Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks pret Roulendu un citas latviešu cīņas Eiropā

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Strēlnieks pret Roulendu un citas latviešu cīņas Eiropā
Jānis Strēlnieks un Kijevas ''Budivelnyk'' šodien noskaidros savu likteni Eiropas kausa izcīņā. Foto: budivelnyk.ua

Šodien svarīgas spēles ULEB Eiropas kausa izcīņas ''Last 32'' turnīrā aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas. Vistuvāk iekļūšanai sacensību astotdaļfinālā patlaban ir Kristaps Valters un Ankaras ''TED Aykon'', kam uzvara mājas spēlē ar itāļu ''Sassari'' garantēs vietu nākamajā kārtā, bet Ainaram Bagatskim, Jānim Strēlniekam un ''Budivelnyk'' šodien Kijevā nepieciešama uzvara pār Īdžeju Roulendu un turku ''Banvit''. Grūtā situācijā nonākusi ''Bilbao Basket'' ar mūsu aizsargu Dairi Bertānu, bet pēdējā kārtā viss izšķirsies Kārlim Muižniekam, Rolandam Freimanim un Južnijas ''Khimik''.

Kristaps Valters un Ankara - pēc pirmās vietas grupā

Līdz šim ULEB Eiropas kausa izcīņas ''Last 32'' no latviešiem vislabāk veicies Kristapam Valteram, kurš kopā ar Ankaras ''TED Aykon'' četrās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras un jau šovakar var nodrošināt iekļūšanu sacensību 1/8 finālā. Bijušajam Latvijas izlases basketbolistam par pirmo vietu grupā Ankarā jācīnās ar Itālijas A sērijas klubu ''Banco Sardegna'', kas abu komandu pirmajā savstarpējā tikšanās reizē 8. janvārī savā laukumā sagrāva turkus ar 103:67. Itālijas klubs spēlē ļoti ātru basketbolu, liek lielu uzsvaru uz tālmetienu izpildīšanu un teju katrā spēlē gūst 80 vai vairāk punktus. Tieši ''Sardegna Sassari'' aizvadītajā nedēļā kļuva par Itālijas kausa ieguvējiem, tāpēc izkļūšana no apakšgrupas jau šodien Ankarā tiks uzskatīta par panākumu.

32 gadus vecais latviešu saspēles vadītājs šosezon piedalījies 13 Eiropas kausa izcīņas spēlēs (12 pamatsastāvi), vidēji laukumā pavadot 27 minūtes, gūstot 10,4 punktus (2p. - 38,5%, 3p. - 46%, 1p. - 94,7%), izcīnot 2,7 bumbas zem groziem un atdodot 5,8 rezultatīvas piespēles. Uz Valtera pienesumu pirms spēles norādījis arī viens no Itālijas kluba līderiem amerikānis Drū Gordons, kurš ''Aykon'' vadošo spēlētāju sarakstā bez Valtera ierindojis arī Kleju Takeru un Aleksandru Goluboviču.

Mača sākums pulksten 19:00 pēc Latvijas laika, bet tiešraide pieejama Itālijas televīzijas kanālā Videolina, kas pieejams šeit. Jāpiezīmē, ka šo spēli tiesās latviešu soģis Arnis Ozols.

J apakšgrupa

VKomandaUZ
1.Ankara Aykon31
2.Banco Sardegna22
3.Brose Baskets22
4.Gravelines13

Bagijam un Strēlniekam vajag +8 pret ''Banvit''

Izšķirošā spēle par iekļūšanu astotdaļfinālā šodien jāaizvada Ainaram Bagatskim un Jānim Strēlniekam, kuru pārstāvētā Ukrainas čempionvienība Kijevas ''Budivelnyk'' šodien savās mājās uzņems Bandirmas ''Banvit'' ar bijušo ''vefieti'' Īdžeju Roulendu sastāvā. Pirmajā abu klubu duelī ar septiņu punktu handikapu uzvarēja turki (92:85), tāpēc šodien ''celtniekiem'' der vienīgi panākums ar vismaz astoņu punktu pārsvaru, turklāt vēl jācer uz Jeruzalemes ''Hapoel'' uzvaru savā laukumā pār Ļubļanas ''Olimpija''. Ja ''Budivelnyk'' piedzīvos zaudējumu, izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā vairs nebūs pat teorētiskas.

''Last 32'' fāzē Bagatska trenētā vienība līdz šim Kijevā nav zaudējusi - apspēlēta gan ''Olimpija'' (88:76), gan grupas līdere ''Hapoel'' (96:93), turklāt ukraiņiem vairs nav jāmēro tālais un nogurdinošais ceļš uz Bandirmas pilsētu. ''Mums nav tiesību zaudēt!'' pirms spēles teic ''Budivelnyk'' galvenais treneris Ainars Bagatskis. ''Pēdējās pāris nedēļās esam aizvadījuši daudz spēļu - uzkrājies nogurums un nedaudz nosēdušās baterijas, taču vienlaikus esam uzsūkuši arī pozitīvas emocijas, piemēram, pēc uzvaras Ukrainas kausā. Tagad mums ir pilns sastāvs (abu komandu pirmajā cīņā nepiedalījās aizsargi Drozdovs un Minārds), milzīga vēlme uzvarēt un pārliecība par saviem spēkiem. Visiem zināms, ka ''Banvit'' izbraukumā spēlē citādāku basketbolu nekā mājās, un mēs tam būsim gatavi. Galvenais ir spēlēt gudri un agresīvi.''

