Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu: "Eiropā mīl basketbolu, NBA svarīgāks ir bizness"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bertomeu: "Eiropā mīl basketbolu, NBA svarīgāks ir bizness"
Eirolīgas izpilddirektors Hordi Bertomeu, Londonas mērs Boriss Džonsons un Lielbritānijas valstsvienības spēlētājs Pops Mensa-Bonsu 2013. gada 8. aprīlī pie Tauera tilta reklamē "Četru...

2015. gadā Eirolīgā būs vēl vairāk spēļu nekā šobrīd, intervijā Florences laikrakstam "Corriere Fiorentino" paziņojis Eirolīgas izpilddirektors Hordi Bertomeu. Amatpersona norāda, ka pārmaiņas atbilst vadošo klubu interesēm un pieprasījumam.

Pēdējos piecpadsmit gados Eiropas Basketbola līgu apvienība (ULEB) gūst virsroku pār Starptautisko basketbola federāciju (FIBA), pārņemot savā kontrolē sacensības ar kontinenta vadošo klubu līdzdalību.

FIBA no 1958. gada līdz 2000. gadam rīkoja Eiropas Čempionvienību kausa izcīņu (FIBA European Champions Cup), kurā sacentās Eiropas spēcīgākie basketbola klubi. No 2000. gada spēcīgākie klubi pārgāja uz ULEB rīkoto Eirolīgu.

FIBA nekad nepieteica īpašuma tiesības uz “Eirolīgas” vārdu, tāpēc jaundibinātā Eirolīgas organizācija (Euroleague Basketball) lietoja to bez juridiskiem šķēršļiem. 2001. gada sezonā paralēli notika divi turnīri – FIBA Suprolīga (SuproLeague) un ULEB Eirolīga. Divvaldība neturinājās ilgi, jo finansiāli spēcīgākā Eirolīga sarunās ieguva tiesības rīkot kontinenta galveno klubu turnīru.

No tā laika ULEB ekspansija pieņēmusies spēkā. Par otro spēcīgāko turnīru pakāpeniski kļuva Barselonas pārraudzītā Eiropas kausa izcīņa, savukārt FIBA paspārnē esošais Eiropas Izaicinājuma kauss noslīdējis uz trešo vietu. Šosezon Eiropas kausa grupu turnīra dalībnieku skaits pieaudzis no 32 līdz 48 komandām, kamēr “EuroChallenge” startēs tikai 32 komandas.

Bertomeu domā, ka nākotnē iespējams izspēlēt Eiropas klubu čempionātu. “Mēs pie tā strādājam. Taču mūsu formāts ļoti atšķiras no NBA, jo amerikāņi sportu redz savādāk. Mēs mīlam basketbola sacensības, kamēr Amerikā svarīgāki ir ekonomiskie aprēķini.”

Eirolīgā tiks ieviests jauns formāts. “Mēs divas vai trīs reizes jau paplašinājām turnīru. Klubi pieprasa vairāk spēļu, jo tā viņi paaugstina to kvalitāti un iegūst iespējas piesaistīt jaunus sponsorus. No 2015. gada ieviesīsim jaunu izspēles kārtību, kuras ietvaros notiks vēl vairāk spēļu. Nākamgad stāsies spēkā jauni noteikumi – pēc izcīnītas atlēkušās bumbas pie pretinieka groza, uzbrukuma laiks būs 14, nevis 24 sekundes”.

"Montepaschi" pārceļas uz Florenci

Itālijas čempioni “Montepaschi Siena” šogad izjūt Eirolīgas prasību sekas – komandai jāpārceļas no mazās Sjēnas zāles uz ietilpīgāko Nelsona Mandelas arēnu Florencē. Trešdienas vakarā komanda jaunajā vietā aizvadīs pirmo Eirolīgas spēli pret Stambulas “Galatasaray” vienību, kurai ir trīs reizes lielāks budžets.

Sjēnas “ultras” protestē pret pārcelšanos, taču kluba menedžeris Ferdinando Minuki norāda, ka pārmaiņas ir nenovēršanas. “Mums nav jāskatās uz Sjēnas un Florences savstarpējo konkurenci Viduslaikos. Florencei jābūt Toskānas sporta galvaspilsētai, jo tikai iesaistot 3,7 miljonus reģiona iedzīvotāju, varēsim konkurēt ar tādām pilsētām kā Stambulu, kurā ir 17 miljoni iedzīvotāju.”

Bertomeu situāciju komentē sekojoši: “Sjēnai nav izvēlas, ja tā vēlas saglabāt A licenci. Kad sapratām, ka pilsēta necels jaunu arēnu, runāju ar Ferdinando Minuki. Atļāvām klubam spēlēt Nelsona Mandelas arēnā ar 7200 vietām, neuzspiežot “Montepaschi' pārcelšanos uz Boloņu vai Pezāro, jo esam ieinteresēti, lai Sjēna kļūst par Toskānas komandu.”

Izmantotie resursi:
Mens Sana, a Firenze per vincere - Corriere...
Jordi Bertomeu: 'From 2015 we'll start a new...

  +4 [+] [-]

, 2013-10-16 17:45, pirms 11 gadiem
taisnība jau ir, kaut gan tas 'bizness' man šķiet krietni skatāmāks

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 17:47, pirms 11 gadiem
NBA speelee labaakie basketbolisti pasaulee. Es izveelos skatiities labaakos no labaakajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-16 18:20, pirms 11 gadiem
komandai jāpārceļas no mazās Sjēnas zāles uz ietilpīgāko Nelsona Mandelas arēnu Florencē.
-----------------------------
kāpēc Rīgā teiksim nav Kristofora Kolumba arēnas, man jautājums???

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 19:41, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: NBA speelee labaakie basketbolisti pasaulee. Es izveelos skatiities labaakos no labaakajiem.
Brīnums, ka pateici ka visi labākie, nevis tikai Lebrons un visi pārējie esot sūd.i.

Bet nu vismaz beidzot kautko sakarīgu te uzmurgoji.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-16 20:14, pirms 11 gadiem
binghamiswanker rakstīja: taisnība jau ir, kaut gan tas 'bizness' man šķiet krietni skatāmāks
Es personīgi dodu priekšroku Eiropai, jo eiropā ir augsta līmeņa tiesāšana un kārtīgs kapiņš aizsardzībā, kas nav novērojams NBA!
NBA spēlētāji savu mūžu nav spēlējuši presingu par visu laukumu spēles garumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 20:55, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: Nu tieši tā..Eiropā vissi mīl basketbolu, pārtiek no virtuālām algām, klubi pārtiek no tik pat virtuāliem budžetiem un vissi dzīvo badā

NBA nemīl basketbolu un vissi dzīvo pārtikuši..
Toč gribēju to pašu rakstīt. Ķipa Eiropā kāds bez algas spēlē (Eiropā vispār nav griesti) un Amerikā neviens nedomā par basīti, bet tikai par naudu........

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 20:56, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Es personīgi dodu priekšroku Eiropai, jo eiropā ir augsta līmeņa tiesāšana un kārtīgs kapiņš aizsardzībā, kas nav novērojams NBA!
NBA spēlētāji savu mūžu nav spēlējuši presingu par visu laukumu spēles garumā.
OMG. Kas iekš NBA vinnē titulus? Vai tā nav aizsardzība? Tu laikam vispār neesi redzējis nevienu spēli IND, CHI vai MEM izpildījumā iekš PO.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 21:12, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Es personīgi dodu priekšroku Eiropai, jo eiropā ir augsta līmeņa tiesāšana un kārtīgs kapiņš aizsardzībā, kas nav novērojams NBA!
NBA spēlētāji savu mūžu nav spēlējuši presingu par visu laukumu spēles garumā.
Lūdzu pasaki savas domas, ar ko tad presings spēles garumā ir labs??!?! Lai paliktu katrā otrā uzbrukumā aizsardzībā mazākumā?

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 00:51, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Lūdzu pasaki savas domas, ar ko tad presings spēles garumā ir labs??!?! Lai paliktu katrā otrā uzbrukumā aizsardzībā mazākumā?
Esmu redzējis šo komandu spēli un neko ievērojamu cienīgu nepamanīju, kā pārus parastus blokus! NBA ir aizsardzības 3 sekundes, kas padara groza apakšu caurstaigājamu sētu, nekāda aizsardzība tur nav. Kas var būt ja nedrīksti stāvēt zem sava groza?
Padara spēli asāku, agresīvāku nav tik skatāma, bet ir savs azartiņš.
Kāpēc jāpaliek mazākumā?
NBA noskatās 10 labākos dankus un tur ar ir viss par šo līgu!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 00:56, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Esmu redzējis šo komandu spēli un neko ievērojamu cienīgu nepamanīju, kā pārus parastus blokus! NBA ir aizsardzības 3 sekundes, kas padara groza apakšu caurstaigājamu sētu, nekāda aizsardzība tur nav. Kas var būt ja nedrīksti stāvēt zem sava groza?
Padara spēli asāku, agresīvāku nav tik skatāma, bet ir savs azartiņš.
Kāpēc jāpaliek mazākumā?
NBA noskatās 10 labākos dankus un tur ar ir viss par šo līgu!
Tu droši pat nerubī, kas tās par 3 sekundēm ir. Ar to arī izbeigšu bazaru, jo tu vispār nerubī.

MEM vispār nav reāli bloķētāji, bet ir aizsardzība.

