Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" bez Vecvagara tiek pie otrās uzvaras Eirolīgā

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" bez Vecvagara tiek pie otrās uzvaras Eirolīgā
Vitenis Lipkevičs
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" ceturtdienas vakarā bez latviešu aizsarga Kaspara Vecvagara sastāvā savā arēnā izcīnīja otro uzvaru jaunajā ULEB Eirolīgas sezonā, ar rezultātu 91:81 apspēlējot Vācijas čempioni Bambergas "Brose Baskets".

"Žalgiris" izšķirošo izrāvienu veica pēc lielā pārtraukuma. Pirmajā puslaikā risinājās viļņveidīga cīņa - spēli labāk sāka mājinieki, bet otrajā ceturksnī viesi pārņēma iniciatīvu, un puslaika pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta rezultāta. Amerikāņu aizsargs Džastins Detmons guva 24 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, ļaujot "Žalgirim" trešajā ceturtdaļā dominēt un novest spēli līdz veiksmīgam iznākumam - 91:81.

Kaspars Vecvagars šoreiz nebija pieteikts spēlei mājinieku komandas rindās, bet bez Detmona rezultatīvi spēlēja arī Roberts Javtoks un Vitenis Lipkevičs - abiem pa 12 punktiem, bet Javtokam arī deviņas atlēkušās bumbas. 11 punkti un septiņas bumbas citam veterānam Kšištofam Lavrinovičam. "Brose Baskets" labā pa 18 punktiem sameta Rakims Sanderss un Džamārs Smits.

"Žalgirim" šī bija otrā uzvara piecos mačos, bet otro apli Kauņas komanda uzsāks 22. novembrī, Madridē tiekoties ar, iespējams, šī brīža labāko Eiropas komandu "Real". Arī Bambergai pirmajā aplī izdevās tikt pie diviem panākumiem, tiesa, pēdējās divas spēles zaudētas.

Citās spēlēs "Fenerbahce Ulker" mājās izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, ar 83:66 sakaujot bijušā VEFieša Vila Danielsa pārstāvēto "Nanterre" (bilance 2-3). Uzvarētājiem Bojans Bogdanovičs guva 20 punktus, bet zaudētājiem Ali Traore atbildēja ar tikpat. Franču čempiones vidēji rezultatīvākais vīrs Danielss atzīmējās ar 13 punktiem un piecām bumbām. Pie ceturtās uzvaras piecos mačos tika debitante "Lokomotiv Kuban", kas, pateicoties Derika Brauna 23 punktiem un Markusa Viljamsa deviņām piespēlēm, ar 85:84 pieveica Vitorijas "Laboral Kutxa" (2-3).