Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spanulis: "Eirolīgā katra komanda var uzvarēt katru"

Andrejs Siliņš

Spanulis: "Eirolīgā katra komanda var uzvarēt katru"
Vasilis Spanulis
Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas divu pēdējo gadu čempione Pireju "Olympiacos" šovakar uzsāks jauno turnīra sezonu, bet komandas līderis Vasilis Spanulis, kurš vasarā parakstīja jaunu līgumu ar klubu, pastāstījis par iemesliem pagarināt līgumu, par savas komandas rokrakstu un Eirolīgas kvalitāti.

""Olympiacos" ir mana komanda. Kad runāju ar kluba īpašniekiem, viņi skaidri lika noprast, ka es nedrīkstu pamest komandu," iemeslu noslēgt jaunu līgumu ar Pireju klubu skaidroja pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas sezonas MVP un trīskārtējais "Final Four" turnīru MVP. "Mēs runājam par visu, mums ir lieliskas attiecības ne tikai ar īpašniekiem, bet ar jebkuru cilvēku klubā, tai skaitā trenerus un spēlētājus. Pēc tā, ko esam sasnieguši pēdējās divās sezonās, pamest "Olympiacos" būtu ļoti grūti."

"Tas, ko pēdējos divos gados esam panākuši - mēs nekad nepadodamies. Lai to sasniegtu, ir vajadzīgs pareizais komandas personāls, pareizais treneris un pareizie spēlētāji," turpināja 31 gadu vecais Spanulis. "Arī viss, kas ir apkārt komandai, palīdz to sasniegt. Tas nav viegli, bet tas jau ir mūsu raksturā. To panākt var tikai treniņos un spēlēs. Nevienam pēdējos divos gados nav bijis viegli mūs uzveikt. Esam sasnieguši augstu līmeni, mākam atspēlēties un nekad nepadoties. Esam spējuši atspēlēties daudz reižu, kad spēles laikā bijis -15 vai -20."

"Protams, favorītes šogad būs tās pašas komandas, kas pagājušajā sezonā," prognozēja Spanulis, kurš "Olympiacos" pārstāv kopš 2010. gada. Šī gada jūlijā aizsargs parakstīja jaunu līgumu ar klubu uz trim sezonām, lai gan interesi par spēlētāju izrādīja gan bagātākie Eiropas klubi, gan komandas aiz okeāna. ""Panathinaikos", CSKA, Madrides "Real", "Barcelona"... bet es gaidu, ka starp favorītēm būs arī turku komandas, Milāna, "Maccabi", varbūt būs arī kāds pārsteigums. Pagājušajā sezonā konkurence bija ļoti blīva, daudzām komandām bija izredzes tikt "Final Four". Tā ir Eirolīgas labā lieta - komandas ir tik līdzīgas. Katra var uzvarēt katru!"

Visa intervija lasāma Eurobasket.com: Euroleague Basketball, Teams, Scores, Stats,...

"Olympiacos" spēlē C grupā, kur tiksies ar Stambulas "Galatasaray", Minhenes Bayern", Sjēnas "Montepaschi", Malagas "Unicaja" un poļu "Zielona Gora".