Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis, vīlies par situāciju "Knicks", neierodas uz tikšanos ar vadību

Agris Suveizda

Porziņģis, vīlies par situāciju "Knicks", neierodas uz tikšanos ar vadību
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Ņujorkas "Knicks" līderiem Kristaps Porziņģis neesot ieradies uz pēcsezonas tikšanos (exit meeting) ar komandas prezidentu Filu Džeksonu un ģenerālmenedžeri Stīvu Milzu, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta ESPN un New York Post. Iemesls šādam solim acīmredzot esot latvieša neapmierinātība ar sezonu un notikumiem "Knicks" organizācijā kopumā.

Nacionālās basketbola asociācijas vienības Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons vakar tikās ar medijiem, komentējot gan aizvadīto sezonu, gan nākotni un iespējamās pārmaiņas vasarā. Viena no centrālajām tēmām, protams, bija "Knicks" superzvaigznes Karmelo Entonija iespējamā aizmainīšana. "Mēs neesam bijuši spējīgi uzvarēt [ar Entoniju]," atzina Džeksons. "Domāju, ka, ņemot vērā mūsu komandas virzienu, viņš ir spēlētājs, kuram būtu labāk būt kaut kur citur un savu talantu izmantot kaut kur, kur viņš var uzvarēt vai tiekties pēc čempiona titula."

Entonija un Džeksona tradicionālā pēcsezonas tikšanās notika ceturtdien. Prezidents sacīja, ka Entonijs neizteica vēlmi pamest komandu, taču Džeksons vēlreiz skaidri pateica, ka viņam to vajadzētu apsvērt: "Es viņam tikai teicu, ka šeit pagaidām neko neesi uzvarējis un ka tu negribi beigt karjeru, neko neuzvarējis. Tev vajadzētu nonākt vietā, kur tev ir iespēja to izdarīt. Runājām par to, taču viņam šeit patīk – viņš to izteica." Tāpat Džeksons medijiem noliedza, ka sezonas laikā Entoniju būtu kritizējis: "Tas, ka teicu, ka viņš pārāk ilgi tur bumbu [un bremzē uzbrukumu] – tā nav kritika. Viņš tā dara, tas ir tīrs fakts. Cilvēkam to vajadzētu uztvert, ja viņš vēlas tikt trenēts. Vai arī tu nevari būt šīs organizācijas daļa."

Entonijs vakar Bruklinā apmeklēja Jordan Brand Classic basketbola spēli un medijiem atteicās komentēt Džeksona izteikumus, taču veica ierakstu savā Instagram profilā ar tekstu "Patiešām", diviem smejošiem smaidiņiem un mirkļbirku #StayMe7o [#PaliecMe7o]. Šim ierakstam "patīk" nospieda arī latviešu talants Kristaps Porziņģis, par kuru vēlāk ziemeļamerikāņu medijos izplatījās ziņas, ka viņš, izrādot vilšanos par notikumiem organizācijā, kas var novest pie Entonija aizmainīšanas, neesot ieradies uz tikšanos ar komandas vadību. Pirmais to ziņoja ESPN, pēc tam šo informāciju apstiprinot arī New York Post.

Trešdien Porziņģis sarunā ar medijiem Entoniju nosauca par savu padomdevēju, audzinātāju un teica, ka ieklausās visā, ko viņš saka. Tāpat Porziņģis nevairījās vēlreiz kritizēt komandas ideoloģijas trūkumu: "Nevienam nepatīk zaudēt. Ja zaudēšana nozīmē došanos pareizajā virzienā un pareizo lietu darīšanu, tad labi. Taču, ja nav ne jausmas par savu virzienu, tad tas neies cauri. Virzienam ir jābūt skaidram, ko mēs vēlamies darīt."

