Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: par Porziņģa metienu izvēli, tiesnešiem un "Rangers" balsojumu

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: par Porziņģa metienu izvēli, tiesnešiem un "Rangers" balsojumu
Kristaps Porziņģis
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēc Kristapa Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" zaudējuma Čikāgas "Bulls" ar 119:122 spēlē, kas ievilkās divos papildlaikos, soctīklu lietotāji dalījās viedokļos par papildlaika pēdējā minūtē nefiksēto sodu pret Porziņģi, izteica pārmetumus un uzslavas galvenajam trenerim Džefam Hornačekam un atzīmēja Čikāgas debitanta Lauri Markanena sniegumu.

Kristapam Porziņģim šī bija trešā spēle pret Čikāgas "Bulls" šosezon un trešais zaudējums. Lai arī visas spēles tika aizvadītas līdzvērtīgi, mača izskaņā "Knicks" vienmēr izrādījās neveiksmīgāka, un visās trīs spēlēs pie uzvaras līdz ar to tika somu jaunais spēlētājs Lauri Markanens, kurš bieži tiek salīdzināts ar Porziņģi. Kopumā šajās trīs spēlēs Porziņģis guvis 70 punktus, kamēr Markanens pēc šonakt parādītā iespaidīgā snieguma pret "Knicks" sametis 58 punktus.

Porziņģis šonakt lieliski iesāka spēli, gūstot desmit punktus pirmajā ceturtdaļā, taču turpinājums vairs tik veiksmīgs nebija. Porziņģim sanāca vairāki sasteigti un samocīti metieni, tāpat "Knicks" apskatnieks Tomijs Bīrs ievēroja, ka Porziņģis vienā epizodē pēc tam, kad nesaņēma bumbu, atmeta ar roku "Knicks" uzbrukumam.

 

Tiesa, pamatlaika izskaņā tieši Porziņģis ar bloku kavēja Markanenu, bet pirmā papildlaika pēdējā sekundē "Knicks" kombinācija izkārtoja Porziņģim brīvu danku. Par šo izspēli treneris Džefs Hornačeks saņēma uzslavas, taču par vairākiem citiem lēmumiem pausta neizpratne.

 

 

 

 

 

 

Porziņģis šonakt guva 24 punktus, taču šīs rezultativitātes sasniegšanai viņam bija nepieciešami 24 metieni no spēles jeb teju ceturtā daļa no visas komandas metieniem. Porziņģa rēķinā vairāki iespaidīgi danki un sarežģīti pustālie metieni, taču netrūka arī metienu, kuru pamatotība tika apšaubīta.

 

 

 

 

 

Porziņģim bija iespēja pašā izskaņā, kad viņa pustālais metiens nebija precīzs. Lai gan sedzējs metiena sākuma fāzē radīja kontaktu, noteikumu pārkāpums netika fiksēts, kas savukārt nozīmēja Ņujorkas līdzjutēju pārmetumus tiesnešiem. Tiesa, tika arī atgādināts, ka saspringtā spēlē papildlaikā uz tādiem sodiem īpaši cerēt nav vērts.

 

 

 

 

Par mača lielāko zvaigzni kļuva Lauri Markanens, kurš guva 33 punktus savā pirmajā spēlē "Madison Square Garden" arēnā. Viņš izpelnījās daudzas uzslavas, tika slavēta arī viņa parādītā aizsardzība tieši pret Porziņģi, un netrūka cerību, ka Markanena un Porziņģa duelis saistīs NBA sabiedrības uzmanību vēl vairākus gadus. Savukārt Ņujorkas "Daily News" žurnālists Frenks Aisola, kurš pazīstams ar savu regulāru kritiku Fila Džeksona virzienā, atzīmēja, ka tieši Džeksons šovasar esot apcerējis variantu draftēt Markanenu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spēli klātienē apmeklēja arī vairāki Ņujorkas "Rangers" hokejisti - Kevins Heiss, Džimijs Vīzijs un Matss Cukarelo -, un NHL kluba "Twitter" kontā netika laista garām iespēja izteikt atbalstu Porziņģa nokļūšanai Zvaigžņu spēlē.

 

  +1 [+] [-]

, 2018-01-11 08:27, pirms 6 gadiem
"A lot of Markanen comments tonight. Just look at how many open shots Bulls create for him with off ball action. Knicks do so little of this for KP. Instead mid post isos."

Šis ļoti precīzi. Žēl, ka dažs labs "eksperts" to nespēj saprast.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-11 08:39, pirms 6 gadiem
KillerLoop rakstīja: "A lot of Markanen comments tonight. Just look at how many open shots Bulls create for him with off ball action. Knicks do so little of this for KP. Instead mid post isos."

Šis ļoti precīzi. Žēl, ka dažs labs "eksperts" to nespēj saprast.
KP pietrūkst Timija.Viņi kopā spēlēja lieliski.Timijs visu laiku lika blokus uz KP aizsargu,kas principā visu laiku bija gandrīz 100% iemests metiens.Timijs dabūja traumu,un neviens to vairs nedara priekš viņa.Hornačeks laikam tādu lietu nemaz nav pamanījis.Visa komanda blokus principā neliek,lai mestu aiz viņa.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-11 09:15, pirms 6 gadiem
Kad KP sedz mazie viņs nekad neiemetīs .. tiesneši ir pēdejie āksti no visām līgam , kuriem ar pirkstu jabaksta lai redzetu ka vnk uzsitot pa elkoni un viss.. ne sods ne iemest var..

  +1 [+] [-]

, 2018-01-11 09:55, pirms 6 gadiem
Paradoksāli, bet ja Knicks būtu ieguvuši Markanenu draftā un aiztreidojuši Porziņģi pret kādu zvaigzni/superzvaigzni, tad Knicks šobrīd būtu labāka sastāva komanda.
Kristapam un visai komandai jāsaņemās - tie uzbrukumi jau kādas 15 spēles ir zināmi no galvas un Kristapa ISO spēle un uzbrukumi no 5-7 metriem 221cm garam spēlētājam ir ļoti apnicīga.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-11 10:18, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: Paradoksāli, bet ja Knicks būtu ieguvuši Markanenu draftā un aiztreidojuši Porziņģi pret kādu zvaigzni/superzvaigzni, tad Knicks šobrīd būtu labāka sastāva komanda.
Kristapam un visai komandai jāsaņemās - tie uzbrukumi jau kādas 15 spēles ir zināmi no galvas un Kristapa ISO spēle un uzbrukumi no 5-7 metriem 221cm garam spēlētājam ir ļoti apnicīga.
A kas cits viņam atliek ?Pirmās reālās izspēles uz KP sākās OT..Tur tādas lietas,kā normāls uzbrukums nav.Tas viss ir diezgan jocīgi zinot to,ka Hornačeks ir uzbrukuma treneris.3stūris bija skatāmāks..