Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs uzveic Verstapenu Austrijas posmā, Sainsa mašīna sadeg

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs uzveic Verstapenu Austrijas posmā, Sainsa mašīna sadeg
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Aizraujošās un notikumiem bagātās F1 sacīkstēs Austrijā uzvaru izcīnījis Šarls Leklērs, kurš pēdējos apļos, pēc virtuālās drošības mašīnas perioda, neļāva Maksam Verstapenam pietuvoties. "Ferrari" bija tuvu dubultuzvarai, taču Karlosa Sainsa mašīna neizturēja un aizdegās ar pamatīgām liesmām neilgi pirms finiša.

Startā Verstapens un Leklērs noturēja pirmo un otro pozīciju, bet Sainsam uzbrukt sāka Džordžs Rasels, pirmajā līkumā tiekot viņam blakus. Sainss bija spiests izbraukt asfaltētajā drošības joslā, atgriezās trasē un pirms otrā līkuma jau atguva trešo vietu. Tikmēr Rasela pozīcijai jau uzbruka Serhio Peress un trešajā līkumā abi nesadalīja trasi, kā rezultātā "Red Bull" pilots izlidoja grants joslā.

Rasela "Mercedes" mašīna negadījumā šķietami nebija cietusi, taču turpmāko apļu laikā viņš arvien vairāk atpalika no vadošās trijotnes. Tiesneši pieņēma lēmumu, ka vainīgs ir tieši viņš, un piešķīra Raselam piecu sekunžu sodu. Peress tikmēr iebrauca boksos pēc jaunām riepām un turpināja sacīkstes tālu aizmugurē visiem pārējiem.

Leklērs neļāva Verstapenam attālināties un desmitajā aplī arī mēģināja veikt apdzīšanu, kas gan nesekmējās panākumiem. "Ferrari" pilots nepadevās un turpināja vajāt sacīkšu līderi, 12. aplī tiekot garām pa līkuma iekšmalu. Sainss pirmajos apļos šo cīņu noskatījās, braucot pāris sekundes aizmugurē. Savukārt jau 13. apļa beigās Verstapens nolēma doties boksos, tiekot pie cietajām riepām. Jāpiemin, ka visi vadošie piloti cīņu uzsāka ar vidējā sastāva riepām.

Tikmēr aiz vadošās trijotnes pirms tam Rasels turēja aiz sevis Estebanu Okonu, Kevinu Magnusenu, Lūisu Hamiltonu un Miku Šūmaheru. Sestdien sprinta sacensībās Hamiltons un Šūmahers aizvadīja aizraujošu dueli, kas turpinājās šodien. Vispirms Šūmaheram izdevās apdzīt septiņkārtējo F1 čempionu, bet vēlāk Hamiltons pozīciju atguva. Rasels pirmais no viņiem devās pitstopā, vēlāk to pašu darīja arī pārējie.

Kamēr "Ferrari" piloti turpināja braukt vadībā, Verstapens bija noķēris trešajā pozīcijā tobrīd esošo Hamiltonu, kurš arī vēl nebija pabijis uz riepu maiņu, un 18. aplī viņu apdzina. Leklērs bija četras sekundes priekšā Sainsam, un drīz vien kļuva skaidrs, ka "Ferrari" vienība šajā sacīkstē varētu būt izlēmusi doties tikai vienreiz, kamēr Verstapenam, pēc viena jau veiktā pitstopa, plānota vēl viena riepu maiņa. Tiesa gan, F1 čempionāta līderis stabili tuvojās abām sarkanajām formulām.

Leklērs boksos devās 26. apļa beigās, Saincs - apli vēlāk, Verstapenam atgriežoties līderpozīcijā. Hamiltons pirmajā boksu apmeklējumā iebrauca 29. aplī un trasē atgriezās tieši aiz Okona, taču drīz vien viņu apdzina un bija jau ceturtais. Gabaliņu tālāk sekoja "Haas" piloti, bet Rasels bija atkritis uz devīto pozīciju, braucot starp Lando Norisu un Danielu Rikjardo.

