Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Romanovs "Žalgira" neveiksmēs vaino bijušo treneri Zurosu

Andrejs Siliņš

Romanovs "Žalgira" neveiksmēs vaino bijušo treneri Zurosu
Vladimirs Romanovs
Foto: guardian.co.uk

Ekstravagantais Lietuvas čempionkluba Kauņas "Žalgiris" īpašnieks Vladimirs Romanovs komandas neveiksmīgajā sezonas startā vainu noveļ uz bijušo galveno treneri Ilasu Zurosu, kurš neesot veltījis basketbolistiem pietiekamu uzmanību sagatavošanās posmā.

"Šis ir jautājums, ko labāk uzdot bijušajam trenerim Zurosam," vaicāts, kas par iemeslu tik nesekmīgajam sezonas startam, atbildēja Romanovs. "Ilgu laiku komanda bija bez galvenā trenera, jo viņam bija jābūt ar Grieķijas valstsvienību [Eiropas čempionātā]. Šī iemesla dēļ viņš uzstāja, ka asistentam arī jābūt kādam grieķu trenerim. Mana vaina ir tā, ka es tam piekritu."

"Rezultātu jūs visi labi zināt - komanda nav saskaņota, tā rāda ļoti nevienmērīgu sniegumu. Pat neraugoties uz to, ka klubs ir nokomplektējis sastāvu no ļoti augstas klases spēlētājiem," acīmredzamo noraksturo kluba īpašnieks, kurš Zurosa vietā par galveno treneri nu iecēlis serbu speciālistu Aleksandru Trifunoviču. Tiesa, arī Trifa nav sācis veiksmīgi, taču šī trenera iespēto, protams, objektīvi novērtēt varēs tikai pēc kāda laika.

VTB līgas A grupā "Žalgiris" šobrīd ar divām uzvarām piecās spēlēs atrodas priekšpēdējā astotajā vietā. ULEB Eirolīgā Kauņas vienībai viens panākums piecos mačos un priekšpēdējā piektā vieta grupā. Jāatgādina, ka pirms sezonas par "Žalgiri" tika runāts pat kā par iespējamo šīs sezonas "Final Four" dalībnieci. Tikai Lietuvā "Žalgiris" cīnās bez zaudējumiem - uzvaras, taču ne bez grūtībām, izdevies izcīnīt visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs.