Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

BK "Jelgava-2" notur pirmās ceturtdaļas pārsvaru un uzvar

BK "Jelgava-2" notur pirmās ceturtdaļas pārsvaru un uzvar
Sanda Amoliņa rezultativitāte šovakar nesekmēja komandas uzvaru
Foto: Artūrs Portnovs

Šodien LBL2 notika viena spēle, kurā BK "Jelgava-2" mājās pārspēja BK "Vidzemes Augstskola" ar 79:75. Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Artūrs Ausējs ar 27 gūtajiem punktiem, bet viesiem 24 punkti un 12 atlēkušās bumbas Sanda Amoliņa kontā.

Pirms spēles "Vidzemes Augstskolas" komanda bija izcīnījusi piecas uzvaras septiņās spēlēs (3.vieta turnīrā), savukārt BK "Jelgava-2" uzvarēja pusi no sešām spēlēm.

Komandu sākumsastāvi:

BK "Jelgava-2": Ausējs, Bērziņš, Mateikovičs, Rugājs, Strogonovs.

BK "Vidzemes Augstskola": Amoliņš, Kalniņš, Kliests, Lišiks, Sūrums.

Pirmais puslaiks

Lai gan pirmos punktus guva viesi, tomēr pirmajā ceturtdaļā dominēja mājinieki, veicot 7:0 izrāvienu ceturtdaļas sākumā un 8:1 – beigās. Pārējā laikā spēle bija samērā līdzīga, ar zemu metienu precizitāti. Pateicoties divām lielākām ofensīvām, mājinieki iekrāja 13 punktu pārsvaru jau pēc pirmās ceturtdaļas.

Problēmas ar metienu precizitāti turpinājās arī otrajā ceturtdaļā. Lielākā daļa punktu tika gūta pirmajās četrās minūtes, bet tām sekoja četras "sausās" minūtes – neviena komanda punktus neguva. Nerezultatīvajā otrajā ceturtdaļā par diviem punktiem vairāk guva viesi, tomēr kopējo situāciju tas jūtami neuzlaboja – vadībā joprojām BK "Jelgava-2" ar 32:21. Kopumā pirmajā puslaikā no spēles mājinieki realizēja 33% metienu, bet viesi – tikai 23,5%. Jelgavas rindās punktus guva tika četri spēlētāji – labākais no tiem Ausējs ar 13 punktiem. Viesiem Grīnbergs bija rezultatīvākais ar sešiem punktiem.

Otrais puslaiks

Trešās ceturtdaļas sākumā "Vidzemes Augstskola", lielā mērā pateicoties Zeiles, Amoliņa un Grīnberga pūliņiem, spēja cīnīties līdzīgi ar mājiniekiem. Ceturtdaļas mājinieki sasparojās un Mateikoviča, Ausēja un Strogonova rokām veica izrāvienu 9:2 un panāca 16 punktu pārsvaru (50:34). Līdz ceturtdaļas beigām gan Amoliņš, Grīnbergs un Kalniņš pamatīgos uzbrukumos guva 10 punktus pēc kārtas un tikai Strogonova trīspunktnieks neļāva pabeigt ceturtdaļu uz pozitīvā viļņa viesiem - +9 mājiniekiem (55:46).

Strogonovs uzsāka ceturto ceturtdaļu tāpat kā pabeidza iepriekšējo – ar gūtajiem punktiem. Viesiem punktus turpināja gūt Amoliņš, tādējādi neļaujot Jelgavas komandai attālināties rezultātā, un mājinieku pārsvars turējās 10-13 punktu robežās. Nepilnas piecas minūtes līdz spēles beigām viesi paņēma minūtes pārtraukuma un pēc tā uzsāka pamatīgu ofensīvu – divus tālmetienus iemeta Zeile. Pusotru minūti līdz beigām "Vidzemes Augstskola" vairs bija tikai četru punktu attālumā, tomēr spēles beigas veiksmīgāk un pacietīgāk nospēlēja mājinieki un prata nosargāt uzvaru. Spēles beigu rezultāts – 79:75. "Jelgava-2" rindās rezultatīvākais Artūrs Ausējs ar 27 punktiem, bet viesu rindās double-double Sandim Amoliņam 24 punkti un 12 atlēkušās bumbas un 22 punkti – Oto Grīnbergam.

Šī Jelgavas komandai ir ceturtā uzvara septiņās spēlēs, bet BK "Vidzemes Augstskola" piedzīvojusi trešo zaudējumu astoņās spēlēs.

LBL2, 13.novembris

BK "Jelgava-2" – BK "Vidzemes Augstskola" 79:75 (24:11, 8:10, 23:25, 24:29)

BK "Jelgava-2": Ausējs 27 (7 ab), Strogonovs 15, Mateikovičs 13, Rugājs 10, Bērziņš 8, Roziņš 6, Zakenfelds, Gražulis, Karelis, Kalniņš.

BK "Vidzemes Augstskola": Amoliņš 24 (12 ab), Grīnbergs 22 (9 ab), Zeile 10, Lišiks 5, Sūrums 4, Kalniņš 4, Ābols 3, Kārklis 3, Kliests, Kīns, Millers, Bukšs.

Izmantotais avots:
http://basket.lv/