Ar krietni svaigākām riepām Leklērs jau varēja iegūt lielu ātruma pārsvaru un strauji pietuvojās Verstapenam, 33. aplī bez lielas piepūles tiekot viņam garām un izvirzīties vadībā. Verstapens arī sūdzējās, ka riepas uz "Red Bull" mašīnas nedarbojas kā gribētos un, runājot par saķeri, ir samērā neprognozējamas. Arī Sainss bija noķēris Verstapenu, kad holandietis devās otrajā pistopā. Pēc tam gan Verstapens "Ferrari" pilotiem tuvojās lēnām, savukārt Leklērs brauca drošā atstatumā no sava komandas biedra, kurš tikmēr pamazām atpalika arvien vairāk.

49. aplī izrādījās, ka ar vienu pitstopu "Ferrari" tomēr neiztiks, un Leklērs iebrauca boksos, trasē atgriežoties tikai dažas sekundes aiz Verstapena, bet vēl pēc apļa arī Sainss brauca saņemt jaunas riepas. Vien aptuveni trīs apļus vēlāk Leklērs jau bija cieši aiz Verstapena un atkal veica apdzīšanu, nokļūstot vadībā.

57. aplī jau aiz Verstapena bija nokļuvis arī Sainss un gatavojās apdzīt, kad pēkšņi no viņa "Ferrari" aizmugures parādījās dūmi, un spāņu pilots piestāja malā. Drīz vien mašīnu jau pārņēma pamatīgas liesmas, bet glābēji pieskrēja klāt ar aizkavēšanos. Sainss pats tik tikko spēja izvairīties no liesmām, kas ātri bija pieņēmušās spēkā. Tika nozīmēts virtuālās drošības mašīnas periods, ko abi vadošie braucēji izmantoja, lai vēl arī trešo reizi iebrauktu boksos un tiktu pie jaunām vidējā sastāva riepām.

Desmit apļus pirms finiša cīņas atsākās, Leklēram izšķirošo dueli uzsākot ar četru sekunžu pārsvaru. Verstapens tuvojās, bet ne strauji, kamēr Leklērs sūdzējās par problēmām ar gāzes pedāli, kas savukārt ietekmēja pārnesumu pārslēgšanos. Lai gan Verstapens paspēja uzrādīt ātrāko apli šajās sacensībās, Leklērs tomēr noturējās vadībā un uzvarēja ar pusotras sekundes pārsvaru.

Hamiltons saņēma vairākus brīdinājumus par trases limitu pārkāpšanu, bet kopumā aizvadīja labas un veiksmīgas sacensības, aizcīnoties līdz pat trešajai vietai, kas gan nebūtu iespējama bez Sainsa neveiksmes. Otrs "Mercedes" pilots Rasels astoņus apļus pirms finiša apdzina Okonu un pakāpās uz ceturto vietu, tajā arī sasniedzot finišu. "Alpine" pilots finišēja piektais, bet savas karjeras augstāko rezultātu, gūstot sesto vietu, sasniedzis Šūmahers, kurš turklāt otro posmu pēc kārtas guvis punktus. Tālāk sekoja Noriss, kurš bija ticis garām Magnusenam, bet pirmo desmitnieku noslēdza Rikjardo un Fernando Alonso.

Leklēram šī ir trešā uzvara šajā sezonā un piektā visā karjerā - interesanti, ka šī ir pirmā reize, kad viņš uzvarējis, nestartējot no pole position. Šī uzvara viņam arī ļāvusi atgriezties kopvērtējuma otrajā pozīcijā, un tagad Monako pārstāvis no Verstapena atpaliek 38 punktus.

Nākamais F1 pasaules čempionāta posms, pēc kārtas jau divpadsmitais, norisināsies 24. jūlijā Francijā, Pola Rikāra trasē.

Austrijas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2022-07-10 17:40, pirms 2 gadiem
pa smuko!
Slēpts komentārs: karlsons13

  -2 [+] [-]

, 2022-07-10 17:45, pirms 2 gadiem
Miks ļoti labi nobrauca, pie nelielas veiksmes nākamajos posmos var tik pie trešās vietas! 🏆

  -4 [+] [-]

, 2022-07-10 17:45, pirms 2 gadiem
Ferrari, gandrīz kā reizēm hokeja izlase Latvijā, kad pēdējā minūtē esot +1 vadībā, var sabojāt visu pēdējās sekundēs.
Gaužām žēl Sainza, nepelnīta izstāšanās un kārtējais reālais dublis sarkanajiem garām.
Leklēram visu cieņu, izspieda visas sulas no tā braucamā.
Redbulliem palielam viss ok, nekas lielos vilcienos nav zaudēts, visās jomās tos cenšas atbalstīt FIA.

Merši, prieks par viņiem, cīnās grauž ledu kā saka, taču joprojām atpaliek ~0.5s, progress ir, un būs interesanti pavērot rezultātus turpmāk, sevišķi kad uzlabos dzinēja un "baterijas" daļu.
Alpaini malači, prieks kā Alonso grauzās un vēl Botasu nokoda.

Arī Maklaren savāca ko varēja, arī Haas, nu šodien ar Hāsiem taisnēs bija grūti sisties.

Astoniem jeb precīzāk Fettelam nu gan neveiksmīga diena, pat žēl kkā palika.

     [+] [-]

, 2022-07-10 17:45, pirms 2 gadiem
Miks spridzina Atbildēja par saviem vārdiem un šodien pierādīja, kurš ir ātrākais Haasā. Ar stabilu mašīnu viņš vēl liks par sevi runās.
Maksim pieņemams damage limitation, varbūt tikai ego mazliet piezemēts.

     [+] [-]

, 2022-07-10 17:46, pirms 2 gadiem
Īsti nesaprotu, kāpēc Perezs par katru cenu centās tikt garām Raselam jau pirmajā aplī.. būtu pāris apļus pagaidījis, Rasels būtu ārpus DRS un Perezam būtu iespēja viegli tikt garām ar DRS... a tagad ne tikai mašīna jālabo, bet arī zaudēti vērtīgi punkti tabulā... arī tas, ka tika nobraukti lieki 25 apļi ar bojātu mašīnu nav īsti saprotams... jau uzreiz bija skaidrs, ka par punktiem šajā sacīkstē var aizmirst, tāpēc labāk būtu izstājušies uzreiz un pietaupījuši dzinēju...

  +2 [+] [-]

, 2022-07-10 17:46, pirms 2 gadiem
Kurš te kaut ko muldēja, ka līdzjutēji sūdīgi, bet Silverstonā esot tāpat?

Oranžie idioti (protams, ne visi) pierādīja, ka viņi ir stulbākie fani F1. Tie, kas sekoja līdz zinās par ko runāju.

Bet nu prieks, ka viens Ferrari izturēja līdz galam. Sainz galīgi neveiksmīgs..

  +2 [+] [-]

, 2022-07-10 17:48, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Īsti nesaprotu, kāpēc Perezs par katru cenu centās tikt garām Raselam jau pirmajā aplī.. būtu pāris apļus pagaidījis, Rasels būtu ārpus DRS un Perezam būtu iespēja viegli tikt garām ar DRS... a tagad ne tikai mašīna jālabo, bet arī zaudēti vērtīgi punkti tabulā... arī tas, ka tika nobraukti lieki 25 apļi ar bojātu mašīnu nav īsti saprotams... jau uzreiz bija skaidrs, ka par punktiem šajā sacīkstē var aizmirst, tāpēc labāk būtu izstājušies uzreiz un pietaupījuši dzinēju...
Perezam pēc trajektorijas bija vieta, viņš varēja paņemt plašāk, Raselam tur ielauzt trajektoriju bija pagrūti, zinot viņu ātrumu Perezs būtu arī bez DRS pagājis garām nākošajās taisnēs.

