Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Nedomāju atstāt LHF prezidenta amatu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lipmans: "Nedomāju atstāt LHF prezidenta amatu"
Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka nepievērš uzmanību runām par federācijas vadības maiņas nepieciešamību. Tiek strādāts pie jaunu valdes locekļu piesaistīšanas.

Pēdējā laikā pastiprinājušās runas, ka LHF vajadzīgs jauns vadītājs. Uzņēmējs Viesturs Koziols izteicis gatavību stāties līdzšinējā prezidenta vietā. "Es šādām runām nepievēršu uzmanību. Mums ir valde, kas turpina darbu. Un šogad nemaz nav paredzēts pārvēlēšanu kongress," norāda ilggadējais prezidents Kirovs Lipmans. Šī gada 7. oktobra LHF kongresā nav plānots pārvēlēt prezidentu, tagadējā vadītāja pilnvaras beigsies 2018. gadā.

LHF prezidenta amata sakarā minēts arī uzņēmējs Gunārs Ķirsons: "Nē, es nekandidēšu - tās ir tikai runas. Mani tik tiešām uzrunāja, vai es nevēlos pretendēt uz hokeja federācijas vadītāja amatu, taču es pateicu nē. Esmu jau vadījis vienu Latvijas sporta federāciju un zinu, ko tas nozīmē. Tas ir nopietns darbs un prasa arī diezgan lielus personiskos finansiālos ieguldījumus. Esam izveidojuši sava veida darba grupu un skatīsimies, kā attīstīsies notikumi. Ja būs kāds reāls pretendents uz LHF prezidenta amatu, uzklausīsim viņa piedāvājumu. Galvenais, ko gribēsim zināt, ar ko viņš varētu būt labāks par līdzšinējo vadītāju Kirovu Lipmanu. Šis ir ļoti nopietns jautājums, ko nedrīkst uztvert vieglprātīgi. Tā ir ne tikai politika, jo ar hokeju notiek valsts vārda nešana pasaulē, bet arī bērni, kas ir mūsu nākotne. Vispirms es gribu uzklausīt Lipmanu, lai viņš pasaka, ko no saviem solījumiem izpildījis. Nevar noliegt, ka Lipmans hokejam daudz ir arī devis."

LHF valdē šobrīd palikuši pieci locekļi: Kirovs Lipmans, Andris Deniņš, Valentīns Bļugers, Māris Martinsons un Uģis Magonis. Iepriekš atlūgumu uzrakstīja Helmuts Balderis un Guntis Ulmanis, arī Uģis Magonis vairs nevarēs darboties, jo viņam jāstājas tiesas priekšā. Patlaban valdē ir kadru trūkums. Ja vēl divi atkritīs, tad būs jāsasauc ārkārtas kongress, ko var ierosināt arī vismaz desmit procenti no LHF biedriem. Biedru saraksts ir ŠEIT.

Kirovs Lipmans: "Tā ir mana kompetence, vai būtu nepieciešams sasaukt LHF ārkārtas kongresu. Neredzu tādu nepieciešamību, jo mums ir valde, kas turpina strādāt. Jā, ir aizgājis Ulmanis, bet es esmu uzrunājis jau trīs cilvēkus, kuri varētu nākt strādāt valdē. Uzvārdus nenosaukšu, jo vēl neesmu saņēmis atbildes. Pats es nedomāju atstāt amatu. Mani atbalsta arī Starptautiskās Hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels. Viņš man zvanīja no Parīzes, kur šonedēļ notika IIHF kongress, un vēlreiz izteica savu atbalstu."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 3 4 110 komentāri

 +19 [+] [-]

, 2016-09-12 13:40, pirms 8 gadiem
Tas ir pi.dec!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 13:44, pirms 8 gadiem
Nemirstīgais Lipmanis! Viszinošais basketbola spečuks Vions...Ķuzi par Voļuka prezidentu...

 +15 [+] [-]

, 2016-09-12 13:46, pirms 8 gadiem
Novedīšu izlasi uz C grupu un tad gan!

  +6 [+] [-]

, 2016-09-12 13:47, pirms 8 gadiem
A ko, Kirovs nav IIHF kongresā? Tur nav kādam jābūt no LV?

