Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskim un Pasečņikam pirmās Eiropas kausa 1/4fināla cīņas

Andrejs Siliņš

Bagatskim un Pasečņikam pirmās Eiropas kausa 1/4fināla cīņas
Ainars Bagatskis
Foto: nn-basket.ru

Šovakar pirmās ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Nizhny Novgorod", kas mājās uzņems franču "Strasbourg", bet vēlāk vakarā Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Herbalife Gran Canaria" viesos tiksies ar poļu "Stelmet Zielona Gora".

Eiropas kausa ceturtdaļfināli sākās vakar, kad Minhenes "Bayern" mājās ar 99:89 apspēlēja Stambulas "Galatasaray", bet itāliešu duelī Milānas "EA7 Emporio Armani" ar 83:73 savā laukumā apspēlēja Trento "Dolomiti Energia". Šodien norisināsies abas pārējās ceturtdaļfināla spēles, un tajās piedalīsies arī Latvijas pārstāvji.

18:45 Ainara Bagatska vadītā "Nizhny Novgorod" uzņems "Strasbourg", un šī dueļa uzvarētājai pretī stāsies kāda no iepriekš minētajām Itālijas komandām. Ņižņija astotdaļfināla pirmajā mačā negaidīti pārliecinoši apspēlēja Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zenit" (102:76) un, lai gan otrajā spēlē zaudēja (74:89), ar pirmajā spēlē iegūto pārsvaru pietika, lai iekļūtu nākamajā kārtā.

Kopš tā laika komanda aizvadījusi trīs spēles ar ļoti mainīgām sekmēm Krievijas atklātajā čempionātā - vispirms pieveikta (80:66) Tallinas "Kalev", pēc tam izbraukumā zaudēts Volgogradas "Krasny Oktyabr" (87:93), bet svētdien mājās apspēlēta Eirolīgas Top16 komanda Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" (96:91). Mājas faktoru uzsvēra arī "Strasbourg" galvenais treneris Vensāns Kolē: "Ņižņijai ir ļoti laba komanda, īpaši mājās. Ja vēlamies saglabāt izredzes pirms otrās spēles, nedrīkstam sākt panikot, jāsaglabā miers."

Strasbūras vienība astotdaļfinālu sāka ar zaudējumu Oldenburgas "EWE Baskets" (76:78) savā laukumā, tomēr izbraukumā Vācijā svinēja pārliecinošu uzvaru (93:64), divu spēļu summā triumfējot bez problēmām. Kopš tā laika izcīnītas divas uzvaras Francijas čempionātā, bet kopumā ar 17 uzvarām 23 mačos komanda ir pirmajā vietā vietējā čempionātā. Šī vakara spēlē gan francūžiem būs jāiztiek bez amerikāņu spēka uzbrucēja Meta Hovarda, un tas var jūtami atsaukties uz cīņu groza tuvumā. 203 centimetrus garais spēka uzbrucējs vidēji guvis 9,9 punktus un izcīnījis 9,0 atlēkušās bumbas.

"Spēlēsim pret labu un pieredzējušu komandu. Ļoti labi zinu un cienu Vensānu Kolē, viņš ir viens no komandas galvenajiem spēkiem," pretinieku galveno treneri pirms mača komplimentēja Ainars Bagatskis. Abiem treneriem ne reizi vien sanācis tikties izlašu turnīros, Latvijai tiekoties ar Franciju. "Viņi spēlē modernu basketbolu, daudz paļaujas uz individuālo meistarību."

20:15 laukumā dosies "Stelmet Zielona Gora" un Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Herbalife Gran Canaria". Poļi sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Lai gan mājās atzina Kazaņas "Unics" pārākumu ar četriem punktiem (68:72), tālajā izbraukumā sakāva (71:54) vienu no vadošajām Krievijas komandām (2. vieta VTB līgas tabulā). Tikmēr "Gran Canaria" tika galā ar Francijas čempioni un sezonas pirmo pusi Eirolīgā pavadījušo "Limoges" (82:65 un 77:78).

216 centimetrus garais Latvijas centrs Anžejs Pasečņiks pirmo astotdaļfināla spēli noskatījās no malas, bet otrajā septiņās minūtēs guva divus punktus. Kopumā šosezon 20 gadus vecais basketbolists 12 spēlēs vidēji nepilnās astoņās laukumā pavadītajās minūtēs guvis 3,3 punktus un izcīnījis 1,4 bumbas pie groziem.

"Mani sajūsmināja Polijas komandas spēles stils," pēc "Zielona Gora" un "Unics" dueļa noskatīšanās secināja Grankanārijas galvenais treneris Aito Garsija. "Viņi smagi strādā, ir agresīvi abos laukuma galos un spēlē labu basketbolu." Poļi izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas (trīs no tām vietējā čempionātā), bet komandas labākais spēlētājs ir 22 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs Mateušs Poņitka, kurš vidēji guvis 15 punktus (realizēti 47,4% tālmetienu), izcīnījis 6,9 bumbas, atdevis 2,1 piespēli un pārtvēris 1,4 bumbas.

     [+] [-]

, 2016-03-16 13:59, pirms 8 gadiem
Švaks tas Pasečniks bet bija gaidīts gandrīz kā no Porzinğa