Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Ventspilniekiem pretī nāks vācieši, franči un nīderlandieši

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ventspilniekiem pretī nāks vācieši, franči un nīderlandieši
BK "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausā turpinās spēlēt arī pēc gadumijas
Foto: bkventspils.lv

FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā ventspilnieki tomēr izvairījušies no ļoti tāliem pārbraucieniem, tiekot vienā grupā ar klubiem no Vācijas, Francijas un Nīderlandes.

BK ″Ventspils″ turnīru turpinās I grupā, kopā ar A un C grupas uzvarētājiem, kā arī B grupas otro spēcīgāko komandu. Uzvaru A grupā jau pagājušajā kārtā garantēja vācu ″EWE Baskets″, kas viesos ar 83:77 pieveica spāņu ″Fuenlabrada″. Oldenburgas klubs ir viens no diviem, kas FIBA Izaicinājuma kausa regulāro sezonu noslēdza bez zaudējumiem. Pēdējā mačā vācieši savā laukumā ar 106:61 sagrāva Edgara Jeromanova ″Dolphins″. Latviešu aizsargam astoņi punkti un trīs rezultatīvas piespēles.

Otra vienības, kas regulāro sezonu noslēdza tikai ar uzvarām, ir B grupas uzvarētāja, Turcijas ″Besiktas″, kas gan tiks ″Nizhny Novgorod″ komandai. Ventspilniekiem no šīs grupas trāpījusies Nīderlandes vienība ″Leiden″, kas ceļazīmi uz Last16 nodrošināja vien pēdējā kārtā. Nīderlandieši savā laukumā uzņēma Gruzijas ″Armia″ basketbolistus, kas abu komandu pirmajā spēlē bija uzvarējuši 74:71. Revanšs padevās iespaidīgs - ″Leiden″ svinēja uzvaru 76:59.

Arī C grupā viss izšķīrās pēdējā kārtā, turklāt galīgas neveiksmes gadījumā vietu nākamajā kārtā varēja zaudēt arī grupas līdere ″Roane Basket″ no Francijas. Tā nenotika, un francūži spēlēs vienā grupā ar BK ″Ventspils″. Toties pēdējās divās kārtās jau it kā drošu vietu Last16 pamanījās nenosargāt ″Prostejov″ komanda, vispirms piekāpjoties tautiešiem no Pardubices, bet pēc tam arī Francijas kluba. Līdz ar to turnīru turpinās arī ″Pardubice″, kas spēlēs vienā grupā ar iespaidīgu trio - ″Besiktas″, ″Nizhny Novgorod″ un ″Fuenlabrada″.

Ventspilnieki pirmo maču aizvadīs 10. janvāri, viesos tiekoties ″EWE Baskets″. Izslēgšanas mačos iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

FIBA Izaicinājuma kauss, Last 16, I grupa

KomandaValstsVieta
BK VentspilsLatvijaD2
EWE BasketsVācijaA1
ZZ LeidenNīderlandeB2
Roane BasketFrancijaC1

BK Ventspils spēļu kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
10.01EWE Baskets – BK Ventspils
17.01BK Ventspils – Leiden
24.01Roane Baskes – BK Ventspils
31.01BK Ventspils – EWE Baskets
21.02Leiden – BK Ventspils
28.02BK Ventspils – Roane Basket

Izmantotie resursi
FIBA Europe

  +6 [+] [-]

, 2011-12-14 00:03, pirms 12 gadiem
"iespaidīgu trio - ″Besiktas″, ″Nizhny Novgorod″ un ″Fuenlabrada″."
Jāpiekrīt, šī ir challinghera nāves grupa !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-14 01:08, pirms 12 gadiem
Labi, ka pretī nenāk Voroņežas Fakel un Kuibiševas Stroiķeļ! Paveicās!

  -2 [+] [-]

, 2011-12-14 06:34, pirms 12 gadiem
autor,kas ir franči?

     [+] [-]

, 2011-12-14 08:39, pirms 12 gadiem
Vai tad nevar pāris minūtes veltīt raksta pārbaudīšanai pirms publicēšanas? Līmenis tā ka pamatskolniekam 10 gadu vecumā! Tad Ventspils spēlēs U vai I grupā? Nav jau brīnums, ka nīderlandiešu klubs uzvarēja pēdējā kārtā, jo, pēc raksta spriežot, bija jāapspēlē tikai viens "Armia" basketbolists.
Skatoties pēc pārstāvētajām valstīm, mūsu grupa noteikti ir vieglāka. Bet vāciešiem tās 6 uzvaras noteikti neviens nedāvināja. Ar cīņassparu un veiksmi noteikti varam tikt tālāk.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 09:02, pirms 12 gadiem
coldasice rakstīja: autor,kas ir franči?
skatos, daudz komentāru par tēmu
"Franči, vienskaitlī francūzis vai francūziete, ir Francijas iedzīvotāji un pilsoņi, kā arī tie pilsoņi, kuri dzīvo ārpus Francijas teritorijas. Etimoloģiski apzīmējums francūži cēlies no to vēsturisko priekšteču - franku nosaukuma. Runa šajā gadījumā ir par to franku daļu, kuri apdzīvoja Romas impērijas Gallijas provinci, tās beigu posmā."

tas pirmais.

Otrs, vakar tomēr kļūdījos par to, ka kapās. Īsti jau nu nekapāja, bet var arī saprast.

Trešais, varbūt tiešām izrādīsies, ka mums noveicies vairāk par Ņižņiju. Liekas, ka Roāna varētu būt līdere, bet kā pārējās saspēlēs, Dies' vien zin.

Lai ventiņiem veicas!

  +6 [+] [-]

, 2011-12-14 09:10, pirms 12 gadiem
Sekoju un jutu līdzi Ventspils pēdējai spēlei, bet tagad, palasot grupu sadalījumu, nodomāju, ka laikam bija jājūt līdzi Nizhny Novgorod, nevis Ventspilij. Paveicās, ka zaudēja, tā ir riktīga nāves grupa, salīdzinot ar Ventspils.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-14 19:58, pirms 12 gadiem
domaaju ka vissmagaak buus ar EWE Baskets, kuri lkm jau ienems 1. vietu grupaa. Leidenu jaavinnee gan majaas gan arii izbraukumaa un tad jaacinaas ar Roanni par 2. vietu grupaa