma gala iemeta ripu tukšajos Hantimansijskas "Yugra" vārtos, tobrīd dubultojot pārsvaru un gūstot uzvaru nesošos vārtus. Vidēji spēlē Bārtulis laukumā pavada 22 minūtes un 56 sekundes, atpaliekot tikai no abiem Ziemeļamerikas spēlētājiem. Pret Rīgas "Dinamo" Bārtulis laukumā devies 15 reizes, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Astanas "Barys" vārtos pārliecinošs pirmais numurs ir slovāks Jāns Laco, kurš 18 spēlēs atvairījis 92,8% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,37 ripas, divas reizes cietoksni nosargājot neskartu. Tikmēr tikai 98 minūtes Kazahstānas kluba vārtus sargājis 26 gadus vecais Aleksejs Ivanovs, kurš atvairījis 96,4% pretinieku raidījumu.

Spēle starp Rīgas "Dinamo" un Astanas "Barys" sāksies pulksten 17:00, un tiešraidi piedāvās kanāls TV6. Otrdien rīdzinieki uzņems citu Latvijas izlases aizsargu Artūru Kuldu un Ufas "Salavat Yulaev", bet ceturtdien cīņa pret Omskas "Avangard". Pēc tam nākamā mājas spēle tikai 14. novembrī.

1 2 3 86 komentāri
Slēpts komentārs: hockeyfan1070
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Sporta novērotājs

  +9 [+] [-]

, 2014-10-19 10:40, pirms 10 gadiem
hockeyfan1070 rakstīja: Tikai Rīga, tikai dinamo. Naudu samaksāja, tagad cītīgi jāpastrādā, lai cīnītos par play-off. Sarauj, es par Bārtuļa hattrick, bet dinamo ar 6-4 uzveic kazaņu
Kāds šai spēlei sakars ar kazaņu ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-19 10:43, pirms 10 gadiem
Acīmredzot ka tik ilgi kamēr nenomainīs treneru korpusu...nekas reāli nevar mainīties!
Ābols nespēj izveidot vismaz 3 pastāvīgas spēlētāju maiņas,kuras spēlē un kuru spēlētāji zin ka nākoša spēlē nebūs kārtējie jaunumi mainot spēlētājus.
Šis sašutums spēlētāju vidū izskatās ka sasniedzis apogeju...un šuvei ir jāplīst pa daļām.Katram skaidrs ka spēlētājus nomainīt nevar...atliek ar godu pateikt PALDIES treneriem un pateikt ČAU VEČI BET KOMANDAI JUMS TURPMĀK NEVAJADZĒS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-19 10:53, pirms 10 gadiem
gribeetu redzeet kaa juus ciiniitos par visaam vareem,ja vairaakus meeneshus nesanjemtu algu un sieva maajaas prasiitu kad tad reiz taa situaacija sakaartosies,plus veel beerni,kas pieradushi pa briivdienaam iet uz akvaparku vai kino,tagad spiesti seedeet maajaas,veiksmi puishiem,tagad var koncentreeties tikai speeleeshanai

  -1 [+] [-]

, 2014-10-19 11:03, pirms 10 gadiem
Tas koefs uz Baris - 2,45 izskatās ļoti vilinošs

  -1 [+] [-]