Interesanti būs pavērot Jāņa Strēlnieka un Īdžeja Roulenda savstarpējo spēkošanos. Pirmajā mačā latvietis nospēlēja individuāli spožāk (13p., 4 atl.b., 5 rez.piesp.) nekā amerikānis (11p.), taču uzvarēja turki.

''Budivelnyk'' sakarā pēdējā laikā uzvirmojušas baumas par lietuviešu centra Darjuša Lavrinoviča pāriešanu uz Izraēlas superklubu Telavivas ''Maccabi'', taču Ukrainas čempione ātri vien izkliedēja puspatiesības, paziņojot, ka Lavrinovičs nekur nedosies un sezonu noslēgs Kijevā.

Spēles sākums plkst. 19:00, tiešraide televīzijas kanālā ''Kiev''

M apakšgrupa

VKomandaUZ
1.Hapoel31
2.Budivelnyk22
3.Banvit22
4.Olimpija13

Muižniekam viss izšķirsies nākamnedēļ

N apakšgrupā pirmā piektās kārtas spēle tika aizvadīta jau vakar, kad Berlīnes ''ALBA'' ar 75:78 izbraukumā piekāpās ''Strasbourg''. Francijas klubam vakardienas panākums ļāvis saglabāt reālas izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā, un jau tagad skaidrs, ka viss izšķirsies 19. februārī Južnijā (pirmajā abu vienību spēlē uzvaru viesos ar sešu punktu pārsvaru izcīnīja ''Khimik''). Ja vakar uzvarētu Berlīnes klubs, kas, starp citu, jau nodrošinājis iekļūšanu astotdaļfinālā, Kārlim Muižniekam, Rolandam Freimanim un Južnijas ''ķīmiķiem'' būtu iespēja jau šodien ar uzvaru iesoļot turnīra 16 labāko komandu pulkā.

Šodien Južnijas ''Khimik'' izbraukumā cīnīsies ar serbu ''Radnicki'', ko pirmajā aplī mājās izdevās pieveikt ar 73:68, tāpēc minimālās programmas ietvaros ieteicams nezaudēt ar vairāk kā četriem punktiem. Turpceļā uz Serbiju Muižniekam ar kolēģiem radās neparedzētas problēmas, jo Odesas lidostā valdošā migla neļāva pacelties nevienai lidmašīnai, līdz ar to lidot nācās no Kijevas uz Stambulu un pēc tam uz Belgradu. Ja ''Khimik'' šodien zaudēs izbraukumā, tad izredzes uz izkļūšanu no N apakšgrupas pirms pēdējās kārtas būs visām trim komandām - gan ''Khimik'', gan ''Radnicki'', gan ''Strasbourg''.

Cīņas sākums plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, mača tiešraide televīzijas kanālā ''Sport1''.

N apakšgrupa

VKomandaUZ
1.Berlin ALBA41
2.Khimik22
3.Strasbourg23
4.Radnicki13

Bertānam un Bilbao cīņa par izdzīvošanu

Vissarežģītākajā situācijā no visiem latviešiem pašreiz atrodas Dairis Bertāns, kura pārstāvētā ''Bilbao Basket'' šodien var zaudēt cerības uz iekļūšanu 1/8 finālā. Tas notiks tādā gadījumā, ja Bilbao šodien savā laukumā piekāpsies Belgradas ''Crvena Zvezda'' (pirmajā mačā Serbijā 105:87 par labu mājiniekiem) un Ņižņijnovgoroda savās mājās apspēlēs grupas pastarīti - grieķu ''Panionios''. Lai saglabātu reālas izredzes uz izkļūšanu no grupas, Bilbao šodien jāuzvar ar pēc iespējas lielāku starpību un jācer uz grieķu uzvaru Krievijā.

24 gadus vecais Dairis Bertāns Bilbao rindās Eiropas kausa izcīņas turnīrā šosezon piedalījies 12 spēlēs, caurmērā atzīmējoties ar 11,3 punktiem un 1,7 atlēkušajām bumbām.

Mača sākums plkst. 21:30, tiešraide televīzijas kanālos ETB1 (Spānija) un B92 (Serbija).

L apakšgrupa

VKomandaUZ
1.Crvena Zvezda31
2.N.Novgorod31
3.Bilbao Basket22
4.Panionios13

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

     [+] [-]

, 2014-02-12 12:17, pirms 10 gadiem
Šī spēlē jāredz,var,kāds iedod linku video?

     [+] [-]

, 2014-02-12 12:39, pirms 10 gadiem
Fredža rakstīja: Šī spēlē jāredz,var,kāds iedod linku video?
Hokejs jaaskataas!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-12 15:55, pirms 10 gadiem
Kops kura laika Roulends ir latvietis ?