Runājot par Porziņģi, Džeksons sacīja, ka liepājnieks, viņaprāt, nākamajā sezonā vēl nebūs gatavs komandas pirmā numura lomai, taču slavēja latvieti par viņa progresu: "Viņš vēl ir tikai 21 gadu vecs, šāda slodze jebkuram būtu liela. Taču viņš ir parādījis, ka ir gatavs sacensties. Viņš ir parādījis, ka viņam ir vēlme uzvarēt. Tāpēc esam ļoti apmierināti ar viņa attīstību. Domāju, ka šogad viņam bija grūtības fiziskajā ziņā – nevarot visas spēles izturēt fiziski. Manuprāt, viņa metienu izvēle bija laba. Bija spēles, kurās viņš neizpildīja tālmetienus – biju viņam teicis, ka tas ir svarīgi. Ja metiena pozīcija nav laba, tālmetiens nav jāizdara. Sagatavošanās laiks metienam kļuva īsāks, viņš iemācījās dažas lietas spēlē ar muguru. Domāju, ka šogad Porziņga sakarā bija lietas, kuras bija patiešām pozitīvas."

Tāpat Džeksons neizslēdza, ka nākamsezon komandā paliks saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu: "Pat neskatoties uz zaudējumiem, viņam patika šeit spēlēt, kas mums, protams, bija pārsteigums, jo viņš ir bijis vairākās ļoti veiksmīgās komandās. Taču viņš kā spēlētājs vēlas atgūt savu vārdu, sevi attaisnot. Šāda attieksme man patīk. Man patīk tas, kā Deriks sevi pozicionē. Viņš ir gatavs uzņemties lielu izaicinājumu."

Runājot par savu nākotni, Džeksons piebilda, ka apzinās, ka līdz viņa līguma beigām "Knicks" tā arī var nepagūt kļūt par konkurētspējīgu komandu: "Saprotam, ka daudzi no šiem spēlētājiem ir jauni un ka vajadzēs trīs vai četrus gadus, lai viņus attīstītu. Tā ka šis process, kad komanda var kļūt konkurētspējīga un tikt pie iespējas sasniegt ko vairāk nekā tikai iekļūšanu "play-off", var ilgt jau pēc manas vadīšanas beigām. Tas ir O.K.. Neierados šeit tikai tādēļ, lai iegūtu titulu, bet gan lai paveiktu lietas, kuras man instruēja īpašnieks – lai mēs iegūtu identitāti tajā, kas mēs esam un kā spēlējam."

Porziņģa statistika NBA

Rādītājs15/1616/17
Spēles7266
Minūtes28.432.8
Punkti14.318.1
Atlēkušās bumbas7.37.2
Metieni no spēles5.2/12.36.7/14.9
%42.1%45.0%
Tālmetieni1.1/3.41.7/4.8
%33.3%35.7%
Soda metieni2.8/3.33.0/3.8
%83.8%78.6%
Bloķēti metieni1.92.0
Rezultatīvas piespēles1.31.5
Pārtvertas bumbas0.70.7
Kļūdas1.71.8
Piezīmes2.83.7

Izmantotie resursi:
Carmelo Anthony 'would be better off somewhere...
Frustrated Kristaps Porzingis blows off Knicks...
Frustrated Kristaps Porzingis skips exit...
https://www.nytimes.com/2017/04/14/...

1 2 62 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2017-04-15 09:12, pirms 7 gadiem
Džeksons tāds pozitīvs....
Melo šeit patīk, Rouzam arī patika...
Komanda spēlē pēc d****s, bet nekas. Galvenais, ka visiem patīk
Slēpts komentārs: gurgucis

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 09:19, pirms 7 gadiem
Tāpat Džeksons neizslēdza, ka nākamsezon komandā paliks saspēles vadītājs Deriks Rouzs.
SMieklīgi
Malacis parādija raksturu,un neaizgāja klausīties to par ko runā visu sezonu vēlreiz

 +20 [+] [-]

, 2017-04-15 09:19, pirms 7 gadiem
Tad jau komandas identitāte tāda arī būs, ka divi-trīs špīleri dalīs bumbu savā starpā (pareizāk, pie kura no trim bumba tiks, tur tā arī paliks), bet pārējie skaisti skraidīs šiem apkārt un imitēs, ka ir gatavi arī saņemt piespēli. Tā sauktais "trijstūra uzbrukums"

  +5 [+] [-]

, 2017-04-15 09:21, pirms 7 gadiem
.... lai mēs iegūtu identitāti tajā, kas mēs esam un kā spēlējam.
Identitāte ar to, ka jā ir jāaizvada vel sliktāka sezona par iepriekšējo?
Knicks organizācijā ir vajadzīgas krasas pārmaiņās, savādāk nekas nenotiks.