 +30 [+] [-]

, 2016-09-12 13:47, pirms 8 gadiem
Hahaha, vēl pirms laika teica, ka ja ir kāds, kas nāk viņa vietā, tad ir gatavs aiziet, pie krēsla neturas, priekškam Lipmanam nervus bojāt utt. A, tagad nē redz nedomā atstāt amatu CIRVIS!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 13:50, pirms 8 gadiem
arhívs X rakstīja: kepka
Grauz savus akmeņus, pajoliņ!

     [+] [-]

, 2016-09-12 13:51, pirms 8 gadiem
vot tas ir p.dec šitā pateikt. domā, ka mums nav jūtu (c)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 14:01, pirms 8 gadiem
Ak tu resnais pid.ar..

 +13 [+] [-]

, 2016-09-12 14:05, pirms 8 gadiem
Prieks kam tad vajadzeja muldet ka esmu gatavs atstat vietu ja ir kads cits kas grib???? Re ku ir kas grib-Koziols !!! Tagad kad ir gribetajs-Nē,es savu amatu neatstašu !! Ir saprotams kapec daudzi hokejisti nevelas spelet PČ-jo Lipmans saka vienu-bet dara kaut ko citu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2016-09-12 14:10, pirms 8 gadiem
Šo tikai ar kājām pa priekšu varēs atbrīvot no amata
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2016-09-12 14:13, pirms 8 gadiem
Lipmans ir Indriksons 2. Tas arī teica,ka ja būs kāds kas gribēs stāties viņa vietā viņš aizies prom. Parādijās K.Kļaviņš tad pēkšņi sāka stostīties,ka viņš nevar atstāt un tādam cilvēkam uzticēt LV futbolu. Tomēr 8 milj.eiro ko katru gadu dod UEFA silda sirdi,bet futbols Latvijā mirst nost. Tas pats ir ar hokeju. Hokeja sistēma nav. Viss tiek balstīts uz fanātisko vecāku pleciem. Hokeja izlase degradējas,jo mūsu vadošajiem spēlētājiem nepatīk pārstāvēt izlasi,kur ir bardaks.Uz Olimpisko kvalifikācija sabrauca mūsu labākie hokejisti un parādīja patiešām labu hokeju,bet paskatīsimies,kas būs pasaules čempī,kur tādam Karsumam,Kuldam un Bārtulim nav interesanti spēlēt,tad viņiem nav līdzvērtīgu aizvietotāju. Bet tie ir principā 3 NHL līmeņa spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 14:16, pirms 8 gadiem
Mani visvairāk izbrīna, ka visi kas līdz šim bija LHF valdē, bija galīgie bezmugurkaulnieki. Tie paīs Balderis un Liepiņš baigi gudri muldēt sāka tikai tad, kad bija izstājušies no šīs valdes, un nevis tad, kad tie vel atradās tajā. Viņi izvēlējās visvieglāko ceļu u.t.i. izstāties no LHF valdes, un nevis aktīvi cīnīties pret Lipmana patvaļu esot valdes sastāvā.

 +10 [+] [-]

, 2016-09-12 14:16, pirms 8 gadiem
Gaišā puse tajā visā, ka neviens nav mūžīgs...
20 gadus cietāmies, vēl jau var paciesties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 14:17, pirms 8 gadiem
Man liekas, ka no viņa tiksim vaļā, kad šis kājas atstieps, bet ne agrāk...

  +8 [+] [-]