, 2014-10-19 11:07, pirms 10 gadiem
Kurbads-Mogo lūk līmenis kas mums vajadzīgs. LAČ tomēr.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-19 11:12, pirms 10 gadiem
Kas visiem ir ar tiem 17.00 ? Šodien florbols, basketbols, hokejs vienā laikā. Padomājiet par skatītājiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-19 11:39, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: gribeetu redzeet kaa juus ciiniitos par visaam vareem,ja vairaakus meeneshus nesanjemtu algu un sieva maajaas prasiitu kad tad reiz taa situaacija sakaartosies,plus veel beerni,kas pieradushi pa briivdienaam iet uz akvaparku vai kino,tagad spiesti seedeet maajaas,veiksmi puishiem,tagad var koncentreeties tikai speeleeshanai
Jau viendien rakstīju - šajā gadījumā tas NAV arguments. Kurš RD spēlētājs var atļauties uzmest lūpu un nespēlēt, jo ir drošs, ka RD bankrota gadījumā atradīs līdzvērtīgu darbu ar līdzvērtīgu atalgojumu? Tikai retais. Nebūtu Dinamo un KHL, daļa RD spēlētāju spēlētu līgās, kur sezonas laikā saņemtu tikpat, cik RD pāris mēnešos. Hokejistiem galu galā nav mazas algas, tāpēc nevajag domāt, ka, piemēram, Gintam Meijam tāpēc, ka nemaksāja algu, kontā bija zem 100 eiro un bija jāskatās SMS credit virzienā. Nav tā, ka tāpēc spēlētāji spēlē ar mazāku atdevi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-10-19 11:56, pirms 10 gadiem
Supervaronis rakstīja: Jau viendien rakstīju - šajā gadījumā tas NAV arguments. Kurš RD spēlētājs var atļauties uzmest lūpu un nespēlēt, jo ir drošs, ka RD bankrota gadījumā atradīs līdzvērtīgu darbu ar līdzvērtīgu atalgojumu? Tikai retais. Nebūtu Dinamo un KHL, daļa RD spēlētāju spēlētu līgās, kur sezonas laikā saņemtu tikpat, cik RD pāris mēnešos. Hokejistiem galu galā nav mazas algas, tāpēc nevajag domāt, ka, piemēram, Gintam Meijam tāpēc, ka nemaksāja algu, kontā bija zem 100 eiro un bija jāskatās SMS credit virzienā. Nav tā, ka tāpēc spēlētāji spēlē ar mazāku atdevi.
Par pirmo argumentu -tev tainsība. Es arī daudziem esmu skaidrojis,ka tad,kad klubs uz bankrota sliekšņa tad jāspiež maksimums,lai sezonas vidū darbu var atrast. Bet par pārējo.. Drīzākais galvenais vaininieks ir Jurka savickis ar saviem solījumiem. Kamēr nebija naudas vasarā neiespringa uz max treniņos,tagad nav fiziskā ,ko bieži trešajā periodā var redzēt. Jurkas tukšie solījumi norāva pārliecību- tev sola,sola,bet nekas nenotiek-klusais neapzinātais protests nespēlēt uz 100%. Un kā pēdējais vienkārši morālais-sezonas sākumā spēlēja labi ,bet cilvēcīgi neveicās. Katrā mača vismaz pāris vārtu stabi un pārliktņi,pretiniekiem haļavas sakrita. Kaut tā pati spēle pret Jokerit- nu met 40 reiz pa vārtiem,bet konstrukcija un vārtsargs dara brīnumus. Pekas lāsts atgriezies,kad spēlē labi,bet neveicās. Un tas lēnam norok psiholoģiju. Nav Pujacs,tāds kapteinis kā Ozo un līdz ar to komanda nevar pacelties. Var redzēt arī ka trūkst vienõtības komandā,jo reti kad viens otru aizstāv,kad ir kāi asumi..

  +2 [+] [-]

, 2014-10-19 12:22, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: gribeetu redzeet kaa juus ciiniitos par visaam vareem,ja vairaakus meeneshus nesanjemtu algu un sieva maajaas prasiitu kad tad reiz taa situaacija sakaartosies,plus veel beerni,kas pieradushi pa briivdienaam iet uz akvaparku vai kino,tagad spiesti seedeet maajaas,veiksmi puishiem,tagad var koncentreeties tikai speeleeshanai
Tu apzinies, ka videja alga Dinamo ir virs 250000eiro? Ja Latvijā 700eiriki mēnesī ir jau laba alga, un liela daļa iedzīvotāju saņem knapi 400eiro, tad nevajag lielas matemātikas zināšanas, lai saprastu, cik daudz cilvēki savas dzīves laikā knapi nopelna to, ko Djinaamo speletājs nopelna vienas sezonas laikā.. Var teikt, ka spēlētāji vienkārši pieraduši saņemt ļoti pieklājīgas summas... Protams, ja tu regulāri saņemtu 2000 eiro, un pēkšņi tev kontā ieskaitītu 700 - tu savu darba devēju sūtītu ratā, a cits par 700 eiro algu priekšniekam aiznestu šampanieti un torti, a ģimeni uz kafejnīcu aizvestu..
Ja kādam LAČ spēlētajam piedāvātu 200k eiras viņš par to pašu solījumu pa ledu kā tanks ietu..

  +2 [+] [-]

, 2014-10-19 12:32, pirms 10 gadiem
Alvaro Negredo rakstīja: Baris ir visās līnijās labāks

paredzu ģinamkas sagrāvi ar 8:0
Esi tik labs un uzliec lielu summu uz Barys uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-19 12:32, pirms 10 gadiem
vārtu konstrukcija pati par sevi neko neglābj

  +1 [+] [-]

, 2014-10-19 12:42, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Esi tik labs un uzliec lielu summu uz Barys uzvaru.
Viņam tak nav ne graša pie dvēseles.
Vienīgais ko viņš var uzlikt uz Baris uzvaru, ir laukos talkas laikā salasītos kartupeļus.
Bet tos jau nepieņem.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-19 12:42, pirms 10 gadiem
Supervaronis rakstīja: Jau viendien rakstīju - šajā gadījumā tas NAV arguments. Kurš RD spēlētājs var atļauties uzmest lūpu un nespēlēt, jo ir drošs, ka RD bankrota gadījumā atradīs līdzvērtīgu darbu ar līdzvērtīgu atalgojumu? Tikai retais. Nebūtu Dinamo un KHL, daļa RD spēlētāju spēlētu līgās, kur sezonas laikā saņemtu tikpat, cik RD pāris mēnešos. Hokejistiem galu galā nav mazas algas, tāpēc nevajag domāt, ka, piemēram, Gintam Meijam tāpēc, ka nemaksāja algu, kontā bija zem 100 eiro un bija jāskatās SMS credit virzienā. Nav tā, ka tāpēc spēlētāji spēlē ar mazāku atdevi.
Malacis! Var uzreiz redzēt, ka Tu esi īsts fans un ST.Jura intervijas esi nevis pavirši izlasījis, bet kārtīgi iemācījies. Un tagad sadodamies rokās, skats pret sauli un 3 skaļā balsī noskaitam: "Tikai Rīga, Tikai Dinamo"

  +1 [+] [-]

, 2014-10-19 12:42, pirms 10 gadiem
Ja par spēli, tad ir vajadzīga uzvara, algas ir, tā ka uz priekšu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-19 12:47, pirms 10 gadiem
esmu nonācis pie secinājuma, ka šosezon par RD nav gandrīz nekādas intereses. Iemesli:
krievijas agresija pret Ukrainu
RD spēlētāju attieksme pret savu kolēģu kropļošanu ( Džeriņš, Miķelis )

  -1 [+] [-]

, 2014-10-19 12:49, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Ja par spēli, tad ir vajadzīga uzvara, algas ir, tā ka uz priekšu!
Tu konta izrakstus redzēji, vai arī sportacentrā izlasīji ka algas ir?

  -2 [+] [-]

, 2014-10-19 12:54, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Viņam tak nav ne graša pie dvēseles.
Vienīgais ko viņš var uzlikt uz Baris uzvaru, ir laukos talkas laikā salasītos kartupeļus.
Bet tos jau nepieņem.
Neņirgājies. Iespējams, ilgi nebūs jāgaida, ka kartupeļi būs vienīgā valūta Latvijā. Skriesi uz laukiem un meklēsi , kur pielikt kuņģi....

  -2 [+] [-]

, 2014-10-19 12:57, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Pēc spēka Baris ir galvastiesu pārāks, taču kazahiem ir problēmas aizsardzībā
Var iemest 4 ripas, bet tik un tā zaudēt
Varētu būt papildlaiks, jo Baris neizskatās tik pārliecinoši un punktu vai pat 2 Rīga var paņemt
Tur spēlē kāds kazahs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-19 13:03, pirms 10 gadiem
kastasir rakstīja: Neņirgājies. Iespējams, ilgi nebūs jāgaida, ka kartupeļi būs vienīgā valūta Latvijā. Skriesi uz laukiem un meklēsi , kur pielikt kuņģi....
Tas tak jociņš bija.
Tas jau ir tagad daudziem. Latvijas realitāte.

     [+] [-]

, 2014-10-19 13:04, pirms 10 gadiem
huy rakstīja: Tu konta izrakstus redzēji, vai arī sportacentrā izlasīji ka algas ir?
Piedod.
Atsaucu savu komentu.
Ja reiz izrakstus redzējis neesmu, tātad tā teikt nevarēju!

     [+] [-]

, 2014-10-19 13:08, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Piedod.
Atsaucu savu komentu.
Ja reiz izrakstus redzējis neesmu, tātad tā teikt nevarēju!
Teikt, varēji, vnk gribēju saprast kas ir Tavs avots. Tagad sapratu.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-19 13:16, pirms 10 gadiem
Komandas statistika. Pēc ielaistiem vārtiem 18 vieta, pēc gūtajiem vārtiem 24 vieta. Metienu realizācija 22 vieta (7,37%). J ašo aspektu uzlabosim varēsim uzlabot vietu tabulā un protams jāuzlabo spēle nevienādos sastāvos. Mazākums-26 vieta (74,6%), vairākums - 23. vieta 12,6%. Vairākuma procents ir ļoti zems. Ar 11-12 % komanda var būt arī pēdējā vietā, bet šogad pagaidām ir 3 komandas, kurām šis procents ir mazāks pat par 9% (Traktor, Novokuzņecka un Lada).
Mājās 9 spēlēs 4 uzvaras, 4 zaudējumi (viena spēle vēl zaudēta bullīšos). Izbraukumā 9 spēlēs tikai vienā ieguvām 3 punktus un vēl divās ieguvām punktus.
Spēlētāju statistika. Lielākie mīnusi komandā (lietderības koeficients) Videlam (-9), Hossa (-8), Sčastļivijam (-7), Bukartam (-7), Cipulis (-6), M. Rēdlihs (-6), Genovejam (-5). Labākie Bičevskim (+5), Skvorcovam (+4), Saulietim (+4).
Visvairāk noteikumi pārkāpti pret Dārziņu 9, M. Rēdlihu 8, Indraši 7, Videlu 7. Visvairāk spēka paņēmienus izpildījis Pujacs 31, Cibuļskis 23, Porejs 19, Skvorcovs 18, Sotnieks 18, Bičevskis 17, Saulietis 17.
Bloķēti metieni visvairāk Pujacam 24, Sotniekam 24, Cibuļskim 22.

     [+] [-]

, 2014-10-19 13:46, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tas tak jociņš bija.
Tas jau ir tagad daudziem. Latvijas realitāte.

jā, tā, ir , diemžēl. bet vismaz ir labi, ka ir , kur aizbraukt, tā teikt, pēc lauku labumiem.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-19 13:48, pirms 10 gadiem
Alvaro Negredo rakstīja: apskaties te
http://www.khl.ru/clubs/barys/team/

principā nelasu kirilicu. jautājums bija: vai barys komandā spēlē kāds kazahs, ja daudzi saka ; "sasitīsim kazahus, vai zaudēsim kazahiem..."
1 2 3 86 komentāri