Ai, ko es te mazam bērnam iestāstīšu.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 08:27, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tu droši pat nerubī, kas tās par 3 sekundēm ir. Ar to arī izbeigšu bazaru, jo tu vispār nerubī.

MEM vispār nav reāli bloķētāji, bet ir aizsardzība.

Ai, ko es te mazam bērnam iestāstīšu.
Es ļoti labi zinu, kas tas ir. Noteikumus 100% labāk pārzinu par tevi. Vienīgais bērns esi tu šeit, kurš neprot pieņemt cita cilvēka viedokli bez apvainojumiem.
15 gadu vecumā es ar biju NBA fans, ar gadiem tev tas prātiņš varbūt attīstīsies!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 12:44, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Es ļoti labi zinu, kas tas ir. Noteikumus 100% labāk pārzinu par tevi. Vienīgais bērns esi tu šeit, kurš neprot pieņemt cita cilvēka viedokli bez apvainojumiem.
15 gadu vecumā es ar biju NBA fans, ar gadiem tev tas prātiņš varbūt attīstīsies!
Ko tu zini no noteikumiem, ja tu saki, ka nevar zem sava groza stāvēt 3 sekundes? Ja tu tā domā, tad tu, acīmredzot, nerubī NBA noteikumus.

Un aizsardzība arī pēc tavām domām ir tikai bloki.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 21:14, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ko tu zini no noteikumiem, ja tu saki, ka nevar zem sava groza stāvēt 3 sekundes? Ja tu tā domā, tad tu, acīmredzot, nerubī NBA noteikumus.

Un aizsardzība arī pēc tavām domām ir tikai bloki.
Lūdzu, lasi - Defensive three-second violation, also known as illegal defense, is a rule violation in the National Basketball Association (NBA). It is assessed when a member of the defending team spends more than three seconds in the free throw lane (also known as the 16-foot lane, or colloquially as "in the paint") while not actively guarding an opponent. To be considered actively guarding, a defender must be within arm's length of an opponent and in a guarding position.
Ak kungs tu pat nespēj filtrēt, ko es rakstu !

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 21:52, pirms 11 gadiem
Tu pats filmē, ko uzrakstīji?

while not actively guarding an opponent

Tātad- tev neko neskaita, ja tu esi rokas stiepiena attālumā no kāda. Tas nozīmē, ka var arī 24 sekundes tur nostāvēt.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 21:59, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tu pats filmē, ko uzrakstīji?

while not actively guarding an opponent

Tātad- tev neko neskaita, ja tu esi rokas stiepiena attālumā no kāda. Tas nozīmē, ka var arī 24 sekundes tur nostāvēt.
Padomā ar galvu- NBA, visi iziet ārā uz 3pt līniju, kas notiek zem groza?
Eiropā garie izlien uz 3pt līniju, garie saglabā savu pozīciju zem groza! neradot iespējas mazajiem iespēju gūt vieglus divus punktus kā tas notiek NBA!
Ieslēdz TV tagad paskaties

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 22:05, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Padomā ar galvu- NBA, visi iziet ārā uz 3pt līniju, kas notiek zem groza?
Eiropā garie izlien uz 3pt līniju, garie saglabā savu pozīciju zem groza! neradot iespējas mazajiem iespēju gūt vieglus divus punktus kā tas notiek NBA!
Ieslēdz TV tagad paskaties
Jā, es paskatījos Bagijam spēli. Tāds pats individuālisms kā kritizētajā NBA līgā.

Ai, lab. Ej skaties un fano, kā savā starpā spēlē NBA atbiras.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 22:21, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Padomā ar galvu- NBA, visi iziet ārā uz 3pt līniju, kas notiek zem groza?
Eiropā garie izlien uz 3pt līniju, garie saglabā savu pozīciju zem groza! neradot iespējas mazajiem iespēju gūt vieglus divus punktus kā tas notiek NBA!
Ieslēdz TV tagad paskaties
Kas teica, ka centram būtu jāseko savam sedzamajam ārā uz 3pt līniju? Sēdi metra attālumā un vaktē savu grozu.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 22:52, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas teica, ka centram būtu jāseko savam sedzamajam ārā uz 3pt līniju? Sēdi metra attālumā un vaktē savu grozu.
Ko tu metra tālumā vaktēsi? ja visi uz 3pt līnijas stāv?
Acīm redzot tu neredzi manu domu gājienu tādējādi , izbaudi šodienas nedēļas spēli LRY vs PAO iesaku paskatīties

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 23:46, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Ko tu metra tālumā vaktēsi? ja visi uz 3pt līnijas stāv?
Acīm redzot tu neredzi manu domu gājienu tādējādi , izbaudi šodienas nedēļas spēli LRY vs PAO iesaku paskatīties
To pašu grozu vaktēs, kur tu gribi visu laiku stāvēt?!?!