Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts VTB: ''Rytas'' zaudē ''Lokomotiv'', treneris kritizē tiesnešus

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

VTB: ''Rytas'' zaudē ''Lokomotiv'', treneris kritizē tiesnešus
Spītējot Martina Gecēviča tālmetieniem, Viļņas basketbolistiem neizdevās turpināt sešu uzvaru sēriju VTB līgā. Foto: krepsinis.net

Šodien vienīgajā VTB Apvienotās līgas regulārās sezonas spēlē pie panākuma tika Krasnodaras ''Lokomotiv'', kas Viļņā ar rezultātu 84:81 pieveica Lietuvas vicečempioni ''Lietuvos Rytas''. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 gūtiem punktiem bija amerikāņu uzbrucējs Deriks Brauns, bet mājinieku galvenais treneris Aleksandrs Petrovičs pēc mača pauda neapmierinātību ar tiesnešu darbu.

Duelis Viļņā starp A apakšgrupas augšgala komandām aizritēja punkts-punktā, spriedzi nezaudējot līdz pat pēdējām sekundēm. Vairums ceturtās ceturtdaļas abas vienības šķīra tikai viena metiena tiesa, taču solīti priekšā biežāk atradās Jevgēņijs Pašutins un viņa ''Lokomotiv''. Pusminūti līdz cīņas beigām pēc lieliska Jasaiša-Brauna ''pick'n'roll'' izspēles viesi no Krievijas ieguva četru punktu handikapu (82:78), ko atlikušajās sekundēs nosargāja ar precīziem soda metieniem. Sešas sekundes līdz pamatlaika beigām iespēja panākt neizšķirtu bija mājinieku snaiperim Gecēvičam, taču viņa trejacis mērķi nesasniedza.

''Lokomotiv'' sastāvā ar 20 punktiem (2p. - 10/13) izcēlās amerikāņu uzbrucējs Deriks Brauns, bet lietuviešu aizsargs Mants Kalnietis ar 14 punktiem, piecām piespēlēm un piecām izcīnītām bumbām kļuva par savas komandas produktīvāko spēlētāju (eff. 19). ''Avīžniekiem'' spožu spēli aizvadīja pašmāju aizsargs Martins Gecēvičs, kuram 20 punkti (3p. - 6/10) un astoņas atlēkušās bumbas. Pa 16 ačiem spēka uzbrucējiem Darjusam Songailam un Huanam Palasios.

Zaudētāju komandas galvenais treneris Aleksandrs Petrovičs pēc mača bija noskaities. ''Bija situācijas, kad pretinieki bija pelnījuši saņemt tehnisko piezīmi. Tāpat Maričam netika nosvilpts pārkāpums pret Jelovaču, un vēl pāris epizodes. Neesmu apmierināts ar spēles tiesnešu sniegumu - šādas sīkās epizodes izšķir mača likteni!'' pēcspēles preses konferencē žurnālistiem sacīja horvātu speciālists. Jāatzīmē, ka cīņu tiesāja tiesneši no Ukrainas, Polijas un Slovēnijas.

Neskatoties uz zaudējumu, Viļņas lielklubs ar bilanci 8-3 saglabā otro vietu A apakšgrupā, bet ''Lokomotiv' (7-4) joprojām trešie.

Abām komandām šonedēļ paredzētas svarīgas izbraukuma cīņas Eirokausos. ''Lokomotiv'' ULEB Eirolīgas ''Top 16'' trešās kārtas mačā ceturtdien viesos sacentīsies ar Stambulas ''Galatasaray'', bet ''Rytas'' jau trešdien sagaida Eiropas kausa izcīņas ''Last 32'' otrā raunda spēle pret Zagrebas ''Cedevita''.

VTB regulārais turnīrs. 13. janvāris

Viļņas Lietuvos Rytas - Krasnodaras Lokomotiv 81:84 (22:18, 21:26, 21:22, 17:18).

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

  -1 [+] [-]

, 2014-01-13 22:30, pirms 10 gadiem
Lokomotiv toč šobrīd nav spēcīga. Vai nu formas kritums, vai kas, bet labais sastāvs spēlē ļoti individuāli un pēdējās spēles ir vnk drausmīgas. Arī šodien vajadzēja zaudēt, paveicās, ka Rytas no apakšas aizmeta garām minūti līdz beigām, bet Maričs otrā galā trāpija sodiņus un izšķīra spēli.

     [+] [-]

, 2014-01-13 22:51, pirms 10 gadiem
ThePower rakstīja: Lokomotiv toč šobrīd nav spēcīga. Vai nu formas kritums, vai kas, bet labais sastāvs spēlē ļoti individuāli un pēdējās spēles ir vnk drausmīgas. Arī šodien vajadzēja zaudēt, paveicās, ka Rytas no apakšas aizmeta garām minūti līdz beigām, bet Maričs otrā galā trāpija sodiņus un izšķīra spēli.
Vairāk gan izskatījās tāda kaķis ar peli spēli, kad vajadzēja tad Loko pārslēdz robus aizsardzībā un mainīja spēles ritējumu, pie tam beigās vienkārši nebija kas aptur Mariču, ja nesistu sodus pēc zaudētas pozīcijas būtu 2pts no spēles.