Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Beidzot atkal parādījām, uz ko esam spējīgi - jāsaņemas gada beigām"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Leklērs: "Beidzot atkal parādījām, uz ko esam spējīgi - jāsaņemas gada beigām"
Šarls Leklērs. Foto: AFP/Scanpix

Nupat aizvadītajā Austrijas "Grand Prix" pēc piecu posmu pārtraukuma uz goda pjedestāla atgriezās kopvērtējuma pilots Šarls Leklērs, kurš pēc sacīkstēm izcēla panākuma nozīmi sezonas kontekstā. Sezonas līderis Makss Verstapens atklāja, ka patraucējušas problēmas ar riepām, savukārt trešo vietu izcīnījušais Lūiss Hamiltons veltīja atzinīgus vārdus komandai, kas ieguldījusi lielu darbu formulas remontā.

"Šī uzvara noteikti bija ļoti vajadzīga. Iepriekšējās piecas sacīkstes bijušas ļoti smagas ne tikai man, bet arī komandai, un ir lieliski, ka varam beidzot parādīt to, uz ko esam spējīgi, un ir jāsaņemas gada beigām," pēc uzvaras izteicās "Ferrari" pilots Šarls Leklērs. Aizvadīti 11 no 22 sezonas posmiem, un Leklērs F1 kopvērtējumā ar 170 punktiem ieņem otro vietu, par 38 atpaliekot no Maksa Verstapena, ko apsteidza arī šodien. "Sacīkšu sākumā bija vairākas labas divcīņas ar Maksu."

Pagalam neveiksmīgi Austrijas posms noslēdzās otram "Ferrari'' pilotam Karlosam Sainsam. Spānis neilgi pirms finiša tuvojās Verstapenam uz apdzīšanu, taču bija spiests izstāties, jo aizdegās Sainsa vadītā formula. Tobrīd arī Leklērs ziņoja komandai par problēmām ar gāzes pedāli, taču tehnika nepievīla: "Dīvaini, ka tas gadījās aptuveni vienlaikus ar Sainsa problēmām, tāpēc turēju to prātā. Zināju, ka problēma nav motorā, jo iestrēga pats pedālis, taču esmu ļoti priecīgs, ka mašīna izturēja līdz beigām."

Otrās vietas laureāts Makss Verstapens pēc sacīkstēm atzina, ka rezultāts pat esot labāks, nekā varētu gaidīt: "Trasē pietrūka ātruma un bija problēmas ar riepu izvēli. Tas ir nedaudz savādi. Šī situācija jāizprot labāk, jo parasti mums ar to nav problēmas." "Red Bull Racing" pilots Austrijā iepriekš bija ātrākais gan kvalifikācijā, gan sprinta sacīkstēs.

Trešo posmu pēc kārtas uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena kāpa pieredzējušais "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš lielas uzslavas veltīja savai komandai: "Komanda strādāja ļoti smagi, lai uzbūvētu man jaunu mašīnu. Tas ietekmē visu - gan mūsu budžetu, gan arī visus cilvēkus, kuriem šīs detaļas ir jāuzbūvē, un tā nekad nav laba sajūta. Tāpēc ceru, ka šis rezultāts un gūtie punkti komandai būs kā maza daļa pateicības par paveikto." Tieši aiz Hamiltona finišēja arī komandas biedrs Džordžs Rasels.

Abi "Mercedes" piloti piedzīvoja avārijas kvalifikācijas sacīkstēs piektdien. Pēc Hamiltona ietriekšanās apmalē netālu no oranžā tērptu holandiešu F1 fanu piepildītās tribīnes atskanēja fanu aplausi un izsaucieni, un britu pilots šādu rīcību nosauca par riebīgu: "Braucējs var nonākt slimnīcā - kā par ko tādu var fanot [cheer]? Tas ir ārpus mana saprāta, kā cilvēki var ko tādu darīt, ņemot vērā, cik bīstams ir mūsu sporta veids," izteicās Hamiltons, bet F1 paziņojusi, ka izmeklēs fanu rīcību.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.bbc.com/sport/formula1/...
https://www.formula1.com/en/latest/...

     [+] [-]

, 2022-07-10 21:08, pirms 2 gadiem
Pierādijāt ka viena formula nodega un pašam gāzes pedālis ķērās😂