Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL burbuļos bez pozitīvām Covid-19 analīzēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL burbuļos bez pozitīvām Covid-19 analīzēm
Matīss Kivlenieks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga paziņojusi, ka laika posmā no 2. līdz 8. augustam burbuļos veiktas vairāk nekā septiņtūkstoš Covid-19 analīzes. Nevienas nav bijušas pozitīvas.

Kad tika lemts par sezonas atsākšanu, NHL beigās nosliecās par labu Edmontonai un Toronto, jo Kanādā situācija ir daudz mierīgāka nekā Amerikas Savienotajās Valstīs. Gājiens attaisnojies, jo divos izveidotajos burbuļos nav bijušas nevienas pozitīvas Covid-19 analīzes.

Šodien paziņojumā norādīts, ka no 2. līdz 8. augustam veiktas 7245 analīzes, visām esot ar negatīvu rezultātu. Katra komanda uz norises pilsētu drīkstēja ierasties 52 cilvēku sastāvā (30 hokejisti), un visiem katru dienu tiek veiktas analīzes.

Uz Toronto burbuli devās trīs Latvijas izlases hokejisti - vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, kuri pārstāv Kolumbusas "Blue Jackets", un centra uzbrucējs Teodors Bļugers no Pitsburgas "Penguins".

"Blue Jackets" sērijā ar 3-2 pieveica Toronto "Maple Leafs" un kvalificējās Stenlija kausa izcīņai, pirmajā kārtā tiekoties ar Tampabejas "Lightning". Tiesa, Merzļikins tagad ir savainots. Savukārt "Penguins" zaudēja pret Monreālas "Canadiens" un devusies mājās.