Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Kleistos" sadalīti LJF kausi iejādē

"Kleistos" sadalīti LJF kausi iejādē
Agnese Kukaine
Publicitātes foto

Sporta centrā "Kleisti” 13. septembrī notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas piektā, izšķirošā posma sacensības iejādē, un tika pasniegti kausi par labākajiem rezultātiem sezonas kopvērtējumā astoņās nominācijās.

Sacensību pēdējā posmā galvenā cīņa risinājās sarežģītākajā Vidējās balvas I shēmā pēc brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā. Uzvarēja Terēze Rozenberga ar Kivi (zirga īpašnieks J. Mežnieks; LSVK "Harmonija”), sasniedzot rezultātu 69,54%. Otrajā vietā Ksenija Petrova ar Ma Cherie (īpašniece K. Petrova; JSK "Dressur”) – 69,08%, trešā bija Agnese Kukaine ar Londy Light (īpašniece A. Kukaine; JSK "Temperaments”) – 67,75%. Taču kopvērtējumā, ņemot vērā trīs labākos rezultātus no pieciem posmiem, uzvarēja A. Kukaine, otrā ir T. Rozenberga un trešā – G. Krīgere.

Vidējā apļa uzvarētāja kopvērtējumā Agnese Kukaine: "Startēju šajās sacensībās ar trim zirgiem. Vidējā balvā I starts neizdevās tik labi, kā biju cerējusi, šodien paliku trešā ar Londy Light, bet kopvērtējumā uzvarēju. Iesildē viss notika labi, taču starts īsti neizdevās, tomēr bija stabili rezultāti aizvadītajos posmos, un tad arī uzvara kopvērtējumā. Prieks par jaunajiem zirgiem. Vērtējot sezonu kopumā, jāteic, ka ļoti nozīmīgas bija Baltijas līgas sacensības – interesantas, ar atzītiem tiesnešiem, kas atsvaidzina mūsu iejādi. Sezona interesanta un pārpildīta, tāpēc jutu, ka pēdējā laikā zirgi sāk sagurt, un tiem jādod atelpa.”

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: "Man ļoti patika, ka sezonas noslēgumā sportisti bija noslīpējuši savas brīvās izvēles programmas. Redzam tās atkārtoti, bet tagad bija vērojams reāls uzlabojums. Jāuzteic II grupas amatieri, jo viņi šo programmu veica, iespējams, pirmo reizi. Viņi bija ieguldījuši savu domu, piemeklējot zirga temperamentam piemērotu mūziku, kas nav viegli. Iepriecināja bērnu konkurence, kur dalībnieku skaits šosezon saglabājas, pat aug, un tā ir mūsu nākotne, kur ceram, ka kvantitātei sekos arī kvalitāte. Paldies Latvijas Jātnieku federācijai un visiem, kas nodrošināja sacensību organizāciju visas sezonas garumā! Paldies treneriem, kuri pacietīgi gatavo savus sportistus un zirgus startiem! Patīkami, ka apmēram puse no visiem jātniekiem ne tikai veica kopvērtējuma ieskaitei obligātos trīs posmus, bet piedalījās četros, pat piecos. Redzams regulārs treneru un sportistu darbs, progresējot sezonas gaitā. Tagad katrs var jau sākt kalt plānus nākamajai sezonai, un jācer, ka tie būs augstāki!”

LJF kausa izcīņas kopvērtējums

Vidējais aplis

1. Agnese Kukaine ar Londay Light (JSK "Temperaments”) 203,09%
2. Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK "Harmonija”) 202,76%
3. Gundega Krīgere ar Donnerwelle (SK "GK Sport”) 199,55%

Mazais aplis

1. Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK "Dressur”) 199,67%
2. Marina Tarvida ar Dimantu (LSVK "Harmonija”) 194,17%
3. Agnese Dedze ar Doctor Wayne (SIA "Wilde Transports”) 65,26%

Cerību kauss

1. Kristīne Lisovska ar Chardonnay (JSK "Kriķi”) 204,91%
2. Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK "Ambers”) 201,04%
3. Jūlija Poļiščuka ar Kameronu (RJSK) 199,55%

Shēma II, atvērtā klase

1. Terēze Rozenberga ar Kvarc (LVSK "Harmonija”) 203,75%
2. Jūlija Ezīte ar Gvinetu (RJSK) 196,32%
3. Everita Daubure ar Lady Sun (LSVK "Harmonija”) 193,79%

Shēma II, amatieri

1. Daiga Grāvīte ar Leilani (z/s „"Lielceri”) 202,56%
2. Līga Ģīle ar Gundegu (JSK "Temperaments”) 197,76%
3. Kristiāna Politere ar Dariju (LLU Sporta klubs) 196,45%

Shēma I, atvērtā klase

1. Terēze Rozenberga ar Koleru (LSVK "Harmonija”) 205,27%
2. Gundega Krīgere ar Dolce Vita (SK "GK Sport”) 197,86%
3. Antra Cukermane ar Rolls Royce (SIA "Core Division”) 189,88%

Shēma I, amatieri

1. Katrīne Buša ar Etīdi (z/s "Tīraines staļļi”) 201,75%
2. Laima Lāce ar Kolardu (z/s "Tīraines staļļi”) 197,84%
3. Linda Ansule ar Veimāru (z/s "Lielceri”) 197,12%

Bērni

1. Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK "Harmonija”) 203,06%
2. Sintija Ģīle ar Gundegu (JSK "Temperaments”) 198,95%
3. Sabīne Saļma ar Leringu (JK "Erceni”) 198,54%

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests