Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

39 minūšu pakaļdzīšanās: "Lietuvos rytas" uzvar galotnē; Vētram sakāve Doņeckā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

39 minūšu pakaļdzīšanās: "Lietuvos rytas" uzvar galotnē; Vētram sakāve Doņeckā
Renalds Seibutis un Dirks Bauermans
Foto: Lietuvos rytas

Svētdien, 13. oktobrī, VTB līgā notiek piecas spēles. Eirolīgas klubs "Lietuvos rytas" ceturto ceturdaļu uzvarēja ar 22:7 un pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār "Nizhny Novgorod" komandu. Gundara Vētras trenētā "Spartak" komanda izbraukumā zaudēja Doņeckas basketbolistiem.

Lietuvos rytas (1-0) 70, Nizhny Novgorod (0-1) 66

Viļņas “avīžnieki” trīsdesmit deviņas minūtes pavadīja iedzinēju lomā, tikai galotnē noķerot un apsteidzot sāncenšus. Pēc ilgas pakaļdzīšanās Dirka Bauermana komanda ceturtās ceturtdaļas vidū samazināja starpību līdz trīs punktiem (58:61), taču viesi divas reizes atjaunoja sešu punktu pārsvaru (58:64, 60:66).

Tie izrādījās viesu pēdējie punkti spēlē, jo izšķirošajās epizodēs “Lietuvos rytas” basketbolisti guva 10 punktus pēc kārtas. Vispirms ar diviem punktiem atzīmējās Eiropas vicečempions Renalds Seibutis, sekoja Omāra Kuka atspēle kolumbietim Palaciosam, bet rezultātu izlīdzināja komandas jaunpienācējs Darjušs Songaila – 66:66. Uzvaras punktus guva Martins Gecēvičs, spēles izskaņā iemetot četrus brīvmetienus pēc kārtas – 70:66 (10:18, 21:22, 17:19, 22:7).

Lietuvos rytas: Seibutis 18, Gecevičius 10, Palacios 9, Babrauskas 7, Songaila 6, Lydeka 6, Glyniadakis 6.
Nizhny Novgorod: Brežec 17, Paul 11, Golovins 9.

Donetsk (1-0) 83, Spartak (0-1) 65

Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētais Sanktpēterburgas klubs pirmo VTB līgas spēli aizvadīja Ukrainā, ciešot sakāvi pret “Donetsk” vienību. Viesus iegāza cīņa soda laukumā, kur doņeckieši guva par 30 punktiem vairāk (54-24). Otrkārt, mājinieku agresīvā spēle uz groza apakšu ļāva viņiem nopelnīt daudz soda metienu, kurus viņi izpildīja ar labu precizitāti (16/21 pret 4/6).

Sanktpēterburgas sastāvā trīs amerikāņu leģionāri – Stīvens Berts, Džareds Homans un Donalds Magrāts – sameta 45 punktus, kamēr no vietējiem basketbolistiem neviens neguva vairāk par astoņiem punktiem. Arī Doņeckas sastāvā efektīvākie bija leģionāri, turklāt trīs amerikāņi pamanījās iemest 24 no 32 metieniem (75% precizitāte), trijatā gūstot 53 punktus. Gruzīnu aizsargs Georgs Cincadze pievienoja četrus punktus un deviņas rezultatīvas piespēles.

Unics (1-0) 72, Turow (0-1) 62

Pirmo spēli Kazaņā tiesāja Baltijas tiesnešu brigāde – lietuvietis Jurģis Lavrināvičs, latvietis Juris Kokainis un igaunis Tanels Suslovs. “Unics” kontrolēja spēli, jau pirmajā ceturtdaļā iegūstot vienpadsmit punktu pārsvaru – 23:12. Grieķis Kosta Kaimakoglu un baltkrievu leģionārs Vladimirs Veremejenko dominēja zem groziem, radot savai komandai vairāk atkārtotas metienu iespējas, turklāt kazaņieši gandrīz divreiz mazāk kļūdījās.

Polijas basketbolisti vidēji ceturtdaļā spēja izdarīt mazāk par septiņiem divpunktu metieniem (summā 15/27 pret 22/43 Kazaņai), bet trešajā desmitminūtē viņu aktivitāte tika ierobežota līdz minimumam. “Unics” turpināja atrauties, pēc pusstundas nodrošinot plus piecpadsmit – 60:45. Viesi vairs nespēja nopietni apdraudēt ambiciozo kazaņiešu uzvaru.

Kaimakoglu mājinieku labā guva 14 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem, bet Veremejenko 13 punktiem pievienoja septiņas bumbas. Turovas rindās Damjans Kuļigs sameta 19 punktus, savāca sešas bumbas un izprovocēja sešas piezīmes.

Neptūnas (0-1) 86, Azovmash (1-0) 96

Klaipēdā uzvarētāju noskaidrošanai bija vajadzīgs pagarinājums, jo pamatlaikā komandas cīnījās neizšķirti – 79:79. “Neptūnas” izredzes krietni pabojāja Eitutāviča nesportiskā piezīme pret Kirilu Natjažko. Turpinājumā Ukrainas kluba pārstāvji iemeta 8 no 8 soda metieniem, Maksims Pustozvonovs bija precīzs perimetrā, bet mājinieki aizrāvās ar neprecīziem trīspunktniekiem.

Natjažko papildlaikā sameta sešus punktus, spēli pabeidzot ar 26 gūtiem punktiem, astoņām izcīnītām bumbām zem groziem, trīs piespēlēm un sešiem izprovocētiem pārkāpumiem. Efektivitātē tālu neatpalika Daniels Kikerts, 20 punktiem pievienojot astoņas bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un deviņām bumbām bija Vītauts Šarakausks, taču piecas piezīmes viņu piespieda izstāties pēc 23 nospēlētām minūtēm.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-13 17:04, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: To es saprotu, bet kāpēc ir jātulko tā vis, tas jau sāk kļūt par slimību šeit SC visu tulkot līdz vēmienam, pat to ko nav pieņemts TĀ tulkot.
Visu laiku tie ir bijuši soda metieni, nez kapēc pēķšni vajag par brīvmetieniem viņus dēvēt.
Nu bet lai tak ir arī brīvmetiens, nav jau nepareizi. Tev smadzenes uzreiz erroru signalizē un visa sistēma apjūk, tiklīdz kaut kas nav pēc šablona? Domāt vajag elastīgāk. Ta nu baigā problēma.