, 2016-09-12 14:17, pirms 8 gadiem
Lipmanam paliekot amatā, mēs pēc 10-15 gadiem par dāņu, vāciešu, norvēģu, fraņču apspēlēšānu varēsim sapņot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-12 14:20, pirms 8 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Lipmans ir Indriksons 2. Tas arī teica,ka ja būs kāds kas gribēs stāties viņa vietā viņš aizies prom. Parādijās K.Kļaviņš tad pēkšņi sāka stostīties,ka viņš nevar atstāt un tādam cilvēkam uzticēt LV futbolu. Tomēr 8 milj.eiro ko katru gadu dod UEFA silda sirdi,bet futbols Latvijā mirst nost. Tas pats ir ar hokeju. Hokeja sistēma nav. Viss tiek balstīts uz fanātisko vecāku pleciem. Hokeja izlase degradējas,jo mūsu vadošajiem spēlētājiem nepatīk pārstāvēt izlasi,kur ir bardaks.Uz Olimpisko kvalifikācija sabrauca mūsu labākie hokejisti un parādīja patiešām labu hokeju,bet paskatīsimies,kas būs pasaules čempī,kur tādam Karsumam,Kuldam un Bārtulim nav interesanti spēlēt,tad viņiem nav līdzvērtīgu aizvietotāju. Bet tie ir principā 3 NHL līmeņa spēlētāji.
LFF gadījumā es arī nebūtu balsojis par KK, jo viņš bija/ir reāls populists, kurš cerēja par salīdzinoši lētu naudu uzpirkt LFF balsot tiesīgos biedrus.
Lai LFF un LHF prezidenta amatu cerētu ieņemt, tad jābūt vai nu pašam ar biezu maku, vai arī aizmugurē jābūt bagātiem sponsoriem. īpaši hokejā, jo tas nav lēts sporta veids.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-12 14:25, pirms 8 gadiem
reginal rakstīja: Lipmanam paliekot amatā, mēs pēc 10-15 gadiem par dāņu, vāciešu, norvēģu, fraņču apspēlēšānu varēsim sapņot
Es nekad nepiekritīšu, ka visās LV hokeja problēmās var vienpersoniski vainot tikai Lipmanu. Problēma ir daudz plašāka. Sākot ar LV maziem cilvēku un finanšu resursiem, un beidzot ar labiem bērnu,jauniešu un junioru treneriem.
Protams, ka LHF prezidents ir tas kurš dod dažādus impulsus LV hokeja sabiedrībai, bet........ja šī sabiedrība ir tāda kāda tā ir, tad pat visizcilākais LHF prezidents tajā visā būs bezspēcīgs ko vērst par labu.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-12 14:26, pirms 8 gadiem
Protams, kas gan būtu šaubījies. Lipmanu no LHF iznesīs tikai baltajās čībiņās iepakotu koka kastē sešu nesēju pavadībā rotātu ziediem un mūzikai skanot. Tāpat kā Indriksonu - no LFF. Abi vienādi. Bet viņi abi jau nemaz pie krēsliem neturās. ha-ha ... Vienkārši krēsli ir pie viņu tuklajām pakaļām pieauguši - tas arī viss.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-12 14:29, pirms 8 gadiem
Galvenais ka zobārsts Faziks viņu atbalsta, tas ir pats galvenais, Kā saka - ļoti tuvs draugs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-12 14:38, pirms 8 gadiem
edviins straume rakstīja: Protams, kas gan būtu šaubījies. Lipmanu no LHF iznesīs tikai baltajās čībiņās iepakotu koka kastē sešu nesēju pavadībā rotātu ziediem un mūzikai skanot. Tāpat kā Indriksonu - no LFF. Abi vienādi. Bet viņi abi jau nemaz pie krēsliem neturās. ha-ha ... Vienkārši krēsli ir pie viņu tuklajām pakaļām pieauguši - tas arī viss.
Pārāk šauri domā.
Lipmans ir tāds kāds viņš .......(cenzēts), bet........par viņu LHF kongresā vēlē konkrēti cilvēki, kuriem ir balstiesības ievēlēt šo LHF prezidentu. Tad jautājums ir par visu LV hokeja sabiedrību, jeb vienu konkrētu tās daļu, kas pārstāv šo sabiedrību.
Nav taču tāda masveida protestēšana no LV hokeja sabiedrības pret Lipmanu. Ir tikai atsevišķi vāji čiepstieni no atsevišķām personām.
No tā var secināt, ka LV hokeja sabiedrības lielāko daļu apmierina Lpmans kā LHF prezidents, vai nu arī neviens tā īsti nemaz negrib ieņemt šo posteni, jo tas nav goda amats, bet gan smags amats, kurš prasa lielu atdevi no tā kurš to ieņem.
1 2 3 4 110 komentāri