Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF šķiras no Delininkaiša un daļēji iesaldē spēlētāju algas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VEF šķiras no Delininkaiša un daļēji iesaldē spēlētāju algas
"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

"Vairāku spēlētāju, tajā skaitā Brauna un Robinona, palikšana komandā bija atkarīga no sestdienas spēles iznākuma. Sadarbību izbeigsim tikai ar Tomasu Delininkaiti. Ievērojot visu treneru lūgumu, esam nolēmuši šobrīd sastāvu nemainīt, taču izvirzījām trīs uzdevumus. Pirmkārt, treneriem jāizlabo kļūdas. Otrkārt, Braunam un Robinsonam katrā nākamajā spēlē jāapliecina tiesības palikt komandā. Treškārt, līdz snieguma uzlabošanai daļēji iesaldēsim spēlētāju algas dažādā apjomā," preses konferencē pēc uzvaras pār Samaras "Krasnije Kriļja" komandu teica basketbola kluba "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Ārons Mailss, "Krasnije Kriļja" saspēles vadītājs

"Noņemu cepuri VEF priekšā, viņi kārtīgi cīnījās. Man bija iespēja ar pēdējo metienu izlīdzināt rezultātu, taču netrāpīju. Mums jāatgriežas pie darba, lai būtu labāk gatavi nākamajām spēlēm."

Sergejs Bazarevičs, "Krasnije Kriļja" galvenais treneris

"Vēlos apsveikt VEF. Bija redzams, ka viņi iznāca laukumā, apņēmušies pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju. Pirms spēles to atgādināju spēlētājiem, taču netiku sadzirdēts. Laikam pārāk ilgi uzturējāmies Rīgā un izbaudījām miega pārbagātību. Te ieradāmies jau trešdien, taču tas nedeva nekādas priekšrocības. Neveiksmīgi aizsargājāmies, nesavācām bumbas. Otrajā puslaikā labāk aizsargājāmies, taču izpaudās ierobežotās rotācijas iespējas. Keiru ir savainots, citiem ir mazākas veselības problēmas un vienmēr pietrūkst divi vai trīs punkti.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, budžets sarucis. Ārzemju spēlētāju limita atcelšana laukumā mums tādējādi nākusi par labu, jo kvalitatīvus ārzemniekus par tādu pašu naudu ir vieglāk sameklēt nekā Krievijas basketbolistus. Negribējām, lai būtu jāpaļaujas tikai uz leģionāriem, tāpēc ieguldījām varonīgas pūles, lai noslēgtu līgumu ar Antonu Ponkrašovu. Kā trenerim pēc ārzemnieku limita atcelšanas noteikti ir vieglāk, taču nezinu, vai tas ir labi Krievijas basketbolam."

Jānis Bērziņš, "VEF Rīga" aizsargs

"Pateicos skatītājiem, kuri atnāca mūs atbalstīt pēc piecām zaudētām spēlēm. Otrkārt, pateicos komandai, kura spēja saņemties un uzvarēt. Uzskatu, ka varējām nospēlēt labāk. Piemērām, ļāvām pretiniekiem savākt vieglas bumbas uzbrukumā, bet pēdējā uzbrukumā devām iespēju mēģināt izlīdzināt rezultātu. Treneris Butauts visiem spēlētājiem uzticas gan treniņos, gan laukumā, mums tikai jāattaisno viņa cerības."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Pirmkārt, pateicos līdzjutējiem, kuri atnāca uz spēli. Tie ir paši uzticamākie atbalstītāji. Psiholoģiski šī uzvara mums bija ļoti nepieciešama. Spriedze bija jūtama, ceru, ka šo slogu noņēmām. Jāapzinās, ka viena bezdelīga pavasari nenesīs un mums būs smagi jāstrādā katrā spēlē.

Atzīstu savu vainu sastāva komplektācijā. Visi, kuri mani pazīst, zina, ka nekad neesmu bēdzis no atbildības. Komplektācija izvērtās ļoti smaga. Gribējām saglabāt pagājušā gada sastāvu. Bijām panākuši mutiskas vienošanās, taču citas komandas spēja mūs pārsolīt. Jaunie spēlētāji klubā ieradās ar divu nedēļu intervāliem, mocījāmies ar saspēlēšanos. Priekšroku vienmēr esam devuši labiem latviešu basketbolistiem, tomēr šoreiz viņi izvēlējās dāsnākus piedāvājumus no ārzemēm. Mans nelaiķa tēvs teica, ka dzīvē biežāk gadās situācijas, kuras nebūs patīkamas."

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs

"VEF vadība neuzskata par kļūdu, ka komandas komplektāciju veic treneru korpuss. Tādējādi klubā tiek atrisinātas ģenerālmenedžera funkcijas. Neuzskatām tādu pieeju par nepareizu. Jebkurš modelis var izrādīties veiksmīgs vai neveiksmīgs. Sastāva komplektācija bija neveiksmīga, tāpēc jāapzinās un jālabo pieļautās kļūdas.

Saņēmām daudz padomu no malas veikt plašas izmaiņas sastāvā, taču galveno uzmanību veltījām cilvēkiem, kuri veica sastāva atlasi. Ievērojot visu kluba treneru lūgumu, nolēmām saglabāt pašreizējo sastāvu, izņemot Tomasu Delininkaiti. Viņa sastāvā vairs nebūs, bet oficiāli mūsu attiecības attiecības beigsies pēc visu juridisko formalitāšu nokārtošanas. Šobrīd turpinām līguma laušanas procedūru.

Komandai tiks iesaldēta algas daļa, taču procenti dažādiem spēlētajiem atšķirsies. Mēs maksājam par to, lai spēlētāji strādātu par simts procentiem, taču pēdējā mēneša laikā tādu attieksmi nenovērojām. Šī nav pirmā reize, kad daļēji iesaldēsim algas. Līdzīga situācija izveidojās 2010. gada rudenī, kad ar komandu strādāja Rims Kurtinaitis. Toreiz tāda politika deva rezultātus.

Robinsonam un Braunam – spēlētājiem, kuri tika nolīgti kā komandas līderi – katra nākamā spēle var būt pēdējā. Viņu sniegumu atsevišķi vērtēsim katrā spēlē un no tā nebūs pasargāti arī citi basketbolisti. Ja esi piesaistīts kā līderis, rēķinies, ka arī tava atbildības daļa būs lielāka. Nedrīkst būt situācijas, ka trīs spēles pēc kārtas rādi neizteiksmīgu sniegumu un komanda zaudē ar divdesmit punktu starpību.

Brauna un Robinsona palikšana komandā daļēji bija atkarīga no sestdienas spēles iznākuma. Soda draudi nereti palīdz spēlētājiem atraisīties. Piemēram, Valdis Valters stāstīja, ka reiz pirms Ziemassvētkiem gandrīz atlaidis nākamo Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju Džonu Robertu Holdenu. Tādi gadījumi mēdz būt un ceru, ka tā notiks arī šoreiz.

Ar pašreizējo treneru sastāvu – Ramūnu Butautu, Nikolaju Mazuru un Jāni Gailīti – komandā strādājam ilgi un veiksmīgi. Tikpat atzinīgus vārdus ir pelnījis Jevgeņijs Kosuškins, kura atnākšana komandas darbu padarījusi vēl profesionālāku. Treneri saņem pilnu kluba vadības uzticību un atbalstu, taču tas nenozīmē, ka viņi varēs strādāt siltumnīcas apstākļos. Treneriem jāizlabo pieļautās kļūdas.

Meklējam pirmo numuru, kurš varēs komandu pastiprināt ilgtermiņā, nevis atbrauks pastrādāt uz 5-6 mēnēšiem. Ir konkrēti basketbolisti, par kuriem interesējamies. Ideālā variantā tas būs latvietis un viens no Latvijas valstsvienības līderiem.

Kaspars Bērziņš kopā ar saviem pārstāvjiem šobrīd izvēlējies iet neiespējamo ceļu. Tas nodara kaitējumu gan viņam, gan klubam, gan Latvijas basketbols. Ja Kaspars Bērziņš un viņa aģenti izrādītu saprāta pazīmes, nešaubos, ka mēs spētu vienoties pusstundas laikā.

Mēs nodarbojamies ar profesionālo basketbolu, tāpēc šobrīd sapņot par komandu, kura sastāvētu tikai no Latvijas spēlētājiem, būtu naivi. Nedomāju, ka Jānis Bērziņš un Anžejs Pasečņiks izrādītos ieguvēji, ja tikai ar vietējo spēlētāju spēkiem nākamajās spēlēs zaudētu ar 30-40 punktu starpību. Jaunie spēlētāji tiek un tiks pie spēles laika. Tādus brīžus ir pārdzīvojušas daudzas komandas. Skats ir pesimistiskāks nekā divos iepriekšējos gados, kad valsts svētku laikā uzvarējām Kauņas “Žalgiri”, tomēr mēs turpināsim iet uz priekšu."

1 2 3 4 136 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-11-16 19:49, pirms 10 gadiem
Nu es jau tā arī domāju, Jaunups mīkstais

 +11 [+] [-]

, 2013-11-16 19:50, pirms 10 gadiem
Algas iesaldēt? Vai tas līgumā bija atrunāts? Ja nē, tad tam nav nekādu tiesību.
Baidās atlaist, jo nejēga tā noslēdzis līgumus, ka visu budžetu var zaudēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-16 19:52, pirms 10 gadiem
Gan jau Butauts raudaat saaka... ka bez mellajiem buus gruuti par LV cempiona gredzenus dabuut !!!

Robinsona vietaa Kuksiku panemtu lai vairaak balto VEF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-11-16 19:54, pirms 10 gadiem
500 skatitaaju vismaz bija sodien?

  +3 [+] [-]

, 2013-11-16 19:56, pirms 10 gadiem
Vai iesaldējot algas, viņš pats rada labāko mikroklimatu? Lai sāk no sevis un tinās projām.

  +6 [+] [-]

, 2013-11-16 19:56, pirms 10 gadiem
kada iespeja ka arena bija 1000 skatitaaju? tikko apskatijos vtb majaslapā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-11-16 19:56, pirms 10 gadiem
Sodien skatiitaajos VEF speletaju radinieki kam abonomenti iedoti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-11-16 20:02, pirms 10 gadiem
Ja sarunās pa labam ar Kasparu Bērziņu un viņš sāks spēlēt, tad viss būtu ĻOTI LABI!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-16 20:03, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vispār tevi tajā jomā neviens nepārspēs
ne jau es riikoju LV stipraako klubu speli Daugavpilī.. Rīdzinieki takš arī grib redzēt BKV-VEF spēli!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-16 20:04, pirms 10 gadiem
Varbūt tieši trenerus vajadzētu pamainīt, kaut kā ļoti komfortabli jūtās. Ne Butautas, ne Mazurs nav prasmīgi spēļu vadītāji. Ar ko nodarbojās Gailītis un Kosuškins arī nav īsti skaidrs. VEF līmeņa klubam vajadzētu Zvirgzdu par otro. Tas par intrigantu Deļiku pareizs solis, arī abus slinkos nigas vajag turēt nepārtrauktā stresā. Nixu jāmāca aizsardzībā, vispār dīvaini, ka 23 gadu vecumā pēc koledžas viņam par defu nav poņas. Žokli jau gan jāmet ārā, ventiļu līmenis tomēr par zemu, varbūt par viņu tas naudas uzbrauciens. Kas ar Bērza lietu?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-16 20:05, pirms 10 gadiem
°man kā rīdziniekam ir skumji ka divo stiprāko LV klubu Vef un Ventspils spēli aizvada kautkādā urlu zemē daugavpilī... tas nav nopietni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-11-16 20:06, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Paskaties no otras puses, ka Daugavpilī cik ilgi nav redzējušo normāla līmeņa basi?
man po*** ka vini nav redzeejusi, bet cik gadus Rīga nav redzējusi Ventspils un Rīgas dueli basii? iznemot LBL pēdējas finālspēles.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-16 20:06, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Paskaties no otras puses, ka Daugavpilī cik ilgi nav redzējušo normāla līmeņa basi?
Vai ne, Daugavpilī tik var redzēt vietējās Ivanu ordas pastaigājamies pa pilsētas centru ar divlitreni un saulespuķu sēklu paku rokās , vismaz kaut kādu kultūru šiem var aizvest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-11-16 20:07, pirms 10 gadiem
un tapat Daugavpilī labi ja atnāks kādi 500 skatītāju..

 +18 [+] [-]

, 2013-11-16 20:08, pirms 10 gadiem
Jaunup, a ko darīt ar tavu algu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-11-16 20:09, pirms 10 gadiem
Papuasam viss ir noriebies rakstīja: Jaunup, a ko darīt ar tavu algu?
Jaunups jau kases turētājs, viņa alga atkarīga no kases lieluma. Starp citu, interesants iegansts iesaldēt algas , nešaubos , ka tur apakšā ir citi zemūdens akmeņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-16 20:09, pirms 10 gadiem
v4_karstgalvis rakstīja: hahaha lielakas urlu zemes par Rigu nav! paskaties uz savas pilsetas meru!
Nils Ušamers?

  +5 [+] [-]

, 2013-11-16 20:11, pirms 10 gadiem
kapec tad arena vienmer ir tuksa? tapec ka Jaunups ar kompaniju ir visu sapisis.. uz Ventspils speli arena pat atnaktu vairak skatitaaju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-11-16 20:14, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: un ko darīt ar tavu?
Es savu darbu izdaru. Tākā pats zinu ko darīt ar savu algu.
1 2 3 4 136 komentāri