     [+] [-]

, 2017-04-15 09:21, pirms 7 gadiem
Nākamā sezona nebūs labāka, nolohojas ar drafta piku, palika pedejie no pedejiem, aiz šiem vismaz picks, (celtics nets utt),
Gandriz jau janovēl KP citu klubu ja negrib palikt loosers kā stay7elo,
Nekas ieoriecinošs, butu palidzejis izlasei.. Vismaz.

  +8 [+] [-]

, 2017-04-15 09:21, pirms 7 gadiem
Diezgan Ironiski, ka Kristaps nedeva iespēju intervijai ar 76ers pirms drafta, jo tur situācija bija ļoti slikta, bet tagad pats pēc diviem gadiem atrodas komandā, kur situācija ir vēl sliktāka nekā tā bija tajā laikā ar Filadelfijas komandu...

  +4 [+] [-]

, 2017-04-15 09:22, pirms 7 gadiem
gurgucis rakstīja: Dienas centrālā ziņa!! Pff pajāt kas ar to lūzeru komandu Galvenais jautajums vai Kristaps būs izlasē,būs pareizie padomdeveji kas pagrozis to garo kaklu!
Visticamāk,ka nespēlēs izlasē, vasarā turpinās trenēt fizisko.

  +9 [+] [-]

, 2017-04-15 09:23, pirms 7 gadiem
gurgucis rakstīja: Dienas centrālā ziņa!! Pff pajāt kas ar to lūzeru komandu Galvenais jautajums vai Kristaps būs izlasē,būs pareizie padomdeveji kas pagrozis to garo kaklu!
Nu nebūs nekādas izlases,vēl pāris gadus noteikti viņš nespēles

  +7 [+] [-]

, 2017-04-15 09:23, pirms 7 gadiem
Es nesapratu, Melo- Jā, viņš pārtur bumbu, bet var iemest no jebkuras vietas laukumā viņam neder. Bet Rose- kurš pārtur bumbu 5x vairāk un spēj uzbrukt grozam no 2m distances + vēl celis sačakarēts ir labs spēlētājs. ??

  +7 [+] [-]

, 2017-04-15 09:25, pirms 7 gadiem
Tieshaam Rouzs ir pirms tam spelejis VAIRAKAAS veiksmigaas komandas?

  +9 [+] [-]

, 2017-04-15 09:26, pirms 7 gadiem
Vecajam uz vecumu galīgi širmis aizgājis ciet.. Ja viņš vēl Rouzam iedos max līgumu, tad Fils šo komandu būs godam sačakarējis. Praktiski jau tagad viņš šo komandu ir sačakarējis- sākot ar Noa nejēdzīgo līgumu, kā arī visu sezonu čakarējot komandas mikroklimatu tā kā tāda tirgus bāba. Nu, neies neviens brīvais aģents pie šādas komandas vadības, zinot, ka kurā katrā brīdī "'ģēnijs" Fils nolies ar sūdiem.

     [+] [-]

, 2017-04-15 09:41, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Tieshaam Rouzs ir pirms tam spelejis VAIRAKAAS veiksmigaas komandas?
protams ka ne ! Čikagā ir vieniga kur ir spelejis !iespejams ši raxta autors nepareizi iztulkojis un tapec ari uzcepis tadu raxtu ! Iespejams ka ir aizvadijis vairakas veiksmigas speles,bet ne jau komandas

  -2 [+] [-]

, 2017-04-15 09:48, pirms 7 gadiem
Nākamajā sezonā KP6 nedos atlaides. Tā kā jākapā pamatīgi, t.sk. rūdoties izlasē, kur būs būt vai nebūt spēles ngandrzīa katra, kas iespējams nākamajās sezonās pienāks NBA 78 79 80 kārtā ; )
Bez EČ viņam nebūs plova izplēšanai vajadzīgās pieredzes.
Slēpts komentārs: Janis Cietsmaidis

     [+] [-]

, 2017-04-15 09:56, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Fakings jau zazvezģilsja skatos... Biedra variants, dabūt tik lielo līgumu un tad būs tas pats, diemžēl starp latviešiem nedzimst īsti kapātāji, mož izņemot boksu un maratonu
Intervijās viņš izlasi pat nepiemin. Vasarā citas prioritātes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-04-15 09:59, pirms 7 gadiem
Fils izklausās pēc totāla pensionāra, viņa laiks ir pagātnē. Ja pats trenētu varbūt būtu jēga, bet kā GM liela neveiksme

     [+] [-]

, 2017-04-15 10:02, pirms 7 gadiem
Tikai tā var panākt pārmaiņas

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 10:02, pirms 7 gadiem
Knicks tiešām varetu iedot Rose max līgumu, tad čista nakamgad var pat neskatities

     [+] [-]

, 2017-04-15 10:08, pirms 7 gadiem
Ai ja godīgi visa tā NYK ir pilnīgi nekādi ar visu KP ierindā. Man liekas, ka komandai jāapzinās savs vājums un jānoliek malā ambīcijas, jo visa NY grib tikai uzvaras. Manuprāt, trūkst cīņas un atdeves visiem laukumā, kā arī talanta, jo pa lielam visi ir pusķiku un truļu žarītāji, vienīgais Rose rokās līdz groza apakšai, bet atkal defā visi ļoti švaki. Arī ja nomainītu Filu un Melo un Rose, tikuntā, NY būs pagaidām garbage komanda. Lai arī esmu KP fans, kamēr viņam nebūs spēka, tikmēr būs tikai pusķiku karalis un viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: vienigais_anonims
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 10:12, pirms 7 gadiem
canuks20 rakstīja: protams ka ne ! Čikagā ir vieniga kur ir spelejis !iespejams ši raxta autors nepareizi iztulkojis un tapec ari uzcepis tadu raxtu ! Iespejams ka ir aizvadijis vairakas veiksmigas speles,bet ne jau komandas
Pieļauju, ka ar to, ka viņš spēlējis vairākās veiksmīgās komandās,ir domāts, ka vairākus gadus Čikāga bija veiksmīga komanda. Un katru gadu jau komanda nav pilnīgi vienāda.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 10:13, pirms 7 gadiem
Ja tic tekstam, te izskatās viss skaidrs - Entoniju cenšas pieklājīgi patriekt no komandas, to jūt arī pārējie, tāpēc KP iestājies par viņu. Taču nez vai tas ir prātīgi, ņemot vērā, ka abi ir dažādu paaudžu spēlētāji un Entonija karjera turpmāk acīmredzami ies uz norietu (tas nozīmē, ka Entonijs citviet varētu būtu labs spēlētājs no soliņa un jauno skolotājs), bet KP, ja viņš grib nākotni saistīt ar Ņujorku, jārūpējas par komandas sastāva cienīgu nokomplektēšanu, lai kādreiz varētu uzspēlēt arī izslēgšanas spēlēs. KP spīts parāda viņa uzticību komandas biedram, taču vienlaikus tas ir arī zvaniņš vadībai, ka KP nav tik uzticams vadībai un var atsevišķa spēlētāja intereses likt augstāk par komandas interesēm.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-15 10:15, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Fakings jau zazvezģilsja skatos... Biedra variants, dabūt tik lielo līgumu un tad būs tas pats, diemžēl starp latviešiem nedzimst īsti kapātāji, mož izņemot boksu un maratonu
Paskaties uz situāciju no Knicks skatu punkta. Kādēļ lai viņi savu līderi ar vislielāko nākotnes potenciālu katru vasaru sūtītu uz Latviju, uz mēnesi garu treniņnometni, tad vel uz pārbaudes spēļu ciklu un finālturnīru. Jāatceras, ka no tā brīža, kad KP6 lika savu parakstu uz NYK līguma viņš kļuva par viņu īpašumu. Tas nozīmē, ka tikai NYK var lemt par KP6 spēlēšanu ārpus NBA. KP6 ir garais spēlētājs un tādiem ir augsts risks satraumēties ( KP jau ir izlaidis 26 no 162 spēlēm ). NBA ir bizness un NY ir metropole. Ņujorkā dzīvo vairāk cilvēku nekā Latvijā un Ņujorku zin vairāk cilvēku pasaulē nekā Latviju. Arī Kristapu pasaulē zin kā Knicks spēlētāju nevis kā latvieti.
Par lielo līgumu runājot laikam jabūt galīgam cirvim lai negribētu viņu dabūt. NBA visi (ar dažiem izņemumiem ) cīnās par naudu. Galvenokārt par naudu un savu labklājību. Tad, kad nauda jau ir sapelnīta, tad parādās runas par gredzeniem un patriotismu !

     [+] [-]

, 2017-04-15 10:16, pirms 7 gadiem
cerams, ka šīs ir tikai baumas

  -3 [+] [-]

, 2017-04-15 10:22, pirms 7 gadiem
9one rakstīja: Paskaties uz situāciju no Knicks skatu punkta. Kādēļ lai viņi savu līderi ar vislielāko nākotnes potenciālu katru vasaru sūtītu uz Latviju, uz mēnesi garu treniņnometni, tad vel uz pārbaudes spēļu ciklu un finālturnīru. Jāatceras, ka no tā brīža, kad KP6 lika savu parakstu uz NYK līguma viņš kļuva par viņu īpašumu. Tas nozīmē, ka tikai NYK var lemt par KP6 spēlēšanu ārpus NBA. KP6 ir garais spēlētājs un tādiem ir augsts risks satraumēties ( KP jau ir izlaidis 26 no 162 spēlēm ). NBA ir bizness un NY ir metropole. Ņujorkā dzīvo vairāk cilvēku nekā Latvijā un Ņujorku zin vairāk cilvēku pasaulē nekā Latviju. Arī Kristapu pasaulē zin kā Knicks spēlētāju nevis kā latvieti.
Par lielo līgumu runājot laikam jabūt galīgam cirvim lai negribētu viņu dabūt. NBA visi (ar dažiem izņemumiem ) cīnās par naudu. Galvenokārt par naudu un savu labklājību. Tad, kad nauda jau ir sapelnīta, tad parādās runas par gredzeniem un patriotismu !
es te vairāk ne par izlasi domāju, bet to, ka čalis jau izvēlas uz kuriem pasākumiem iet un kuriem ne... Re kur jau twitterī viens uzrakstīja, ka aizmainīs šo prom... paskatījās uz statiem un saprata, ka nebūs te nekāds stārs, paņems draftā kādu, kam jau 1. sezonā tādi paši cipari būs... un Kristaps apvainojās...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 10:25, pirms 7 gadiem
Jebkurā gadījumā KP ir ieņēmis pareizo pozīciju no stratēģijas viedokļa kluba administràcijas un Melo attiecībās...jo nekad nevar zināt kà tas beigsies un laukumà būs Melo un nevis Fils...nu, ja Melo nebūs, Kristaps neko ar nezaudēs

  -1 [+] [-]

, 2017-04-15 10:28, pirms 7 gadiem
Un ja mēs par izlasi runājam, tad tā ir katra paša izvēle, bet nez kādēļ Valančūns brauc spēlēt izlasē, bet citiem tur kaut kas nelaiž vai vēl kas... Tas nav nosodījums, vnk rada papildus fonu. Kristaps ir malacis par tiem laukumiem Liepājā un naudu trenerim u.t.t., bet... bet...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-15 10:29, pirms 7 gadiem
gurgucis rakstīja: Dienas centrālā ziņa!! Pff pajāt kas ar to lūzeru komandu Galvenais jautajums vai Kristaps būs izlasē,būs pareizie padomdeveji kas pagrozis to garo kaklu!
Ej un pajāj savu ķepiņu, un nesmirdi te.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-15 10:33, pirms 7 gadiem
Un neierasties uz sapulci ar bija gudri darīts, jo ja tur izceltos konflikts, kura laikā vajadzētu atklāti pieņemt kādu no pusēm - Fils vai Melo, tad Kristaps būtu sprukās...kamēr nav lielais līgums, labāk ir notīties no konfliktiem, kuri tieši neattiecas uz tevi...tagad viss ir ok,- Melo atbalstīts, ar Filu nav konflikta un vadība ir apmierināta utt...var no malas noskatīties kā viss beigsies...

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 10:43, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: es te vairāk ne par izlasi domāju, bet to, ka čalis jau izvēlas uz kuriem pasākumiem iet un kuriem ne... Re kur jau twitterī viens uzrakstīja, ka aizmainīs šo prom... paskatījās uz statiem un saprata, ka nebūs te nekāds stārs, paņems draftā kādu, kam jau 1. sezonā tādi paši cipari būs... un Kristaps apvainojās...
Nevar jau saprast kādā virzienā ies Knicks. Ja tas ko viņi pēdējās sezonas dara ir pārbūves process, tad tas ir bijis ļoti nožēlojams. Divu gadu laikā pie progresa var pieskaitīt tikai to ka draftēja Porziņģi un arī tur laikam jau paveicās, jo neviens no KP6 negaidīja tādu sniegumu. Neliels gaišais stariņš ir Villijs Hernangomezs kuram arī nākotnes potenciāls kļūt par vismaz labu lomu spēlētāju. Ja vel nebūtu tā Noah līguma tad ok. Var atkal taisīt komandu no jauna. Noah līgums ir vel laikam 3 gadus un tik ilgi iespējams NYK vel netiks izslēgšanas spēlēs. Nu Porziņģis jau arī nav nekāda pirmā kaluma zvaigzne vai frančīzes spēlētājs. NYK vajag vel dažus porziņģus izaudzināt, iespēlēt pa šiem 3 gadiem kamēr playoffus neredzēt. Var jau regulāri cīnīties par playoff pirmo kārtu vai palikt 10-11v konferencē bet tā ir stāvēšana uz vietas. Tas ir tas ar ko NYK nodarbojas pēdējos divus gadus. Runā par jaunajiem, bet piesaista vecos.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-15 10:44, pirms 7 gadiem
Pfff.... New York...

Viss saakas ar augshu (Dolans). Kaa var chalis neatbriivoties no Fila, nesaprotu. Kaut gan, atbalstiija Trumpu, taatad nav tas asaakais nazis atvilknee. New Yorkaa pelniit naudu ar basketbola komandu nav problemas.

Fils jaamet ara ar Rembisu kopaa. Sezonas viduu ielika vinju par "aizsardziibas treneri". Aizsardziiba pasliktinaajaas... ara! Fils dramas visu laiku taisa, megjina tikt valjaa no Melo. Bet Melo nav problema, uz vecumu vinjsh ir palicis daudz labaaks komandas biedrs. Pashi vainiigi ka iedeva veto tiesiibas Melo. Un Melo malacis, turpina trolljot twitterii un iekrampeejas savaa kreeslaa.

Rose!? Nopietni Fil? Ar Noah jau iegraabaas, vajag veel vienu pievienot.

Kameer vinji netiks valjaa no Fila un Dolana, nekas tur nenotiks. Vismaz Fils ar Rembisu jaatbriivo, jo zinu cik nereaali atbriivoties no Dolana.
1 2 62 komentāri