Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maiami "Heat" pamatsastāva aizsargam Veitersam sezona ir beigusies

Agris Suveizda

Maiami "Heat" pamatsastāva aizsargam Veitersam sezona ir beigusies
Dions Veiterss
Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandai Maiami "Heat" šosezon būs jāiztiek bez 26 gadus vecā aizsarga Diona Veitersa, kuram tuvāko divu nedēļu laikā tiks veikta potītes operācija, vēsta ESPN. Atlabšanas ilgums tiek lēsts no četriem līdz sešiem mēnešiem.

Veiterss potītes savainojumā iedzīvojās decembra beigās un ir izlaidis pēdējās deviņas spēles. Aizsargs esot apsvēris dažādas ārstēšanās iespējas, cerot atgriezties ierindā jau pirms izslēgšanas spēlēm, tomēr operācija un ilgstošs atlabšanas periods acīmredzot ir kļuvis neizbēgams. "Heat" arī bez viņa gan ir uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas un Austrumu konferencē pakāpusies jau uz ceturto vietu (24-17).

Savā otrajā sezonā "Heat" kreklā Veiterss paguva aizvadīt 30 spēles, visās izejot sākumsastāvā un vidēji aizvadot 30,6 minūtes. Viņa rēķinā 14,3 punkti, 3,8 rezultatīvas piespēles, 2,6 atlēkušās bumbas un 2,3 kļūdas, kā arī realizēti 30,6% tālmetienu, kas ir krietni sliktāks rādītājs nekā iepriekšējā sezonā (39,5%). Arī iepriekšējā sezonā Veiterss veselības problēmu dēļ izlaida lielu daļu maču – tikai 46 spēles, 15,8 punkti, 4,3 rezultatīvas piespēles un 3,3 atlēkušās bumbas.

Šajā vasarā Veiterss ar "Heat" parakstīja četru gadu līgumu par 52 miljoniem ASV dolāru. Pirmās divarpus sezonas līgā Veiterss pavadīja Klīvlendas "Cavaliers", kas viņu 2012. gadā draftēja ar ceturto numuru, bet 2015. gada janvārī viņš maiņas darījumā nokļuva Oklahomasitijas "Thunder". Veiterss šosezon ir otrais rezultatīvākais komandā, atpaliekot vienīgi no slovēņu saspēles vadītāja Gorana Dragiča (17,0p+4,9rp+4,2ab).

Izmantotie resursi:
Miami Heat guard Dion Waiters to undergo...

     [+] [-]

, 2018-01-12 15:45, pirms 6 gadiem
Jāmaina prom...
Tomēr jēdzīga sezona nav viņam pa spēkam...