Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubenei" pārliecinoša uzvara Ķekavā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenei" pārliecinoša uzvara Ķekavā
Kocēnu "Rubene"
Foto: Renārs Buivids

Šodien tika aizvadīta viena Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle – turnīra vicelīdere Kocēnu "Rubene" viesojās Ķekavā, kur pārliecinoši ar 7:1 apspēlēja 3.vietā esošo FK "Ķekava/BFF".

Vēl nebija pagājušas ne piecas minūtes, kad "Rubene" jau bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, piespiežot ķekaviešu treneri izdarīt vārtsardžu maiņu. Tomēr arī Zane Veidenbauma nebija "Ķekava/BFF" glābēja – pēc pirmā perioda viešņas atradās vadībā ar 4:0, bet spēles vidū ar 6:0. 34.minūtē ķekaviete Dina Štāle guva, kā vēlāk izrādījās, savas komandas goda vārtus – 1:6. Punktu mača pielika kocēniete Lība Daija Mikova, 59.minūtē iemezdama savus otros vārtus – 7:1. Tieši Mikova tika atzīta par labāko "Rubenes" spēlētāju, pie tam – jau otro maču pēc kārtas. Rezultatīvākā uzvarētāju komandā bija Evita Rudzīte ar četriem punktiem, bet "Rubenes" uzbrukuma līderei Edītei Bankavai šoreiz tikai viens punkts par piespēli.

Tā kā rezultātu spēlē atklāja pašas ķekavietes, jau 7.sekundē raidot bumbiņu pašas savos vārtos, FK "Ķekava/BFF" pārstāvis Artis Drēziņš smiedamies piekrita, ka tas varētu būt pat pasaules rekords. Viņš gan negribot piekrist, ka vārti bija jāskaita kā ķekaviešu autogols, jo pretinieču diagonālā piespēle, viņaprāt, trāpījusi spēlētājai pa kāju un tikai tad nonākusi Ķekavas komandas vārtos. Katrā ziņā esot jānoskatās video. Pirmie un arī otrie vārti bijušas sekas tam, ka Ķekavas komanda acīmredzami "pārdegusi" jau pirms spēles. Arī mača turpinājumā laukuma saimniecēm uzbrukumā neesot veicies, jo lielisku maču aizvadījusi Kocēnu komandas vārtsardze Ilga Jēkabsone.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 19.februāris

FK "Ķekava/BFF" – "Rubene" 1:7 (0:4, 1:2, 0:1)

Metienu attiecība:
27:33 (12:13, 8:10, 7:10)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava/BFF" – Dina Štāle 1 (1+0), Dace Možeiko 1 (0+1).
"Rubene" – Evita Rudzīte 4 (3+1), Lība Daija Mikova 2 (2+0), Zane Klabere 2 (0+2), Liene Rajecka 1 (1+0), Edīte Bankava 1 (0+1), Madara Rudzīte 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv