Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Vētra: ”Spēli salauzām ar aizsardzību”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Vētra: ”Spēli salauzām ar aizsardzību”
Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

BK ″Ventspils″ galvenais treneris Gundars Vētra pēc komandas uzvaras mačā ar ungāru ″Atomeromu″ atzina, ka komanda noteikti neaizvadīja savu labāko spēli, tomēr veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, par ko arī vislielākais prieks.

″Prieks uzvarēt tādos mačos, kad uzbrukums īsti nesanāk, bet maču izdodas salauzt ar labu darbību aizsardzībā. Kad izdevās sakārtot aizsardzību, parādījās arī pārliecība uzbrukumā, kas arī ļāva izcīnīt šo uzvaru. Man patīk, ka varam uzvarēt tieši tādā spēlē, kad jāparāda raksturs. Tiešām gribētu apsveikt komandu ar to, ka tai bija šis raksturs, ″ Vētra skaidroja panākuma iemeslus.

Ventspilnieku galvenais treneris atzina, ka neveiksmīgajam uzbrukumam šoreiz bija vairāki iemesli: ″Viens noteikti bija steiga, taču tas nebija vienīgais. Mūsu spēlei uzbrukumā jābūt ātrai, bet reizē arī metieniem jābūt labi sagatavotiem, kā šobrīd dažreiz nebija. Sevišķi pirmajā puslaikā. Ne vienmēr pieņēmām pareizos lēmumus, tāpēc sekoja muļķīgas kļūdas. Pirmajā puslaikā mums bija astoņas kļūdas, bet viesi pēc tām sameta 11 punktus. ″ Treneris piebilda, ka kopumā tā noteikti nebija komandas labākā spēle, jo, piemēram, uzbrukumā Šauļos noteikti nospēlēja labāk.

″Situācija mūsu grupā tagad ir ļoti interesantas, jo visas komandas uzvarējušas savā laukumā. Līdz ar to, var ari nepietikt, ja uzvaru tikai mājās, bet priekšrocības noteikti būs tai komandai, kura uzvarēs arī izbraukumā. Katrā ziņā, nav garantiju, ka iekļūšanai nākamajā kārtā, pietiks tikai ar uzvarām mājās,” Vētra iezīmēja D grupas komandu izredzes.

Lai gan ventspilnieki jau paziņojuši par amerikāņu saspēles vadītāja Toda Abernetija pievienošanos komandai, Vētra pagaidām nesteidzās komentēt šos jaunumus: ″Pagaidīsim, lai viņš ierodas un lai Jānis aizvada pēdējo maču. Vēl jau viņš ir komandā. Protams, sastāvā būs izmaiņas un jāmaina būs arī spēle, taču pagaidām par to vēl negribētu runāt.”