Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Galvenie favorīti iesaistās cīņā par "Super Bowl"

Juris Miņins
Juris Miņins

Galvenie favorīti iesaistās cīņā par "Super Bowl"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar pēc Latvijas laika tiks izspēlētas pirmās divas Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas spēļu otrās kārtas spēles un tajās laukumā dosies divas komandas, kuru izredzes uz uzvaru čempionātā pirms "play-off" sākuma tika vērtētas visaugstāk.

Vakara pirmajā mačā cīnīsies Jaunanglijas "Patriots" un Kanzassitijas "Chiefs". Ja vēl pirms kāda laika par šī dueļa uzvarētāju nekādu šaubu nebūtu un, visdrīzāk, par paša dueļa iespējamību izslēgšanas maču otrajā kārtā neviens pat nepadomātu, tad konkrēti pašlaik jāsaka – viss var gadīties.

Protams, ka "Patriots", kuri nodrošināja sev brīvu pirmo izslēgšanas spēļu kārtu, ir mača favorīti, turklāt, ja mēs apskatāmies uz situāciju godīgi, viņi regulāro čempionātu aizvadīja savā stilā – nodrošināja gan pirmo vietu divīzijā, gan iespēju atpūsties un izslēgšanas mačus sāks maksimāli labā sastāvā, gandrīz kā sezonas sākumā. No otras puses, sezonas izskaņā tika piedzīvoti daži pilnīgi "neobligāti" zaudējumi.

Ko var likt pretī Kanzassitija? 11 uzvaru sēriju, kas padarīja "Chiefs" komandu, kuri sezonu sāka ar vienu panākumu pirmajos sešos mačos, par "play-off" komandu un palīdzēja tai bez problēmām pārvarēt arī pirmo izslēgšanas maču kārtu (panākums pret Hjūstonas "Texans"). Tāpat viņu iepriekšējais mačs pret Jaunanglijas komandu bija vairāk nekā veiksmīgs, jo tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 41:14.

Tajā pašā laikā, lai arī tā ir izslēgšanas spēle, var droši teikt, ka izteikta spiediena nav ne uz vienu komandu. Protams, viss var mainīties mača gaitā, kad, piemēram, "Patriots" spēles otrajā daļā būs zaudētājos, taču līdz tādai situācijai vēl ir jānonāk.

Otrajā spēlē arī savu "play-off" ceļojumu sāks komanda, kura tika izvirzīta starp favorītiem, proti, Arizonas "Cardinals" savās mājās uzņems Grīnbejas "Packers".

Šo spēli var droši saukt par Grīnbejas komandas otro iespēju. Šāds nosaukums mačam var tikt dots tāpēc, ka 16. spēļu kārtā Viskonsinas komanda jau tikās ar "Cardinals" un piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu ar 8:38, bet komandas saspēles vadītājs Ārons Rodžerss astoņas reizes tika apturēts pirms piespēles veikšanas. Savukārt Arizonas komandas nometne ziņoja, ka spēle izvērtās tā, ka daudz kas no plānotā nemaz netika izmēģināts. Nu to būs iespēja izdarīt.

Kopumā par šo spēli jāsaka tā, ka Arizonai ir jāmēģina atkārtot 16. nedēļas sniegums, kas bija vienkārši mežonīgs no aizsardzības viedokļa, bet Grīnbejai ir jāmēģina atrast caurumi Arizonas ārējā aizsardzības līnijā. To gan nebūs daudz, tāpēc Rodžersam ir jāpierāda, ka visi, kas viņu jau bija paspējuši norakstīt šajā sezonā, ir mazliet pārsteigušies.

NFL izslēgšanas spēles, Divīziju kārta

ViesiMājniekiLaiks
Kanzassitijas "Chiefs"Jaunanglijas "Patriots"16.01. 23:35
Grīnbejas "Packers"Arizonas "Cardinals"17.01. 03:15
Sietlas "Seahawks"Karolīnas "Panthers"17.01. 20:05
Pitsburgas "Steelers"Denveras "Broncos"17.01. 23:40

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2016-01-16 19:26, pirms 8 gadiem
oi, pēc bbola jālaiž biš pačučēt.

     [+] [-]

, 2016-01-16 19:46, pirms 8 gadiem
Par packers briinumu...shaubos..rodzersam ne tikai sezona drausmiiga,bet arii resiiveri totaali lazho ne var nokert labas piespeeles drop drop visu laiku ne maak atbriivoties.
Patriots itkaa gronks pusliidz vesels..pagaajusajaa treninjaa bija!Edelmans buus atpakal,bet kkads vins tur var buut paliigs nemot veeraa kaads vins ir high energy speeleetaajs(mazais dzinulis) un peec traumas uzreiz playoff speelee..naaksies izbraukt uz amendolu un cereet uz Saiko Tom!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja