Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Latvijas Augstskolu florbola līgā uzvar RTU florbolisti

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas Augstskolu florbola līgā uzvar RTU florbolisti
Turnīra rīkotājs Remārs Vikānis pasniedz čempionu kausu RTU komandas kapteinim
Foto: floorball.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē tika sadalīti Latvijas Augstskolu florbola līgas medaļu komplekti. Otro gadu pēc kārtas triumfēja RTU studenti.

Pēc aizvadītajiem trijiem priekšsacīkšu posmiem tika noskaidrotas astoņas komandas, kuras piedalījās finālposmā. Finālposms iesākās ar ceturtdaļfināla spēlēm, kurās pārliecinošas uzvaras izcīnīja RTU, Vidzemes Augstskola un LU. Viss interesantākā izvērtās spēle starp LSPA un LLU komandām. Šajā spēlē abas komandas demonstrēja lielu cīņas sparu un neatlaidību. Spēles vidusdaļā LSPA studenti ieguva vienu vārtu pārsvaru, bet nepilnu minūti līdz pamatlaika beigām Edgars Lujāns ar soda metiena palīdzību panāca līdzsvaru uz tablo. Pēcspēles metienu sērijā nedaudz veiksmīgāki bija LSPA florbolisti, kuri ieguva iespēju startēt pusfinālā.

Komandas, kuras nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, turpināja cīņas par 5. līdz 8. vietu. Pirmās laukumā devās LU otrā komanda un Ventspils Augstskola. Ventspilnieki ātrāk spēja atgūties pēc neveiksmes iepriekšējā kārta un spēli aizvadīja daudz pārliecinošāk, izmantojot savus momentus. Turpretī LU otrajai komandai pietrūka precīza noslēdzošā metiena, lai cerētu uz pozitīvu panākumu spēlē. Spēles beigu rezultāts 4:2 un tas nozīmēja, ka Ventspils Augstskolai jācīnās par 5. vietu, bet LU-2 jāspēlē par 7. vietu. Otrā pārī cīnījās REA un LLU komandas. Spēle izvērtās spraiga un interesanta. Pirmie vadībā izvirzījās REA studenti, bet 8. minūtē uzreiz divi vārtu guvumi jau vadībā izvirzīja jelgavniekus. REA nepadevās un turpināja cītīgi spēlēt aizsardzībā un ar bīstamiem pretuzbrukumiem apdraudēt pretinieku vārtus. Spēles izskaņā veiksmīgs uzbrukums padevās REA florbolistiem un otro reizi finālposmā, lai noskaidrotu uzvarētāju bija nepieciešami pēcspēles metieni. Šoreiz LLU spēlētāji bija veiksmīgāki un Jānis Akmentiņš realizēja izšķirošo pēcspēles metienu.

Pusfinālā nūjas krustoja Vidzemes Augstskola un LU, kā arī RTU un LSPA. Pirmajā spēlē vidzemnieki ātri izvirzījās vadībā un līdz spēles vidusdaļai vēl divreiz pārspēja LU vārtsargu. Lai kā LU censtos, viņu uzbrukumi bija neveiksmīgi. Vidzemes Augstskola pārliecinoši iekļuva finālā, pieveicot LU ar 4:0. Otrā pusfinālā spēle izvērtās jau daudz līdzīgāka. Spēles sākumā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet 15. minūtē divus vārtus guva RTU un spēra milzīgu soli fināla virzienā. Vēl vienus vārtus LSPA spēja atgūt, tomēr tuvāk pietuvoties tā arī neizdevās. Līdz ar to bija skaidrs, ka finālā tiksies RTU un Vidzemes Augstskola, bet par bronzas medaļām cīnīsies LU un LSPA.

Lai noteiktu 7. vietas ieguvējus, bija nepieciešami pēcspēles metieni, jo spēle starp LU-2 un REA noslēdzās ar 3:3. Šajā sērijā kopā bija nepieciešami 16 izgājieni lai noteiktu uzvarētājus. Izšķirošo metienu realizēja Kaspars Tauriņš, atnesot LU-2 7. vietu. Ventspils Augstskolai nepietika spēka, lai izrādītu pretestību LLU. Jau spēles sākumā jelgavnieki ātri izvirzījās vadībā un droši noturēja savu pārsvaru līdz spēles beigām. Kārtējo lielisko spēli LLU sastāvā aizvadīja Edgars Lujāns, palīdzot savai komandai ar četriem rezultativitātes punktiem.

Spēlē par 3. vietu abas komandas izveidoja daudz bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem, tomēr izšķirošajam metienam vienmēr kaut kas pietrūka. Tikai spēles 14. minūtē Nauris Ezerlīcis pārvērta vārtu guvumā Arvja Kreicberga piespēli, izvirzot LU vadībā. Atlikušajā laikā LSPA lieliem spēkiem metās atspēlēties, bet nespēja pārspēt lieliski spēlējošo Rihardu Mickēviču. Spēles beigu rezultāts 1:0 un LU izcīnīja bronzas godalgu.

Līdz ar finālspēles sākumu RTU florbolisti lieliem spēkiem devās iekarot Vidzemes Augstskolas vārtus. Un jau pirmajā minūtē veiksmīgs metiens padevās Aivim Kusiņam izvirzot RTU priekšā. Vidzemes Augstskolas studentiem izdevās izveidot pietiekami daudz bīstamu momentu pie Igora Ivanova vārtiem, tomēr pārspēt viņu nespēja. Astotajā minūtē Aivis Kusiņš izdarīja rezultatīvu piespēli Edgaram Gailumam palielinot savas komandas pārsvaru jau līdz diviem vārtiem. Vidzemnieku paņemtais pusminūtes pārtraukums deva atelpu iedzinējiem, bet arī pēc tā nespēja lauzt spēles gaitu. RTU izmantoja visus savus ieročus, lai neatdotu spēli un pēc Toma Dāles, Mārča Medņa un Anda Pekša metieniem panāca jau 5:0. Atlikušajā laikā meistarīgi aizsargājoties, RTU noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru Latvijas Augstskolu Florbola Līgā jau otro gadu pēc kārtas.

Pirms apbalvošanas ceremonijas tika sumināti līgas labākie spēlētāji. Labākā vārtsarga balva pienācās Vidzemes Augstskolas vārtsargam Kristapam Kīnam. Labākais aizsargs Dmitrijs Dmitrijevs no RTU komandas. Savukārt labākais uzbrucējs Edgars Lujāns no LLU, kuram pavisam nedaudz pietrūka, lai visas sezonas garumā tiktu pie 50 rezultativitātes punktiem.

Sacensību organizatori vēlas izteikt pateicību Latvijas Florbola savienībai, Latvijas Universitātes Sporta servisa centram un Salmingsports par atbalstu līgas organizēšanā un, protams, milzīgs paldies visiem dalībniekiem un līdzjutējiem.

Uz tikšanos nākamajā Latvijas Augstskolu florbola līgā!

Vietu sadalījums sezonas noslēgumā:

1. RTU
2. Vidzemes Augstskola
3. LU
4. LSPA
5. LLU
6. Ventspils Augstskola
7. LU-2
8. REA
9. Rēzeknes Augstskola
10. Banku Augstskola
11. RSU
12. Liepājas Universitāte

Izmantotie resursi:
floorball.lv