Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par "Maccabi" galveno treneri kļūst Šmita līdzšinējais treneris Tabaks

Andrejs Siliņš

Par "Maccabi" galveno treneri kļūst Šmita līdzšinējais treneris Tabaks
Žans Tabaks
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pēc neizteiksmīgā sezonas sākuma ULEB Eirolīgā Telavivas "Maccabi" basketbola kluba vadība galvenā trenera pienākumus uzticējusi horvātu speciālistam, bijušajam horvātu centram Žanam Tabakam, ar kuru noslēgts līgums līdz 2017. gada vasarai.

Pēc 2014. gadā izcīnītā Eirolīgas čempiontitula Deivids Blats pameta "Maccabi" un devās strādāt uz Klīvlendu, bet Gujs Godess, kurš līdz tam bija asistents, tika iecelts par Telavivas kluba galveno treneri. Debijas sezonā Godesam neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru Eirolīgā, kā arī pirmo reizi 22 gadu laikā komanda nespēja pārvarēt Izraēlas čempionāta pusfinālu.

Šīs sezonas sākumā "Maccabi" Eirolīgā ar vienu uzvaru piecās spēlēs ir piektajā vietā Eirolīgas D grupā un aizvadītajā kārtā atzina debitantes Stambulas "Daruššafaka" pārākumu. Izraēlas čempionātā piecos mačos piedzīvoti jau divi zaudējumi, un komanda 12 dalībnieču konkurencē ieņem vien sesto vietu tabulā. Tas viss rezultējās ar Godesa atbrīvošanu no amata.

Uz laiku galvenā trenera pienākumus veica vietējais speciālists Avi Evens, kurš iepriekš bija asistents, bet tagad kluba vadība vienojusies par līgumu ar horvātu speciālistu Žanu Tabaku. 213 centimetrus garais Tabaks pēc 20 gadu ilgās spēlētāja karjeras, kuras laikā uzspēlēja arī okeāna viņā pusē, 2006. gadā pievienojās Madrides "Real" treneru štābam. Vēlāk kā asistents Tabaks bija Seviļā, kur strādāja kopā ar Rolandu Freimani, bet par galveno treneri bijis spāņu otrās līgas klubā "Girona", poļu "Trefl" un Vitorijas "Laboral Kutxa".

Pēdējos divus gadus Tabaks bija atgriezies "Real" treneru štābā, bet pirms šīs sezonas kļuva par Madrides "Fuenlabrada" galveno treneri, kur strādāja kopā ar latviešu spēka uzbrucēju Rolandu Šmitu. Komanda pēc piecām spēlēm ar diviem panākumiem ieņem 11. pozīciju.

Tagad Tabaks pieņēmis "Maccabi" piedāvājumu, tiesa, ne pirmo - tas paredzēja līgumu tikai līdz šīs sezonas beigām. Noslēgtais līgums paredz Tabaka strādāšanu ar Telavivas komandu līdz 2017. gada vasarai. Tāpat "Fuenlabrada" saņems kompensāciju par Tabaka aiziešanu.

"Maccabi" nākamā spēle ULEB Eirolīgā paredzēta ceturtdien, mājās uzņemot Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
Eurohoops

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja