Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Slovākijas izlasi trenēs “Sabres” ilggadējais uzbrucējs un treneris Remzijs

Rolands Eliņš

Slovākijas izlasi trenēs “Sabres” ilggadējais uzbrucējs un treneris Remzijs
Kreigs Remzijs
Foto: Allhabs.net

Slovākijas Hokeja federācija paziņojusi, ka tās vīriešu izlases vadība uzticēta kanādietim Kreigam Remzijam, savulaik 14 sezonas Bufalo “Sabres” nospēlējuša hokejista, kurš kā galvenais treneris vadījis trīs NHL klubus, bet vēl vairākus gadus strādājis NHL komandās kā trenera asistents.

Slovākijas izlase aizvadītajā pasaules čempionātā palika sev ļoti pieticīgajā 14. vietā, un sadarbība ar galveno treneri Zdeno Cīgeru netika turpināta. Turnīra gaitā arī vairāki Slovākijas pieredzējušie hokejisti pauda kritiku par hokeja attīstību Slovākijā, kas PČ ceturtdaļfinālā nav tikusi jau trīs gadus pēc kārtas.

Šodien galvenā trenera amatā nolīgts 66 gadus vecais Kreigs Remzijs, kuram šī būs pirmā pieredze trenera darbā ar izlasi, turklāt vēl Eiropā. Visu savu iepriekšējo trenera karjeru Remzijs pavadījis NHL, kur bijis “Sabres” galvenā trenera vietas izpildītājs (pirms 30 gadiem) un “Flyers” un “Thrashers” galvenais treneris. Remzijs arī ilgus gadus strādājis kā vairāku NHL klubu trenera palīgs.

Savukārt kā spēlētājs Remzijs NHL nospēlēja 14 sezonas, visas Bufalo “Sabres” sastāvā, kurā viņš palika trenera un funkcionāra statusā arī pēc hokejista karjeras beigām. Viņš NHL nospēlēja 1070 mačus, gūstot 672 punktus. Remzijs vienreiz arī piedalījās Visu zvaigžņu spēlē, bet 1985. gadā iekļuva balvu kā sezonas labākais aizsardzībā spēlējošais uzbrucējs.

Izmantotie resursi:
Novým trénerom seniorskej hokejovej...

     [+] [-]

, 2017-08-10 21:18, pirms 7 gadiem
Nu ko, apsveicu! Regress turpinās!