Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgirim" pievienojas Ukrainas izlases amerikānis Rendls

Andrejs Siliņš

"Žalgirim" pievienojas Ukrainas izlases amerikānis Rendls
Džeroms Rendls lietuviešu ielenkumā
Foto: Ilmārs Znotiņš/AFP/Scanpix

Latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" komandas sastāvu papildinājusi ar amerikāņu saspēles vadītāju Džeromu Rendlu, kurš mūsu pusē pazīstamāks kļuva pagājušajā rudenī, kad pārstāvēja Ukrainas izlasi.

28 gadus vecais Rendls pagājušajā vasarā saņēma Ukrainas pilsonību un pārstāvēja Ukrainu Eiropas čempionāta finālturnīrā Rīgā, vidēji mačā izceļoties ar 13,2 punktiem un 4,4 rezultatīvām piespēlēm. Spēlē pret Latviju, kas noslēdzās ar ukraiņu panākumu (75:74), Rendls 31 minūtē guva 11 punktus un atdeva piecas piespēles. Turpmāk Rendls būs komandas biedrs tā vakara pretiniekam Kasparam Vecvagaram, kurš gan toreiz laukumā nedevās.

175 centimetrus garais un 77 kilogramus smagais Rendls līdzšinējo sezonu pavadīja Austrālijā, Adelaidas "36ers" sastāvā vidēji guva 23 punktus, atdeva 5,2 piespēles, izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas un pieļāva 3,2 kļūdas. Komanda neiekļuva Nacionālās Basketbola līgas finālsacensībās, tāpēc sezona tai jau beigusies un Rendls atkal bija brīvais aģents, līdz ar to "Žalgirim" nebūs jāmaksā kompensācija par Rendla piesaisti.

Iepriekš karjerā Kalifornijas universitātes absolvents Rendls visbiežāk spēlējis spēlējis Turcijā, bet pa sezonai pavadījis arī Izraēlā, Ukrainā, Beļģijā un NBA Attīstības līgā.

Pēc Manta Kalnieša aiziešanas uz Milānas "EA7 Emporio Armani" janvāra otrajā pusē Kauņas klubs ilgāku laiku meklēja papildinājumu pirmā numura pozīcijā. Iepriekš bija izskanējis, ka "Žalgiris" piedāvājis 80 000 eiro "Pasta Reggia Caserta" klubam par NBA spēlējušā Peitona Sivas līguma izpirkšanu. Itālijas klubs nepiekrita, jo turpina cīņu par iekļūšanu sava čempionāta izslēgšanas turnīrā, un Siva ir viens no vadošajiem komandas spēlētājiem.

Kaspars Vecvagars nesen atgriezās Žalgira" sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas, bet bez latvieša saspēles vadītāja pienākumus veic 21 gadu vecais Luks Lekavičs un Vecvagara vienaudzis Olivers Henlens, taču pagājušajā vasarā draftētais kanādietis mēdz spēlēt otrā numura pozīcijā.

Rendla debija "Žalgira" sastāvā varētu notikt šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Lietuvas federācijas kausa izcīņā - piektdien "Žalgirim" ceturtdaļfinālā jātiekas ar "Nevežis". Eirolīgā Rendla debija sagaidāma 25. februārī, kad "Žalgiris" sāks otro Top16 apli, izbraukumā tiekoties ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vitorijas "Laboral Kutxa".

     [+] [-]

, 2016-02-17 16:00, pirms 8 gadiem
Vecvagaram solins

  +2 [+] [-]

, 2016-02-17 16:09, pirms 8 gadiem
Calitis23 rakstīja: Vecvagaram solins
Tam čalim jau visu laiku soliņš

  +2 [+] [-]

, 2016-02-17 16:25, pirms 8 gadiem
Pēc šīs sezonas jātinās prom Vecvagaram! OBLIGĀTI!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-17 16:48, pirms 8 gadiem
hajduk rakstīja: Tam čalim jau visu laiku soliņš
Vai tad? Pedejas speles visas 10-20 min

     [+] [-]

, 2016-02-17 16:48, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Pēc šīs sezonas jātinās prom Vecvagaram! OBLIGĀTI!
Kapec?