Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksiks brauc uz Franciju, Strēlnieks – pie Melnkalnes kalniešiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kuksiks brauc uz Franciju, Strēlnieks – pie Melnkalnes kalniešiem
Rihards Kuksiks
Foto: superdeporte.es

Otrdien, 17. janvārī, Denkerkā, Salonikos, Lionā, Podgoricā, Krasnodarā, Trevīzo un Bandirmā sāksies ULEB Eiropas kausa "Last 16" spēles basketbolā. Rihards Kuksiks un "Valencia Basket" I grupas izbraukuma spēlē Francijā plkst. 21:00 tiksies ar "BCM Gravelines", savukārt Jānis Strēlnieks un Sanktpēterburgas "Spartak" stundu agrāk viesos uzsāks cīņu ar Melnkalnes vadošo klubu "Budučnost Voli".

Latvijas čempioni “VEF Rīga” cīņu par ceturtdaļfinālu sāks trešdien, savā laukumā plkst. 19:30 uzņemot Čehijas labāko klubu “CEZ Nymburk”.

EuroCup 2012 izspēles kārtība

“Last 16” kārta notiks no 2012. gada 17. janvāra līdz 28. februārim. Ceturtdaļfināli paredzēti 20. un 27. martā, “Četru Fināls” 14. un 15. aprīlī Himkos. Uzvarētāji izcīnīs ceļazīmi uz Eirolīgu.

“Last 16” dalībnieces tiek sadalītas četrās grupās. “VEF Rīga” I grupā spēlēs ar A un C grupu uzvarētājiem, kā arī D grupas otro labāko komandu. Pārējās komandas sacentīsies J (B1, D1, A2, C2), K (E1, G1, F2, H2) un L grupās (F1, H1, E2, G2).

Turnīra favorīti ir trīs Krievijas “Big Five” klubi no Sanktpēterburgas, Maskavas un Krasnodaras, kā arī divkārtējie ULEB Kausa ieguvēji no Valensijas un Viļņas. Nedrīkst aizmirst arī par Vācijas vicečempioniem “Alba Berlin”. Favorītiem kāju priekšā mēģinās aizlikt Francijas, Itālijas un Turcijas komandas.

EuroCup Last 16 (komandas sāk ar bilanci 0-0)

I grupaJ grupaK grupaL grupa
BCM Gravelines (5-1)BC Khimki (6-0)Banvit (4-2)Lietuvos Rytas (6-0)
CEZ Nymburk (5-1)ASVEL (4-2)Spartak (6-0)Alba Berlin (5-1)
VEF Rīga (3-3)BC Donetsk (5-1)Novo Mesto (4-2)Lokomotiv (4-2)
Valencia Basket (4-2)Aris BSA 2003 (4-2)Budučnost (3-3)Benetton (3-3)

20:00 Budučnost (0-0) vs Spartak (0-0)

Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Krievijas Ziemeļu galvaspilsētas klubs rudenī startēja ļoti pārliecinoši, izcīnot uzvaras visās sešās Eiropas kausa spēlēs. Arī otrajā kārtā Sanktpēterburgai pretī neuzvaramu komandu nav, taču izbraukuma spēlēs Melnkalnē, Slovēnijā un Turcijā var nākties pasvīst.

Podgoricas klubs savās mājās uzvarēja divās no trijām regulārās sezonas spēlēm un vēlas atkārtot 2008. gada sezonas panākumus, kad izdevās iekļūt Eiropas kausa labāko komandu astoņniekā. Kalniešu priekšrocība ir varenie augumi – astoņi spēlētāji pieteikumā reģistrēti kā divmetrinieki, turklāt pat divi aizsargi ir garāki par diviem metriem. Talanta un ātruma vairāk ir Jures Zdovca vadītajai viesu komandai.

21:00 BCM Gravelines (0-0) vs Valencia Basket (0-0)

Maskava un “Final Four” - tādi vārdi izskanēja “Valencia Basket” preses konferencē. Kluba galvenais treneris Pako Olmoss ar solījumiem neaizrāvās, taču pēc ULEB kausa nogādes “La Taronja” īpašumā atsperties uz mazāku mērķi par pirmo četrinieku būtu muļķīgi. Valensiešiem pirmdien oficiāli pievienojās Austrālijas valstsvienības spēlētājs Breds Ņūlijs, kurš pēc piecu gadu spēlēšanas Eiropā beidzot sasniedzis savu sapņu mērķi Spāniju.

Citādi noskaņojums Valensijas nometnē nav priecīgs, jo sestdien “Liga Endesa” mājas spēlē tika piedzīvots negaidīts zaudējums pret saliedēto “Fuenlabrada” komandu no Madrides. Sakāve sarežģījusi valensiešu izredzes februāra vidū spēlēt Karaļa kausa izcīņā Barselonā (otrs nozīmīgākais turnīrs Spānijā pēc ACB līgas). Pēc neveiksmes lielākā daļa spēlētāju nesteidzās parādīties “mix-zonā”, bet aizkulisēs parādījās runas par iespējamo trenera atlaišanu. Līdz pirmdienai daļa ugunsgrēku tika apdzēsti un preses konferencē noskaņojums bija kareivīgāks. Labā ziņa ir, ka līdz šim labākās spēles Rihardam Kuksikam bijušas tieši Eiropas kausā un jāvēl sekmīgs turpinājums.

Francijas kluba līderi ir valstsvienības spēlētāji, potenciālie olimpieši Janiks Bokolo un Endrjū Albisī. Nacionālajā čempionātā “BCM Gravelines” ar bilanci 12-2 dala līderpozīcijas ar Šalonas klubu, turklāt pēdējā spēlē 13. janvārī denkerkieši viesos pieveica Eirolīgas komandu “Nancy” 81:79.

Rihards Kuksiks un "Valencia Basket" dodas ceļā uz Franciju

  +9 [+] [-]

, 2012-01-17 08:23, pirms 12 gadiem
Kur var tā apjukt!? Izlasot visrsrakstu nodomāju, ka Kuksiku aizmaina uz citu komandu!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-17 09:11, pirms 12 gadiem
Pie Adrijas jūras zilo ūdeņu plašumu pašiem dienvidiem, Balkānu kalnu sirdī, atrodas skaistā Melnkalne. Ikviens, kuru aizrauj neskartas un mežonīgas dabas bagātīgs klāsts, šeit sajutīsies kā īstā paradīzē. Šeit, salīdzinoši mazā apgabalā, jūs atradīsiet gan jūru ar brīnišķīgām pludmalēm, gan upes ar unikāliem kanjoniem, gan tīrus ezerus un gigantiskus kalnus. Tāds skaistums liek patiešām aizrauties elpai, un ikviens, kas pirmo reizi apmeklē Melnkalni, iemīlas šajā brīnišķīgajā dabā no pirmā acu uzmetiena.
Jauku tev atpūtu

  +4 [+] [-]

, 2012-01-17 09:28, pirms 12 gadiem
Noviks filme?

  +3 [+] [-]

, 2012-01-17 10:30, pirms 12 gadiem
Kārtējais unikālais video, kur viens, no kadrā esošajiem cilvēkiem, knapi valdās, lai nesāktu nepieklājīgi rēkt. Nez, kāpēc?

     [+] [-]

, 2012-01-17 11:46, pirms 12 gadiem
Pupsiks puppiks, malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja