Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP debitants Sīvers tiek pie līguma ar "Yamaha" rūpnīcas komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP debitants Sīvers tiek pie līguma ar "Yamaha" rūpnīcas komandu
Džeremijs Sīvers
Foto: Speedweek

2019. gada sezonā šveiciešu motosportists Džeremijs Sīvers pievienosies "Yamaha" rūpnīcas galvenajai komandai "Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team", tās sastāvā nomainot Džeremiju van Horebīku.

Līdz šim Sīvers pārstāvējis "Yamaha" rūpnīcas atbalstīto "Wilvo Yamaha Official Team MXGP" vienību. Šobrīd pasaules motokrosa čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē viņš ierindojas astotajā pozīcijā, kamēr rūpnīcas komandas sportists Romēns Fevrs ir piektais, bet Van Horebīks - devītais.

"Forši, ka man tiek dota šī iespēja," saka Sīvers. "Tā ir brīnišķīga sajūta, ka tikai gadu pēc pievienošanās "Yamaha" jau tieku uzaicināts uz rūpnīcas komandu. Kad man nebija līguma, "Yamaha" bija tā, kas mani pieņēma un deva man iespēju startēt "Wilvo Yamaha Official MXGP" komandā, par ko esmu ļoti pateicīgs. Tagad, vienu gadu vēlāk, varu pievienoties rūpnīcas komandai, un tas ir lieliski."

2016. un 2017. gadā Sīvers ierindojās otrajā vietā pasaules čempionāta MX2 klasē, bet šogad debitēja MXGP kategorijā. Viņa labākie rezultāti šajā klasē ir vairākkārt gūta piektā vieta atsevišķos braucienos.

Tikmēr paziņots, ka līgumu ar "Wilvo Yamaha Official Team MXGP" pagarinājis cits šveicietis, Arnū Tonuss, un viņam tā būs jau trešā sezona šajā komandā. Šobrīd gan viņš sacensībās nepiedalās, jo starpsezonā guva smagu abu plecu traumu, ko ilgi jāārstē. Pērn Tonuss pat uzvarēja vienā no braucieniem, bet, izlaižot vairākus posmus, sezona pabeidza 12. pozīcijā.

Sīvera vieta uz nākamo sezonu līdz ar to atbrīvojusies, bet intervijā "mxvice.com" britu sportists Šons Simpsons jau paziņojis, ka tieši viņš to ieņems.

Izmantotie resursi:
MX Vice - Motocross / Supercross / MXGP / MXoN