     [+] [-]

, 2022-07-10 17:50, pirms 2 gadiem
Skaista Leklēra uzvara, bet visu uzvaras saldumu sabojāja Sainza “nodegšana”. Tik, tik, tik žēl…

  +1 [+] [-]

, 2022-07-10 17:51, pirms 2 gadiem
Miks turpināja iesākto, tas tiesa, bet vislielākais prieks, ka Leklērs izturēja līdz pat beigām. "Ferrari" bija neticami ātri, bet problēmu vajāti sacīkstēs.

Teiktu, ka "Merši" ir nevis veiksmīgi, bet gan stabili. Kā saka, "lēnāk brauksi - tālāk tiksi". Par "haļāvām" šeit var runāt tikai neandertālieši.

Ļoti žēl Karlosa. Savulaik tēvs galīgi nesimpatizēja, bet nu dēls ir braucējs uz goda. Lai veicas turpmākajos posmos!

  -2 [+] [-]

, 2022-07-10 17:59, pirms 2 gadiem
Ļoti žēl Sainza.. Pussijam ka vienmēr noplaukst uz konkurentu neveiksmēm!

     [+] [-]

, 2022-07-10 18:05, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Ferrari, gandrīz kā reizēm hokeja izlase Latvijā, kad pēdējā minūtē esot +1 vadībā, var sabojāt visu pēdējās sekundēs.
Gaužām žēl Sainza, nepelnīta izstāšanās un kārtējais reālais dublis sarkanajiem garām.
Leklēram visu cieņu, izspieda visas sulas no tā braucamā.
Redbulliem palielam viss ok, nekas lielos vilcienos nav zaudēts, visās jomās tos cenšas atbalstīt FIA.

Merši, prieks par viņiem, cīnās grauž ledu kā saka, taču joprojām atpaliek ~0.5s, progress ir, un būs interesanti pavērot rezultātus turpmāk, sevišķi kad uzlabos dzinēja un "baterijas" daļu.
Alpaini malači, prieks kā Alonso grauzās un vēl Botasu nokoda.

Arī Maklaren savāca ko varēja, arī Haas, nu šodien ar Hāsiem taisnēs bija grūti sisties.

Astoniem jeb precīzāk Fettelam nu gan neveiksmīga diena, pat žēl kkā palika.
Ekspert, kāpēc RedBull nebija pārliecinoši ātrākie? Sāku šaubīties par tavām eksperta spējām..
Slēpts komentārs: NaVI Broky

  +1 [+] [-]

, 2022-07-10 18:07, pirms 2 gadiem
Miks malacīts, atvēries puika
Ferrari nekad nebūs čempioni ja nenovērsīs visas kļūdas kuras velkas līdz jau 10+ gadus

  -1 [+] [-]

, 2022-07-10 18:14, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Miks turpināja iesākto, tas tiesa, bet vislielākais prieks, ka Leklērs izturēja līdz pat beigām. "Ferrari" bija neticami ātri, bet problēmu vajāti sacīkstēs.

Teiktu, ka "Merši" ir nevis veiksmīgi, bet gan stabili. Kā saka, "lēnāk brauksi - tālāk tiksi". Par "haļāvām" šeit var runāt tikai neandertālieši.

Ļoti žēl Karlosa. Savulaik tēvs galīgi nesimpatizēja, bet nu dēls ir braucējs uz goda. Lai veicas turpmākajos posmos!
Sainz vecākais, kopš Subaru laikiem nesimpatizē ?

  -1 [+] [-]

, 2022-07-10 18:37, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Ferrari, gandrīz kā reizēm hokeja izlase Latvijā, kad pēdējā minūtē esot +1 vadībā, var sabojāt visu pēdējās sekundēs.
Gaužām žēl Sainza, nepelnīta izstāšanās un kārtējais reālais dublis sarkanajiem garām.
Leklēram visu cieņu, izspieda visas sulas no tā braucamā.
Redbulliem palielam viss ok, nekas lielos vilcienos nav zaudēts, visās jomās tos cenšas atbalstīt FIA.

Merši, prieks par viņiem, cīnās grauž ledu kā saka, taču joprojām atpaliek ~0.5s, progress ir, un būs interesanti pavērot rezultātus turpmāk, sevišķi kad uzlabos dzinēja un "baterijas" daļu.
Alpaini malači, prieks kā Alonso grauzās un vēl Botasu nokoda.

Arī Maklaren savāca ko varēja, arī Haas, nu šodien ar Hāsiem taisnēs bija grūti sisties.

Astoniem jeb precīzāk Fettelam nu gan neveiksmīga diena, pat žēl kkā palika.
Nav apnicis gaudot par mistiski FIA palīdzību RBR? Nav tādas palīdzības!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-10 19:00, pirms 2 gadiem
NorchaN rakstīja: Nav apnicis gaudot par mistiski FIA palīdzību RBR? Nav tādas palīdzības!
Laikam F1 sāki skatīties šajā posmā.
Laikam Abu Dabi neredzēji pagājušajā sezonā.
Laikam arī Perez neredzēji pagājušajā nedēļā.

Bet tas viss ok. Sports Tev vēl jauns, apradīsi kā lietas grozās

  -2 [+] [-]

, 2022-07-10 19:27, pirms 2 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Kurš te kaut ko muldēja, ka līdzjutēji sūdīgi, bet Silverstonā esot tāpat?

Oranžie idioti (protams, ne visi) pierādīja, ka viņi ir stulbākie fani F1. Tie, kas sekoja līdz zinās par ko runāju.

Bet nu prieks, ka viens Ferrari izturēja līdz galam. Sainz galīgi neveiksmīgs..
Man tā smieklus uzdzen tavi komentāri citus par rasisimu bez jēgas apvsino, bet pats citud par idiotiem sauc tikai viens jautājums, tikko F1 pieslēdzies vai arī zini tādus personāžus, kā Prosts, Senna, Mansels, Lauda, Hunts, Fanhio?

     [+] [-]

, 2022-07-10 19:39, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Sainz vecākais, kopš Subaru laikiem nesimpatizē ?
Mans spāņi vispār reti simpatizē

     [+] [-]

, 2022-07-10 19:42, pirms 2 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Man tā smieklus uzdzen tavi komentāri citus par rasisimu bez jēgas apvsino, bet pats citud par idiotiem sauc tikai viens jautājums, tikko F1 pieslēdzies vai arī zini tādus personāžus, kā Prosts, Senna, Mansels, Lauda, Hunts, Fanhio?
Potams, zinu. Kāds īsti ir Tavs jautājums? Grūti izvilkt to kontekstu

Bez jēgas - tātad pilotu vienkārši 3x par "melno" nosaukt vienā komentārā ir ok.
Un arī ir ok, ka oranžie (atkārtoju, ka ne visi) nedēļas nogales laikā mauc rasistisku, homofobisku un sievietēm/meitenēm aizskarošu huiņu. Pat FIA to akcentēja, bet Tu laikam palaidi garān

  +1 [+] [-]

, 2022-07-10 21:19, pirms 2 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Man tā smieklus uzdzen tavi komentāri citus par rasisimu bez jēgas apvsino, bet pats citud par idiotiem sauc tikai viens jautājums, tikko F1 pieslēdzies vai arī zini tādus personāžus, kā Prosts, Senna, Mansels, Lauda, Hunts, Fanhio?
Tu Fanhio personiski pazīsti, ka citiem uzdod tādus stulbus jautājumus?

  -3 [+] [-]

, 2022-07-10 21:22, pirms 2 gadiem
Nu un kur palika Ferrari kritiķi, ar to ka nedod konkurenci RBR? Šodien viss ko Ferrari komanda varēja ietekmēt notika pēc plāna. Dzinējs neizturēja, principā varēja paredzēt, pēc tā kad Leklēram nomira līdzīgā veidā.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-10 21:27, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Nu un kur palika Ferrari kritiķi, ar to ka nedod konkurenci RBR? Šodien viss ko Ferrari komanda varēja ietekmēt notika pēc plāna. Dzinējs neizturēja, principā varēja paredzēt, pēc tā kad Leklēram nomira līdzīgā veidā.
Tev nu gan pieeja, 10reiz iekakāt biksēs, vienreiz izšaut labs sniegums.
Šodien sakrita apstākļi un jāteic Leklērs izspieda no auto vairāk, nekātas var. Un kritizēt ir par ko, jo nevienai citai komandai nav tik daudz tehnisku problēmu (Haas un Alfu vērā neņemam). RBR izskatās uz garo sacīksti pārrēķinājās ar riepu spiedienu un agresīvāku regulējumu.
Datumi tuvojas un uzlabojumi ir jāieviešs, jo ja to izdarīs pēdējā brīdī, vairs gājienu, labot to - nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-10 21:34, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Nu un kur palika Ferrari kritiķi, ar to ka nedod konkurenci RBR? Šodien viss ko Ferrari komanda varēja ietekmēt notika pēc plāna. Dzinējs neizturēja, principā varēja paredzēt, pēc tā kad Leklēram nomira līdzīgā veidā.
Tur jau Ferrari vaina, ka dzinējs tik daudz reizes atsakās, kad braucēji atrodas vadošajās pozīcijās. Viņi paši taču ražoja tos dzinējus, tātad varēja arī radīt tos izturīgākus.

     [+] [-]

, 2022-07-10 21:38, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Tur jau Ferrari vaina, ka dzinējs tik daudz reizes atsakās, kad braucēji atrodas vadošajās pozīcijās. Viņi paši taču ražoja tos dzinējus, tātad varēja arī radīt tos izturīgākus.
Turklāt beigās uz naža asmens bija arī Leklēra auto, kur viss smagais viņa darbs varēja izplēnēt vējā.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-10 22:18, pirms 2 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Laikam F1 sāki skatīties šajā posmā.
Laikam Abu Dabi neredzēji pagājušajā sezonā.
Laikam arī Perez neredzēji pagājušajā nedēļā.

Bet tas viss ok. Sports Tev vēl jauns, apradīsi kā lietas grozās
Es F1 sekoju kopš 1986.gada. Protams var atlasīt epizodes, kur tiesnešu, sacensību direktora (nevis FIA kā daži uzsver) ir bijušas par labu vienai komandai un "aizmirst" citas epizodes, kuras ir bijušas par sliktu šai komandai. Bet katrs jau redz tikai to, ko grib redzēt. Par pagajušo sezonu (pēdējo gonku) piekrītu, ka lēmums (ne FIA) iedeva priekšrocības (nevis uzvaru) RBR un godīgāk būtu bijis sarkanais karogs - visi boksos, jauni ripuļi vidsiem un tad noskaidrojam attiecības trasē. Redzēju Perez pagājušajā gonkā, redzēju Hami pagājušo gadu Silverstonā

  -2 [+] [-]

, 2022-07-10 22:57, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Tev nu gan pieeja, 10reiz iekakāt biksēs, vienreiz izšaut labs sniegums.
Šodien sakrita apstākļi un jāteic Leklērs izspieda no auto vairāk, nekātas var. Un kritizēt ir par ko, jo nevienai citai komandai nav tik daudz tehnisku problēmu (Haas un Alfu vērā neņemam). RBR izskatās uz garo sacīksti pārrēķinājās ar riepu spiedienu un agresīvāku regulējumu.
Datumi tuvojas un uzlabojumi ir jāieviešs, jo ja to izdarīs pēdējā brīdī, vairs gājienu, labot to - nebūs.
Ne vienreiz izšauj, un budžeta griesti ir visiem arī RedBull. Jā Ferrari ir uzticamības problēmas, neapstrīdu. Teikt ka Leklērs izspiež vairāk no auto nekā tas var ir nedaudz smieklīgi, kāpēc tad Verstapens neizspieda no savējās vairāk, slikts pilots ja? Ferrari uzskata ka ar šībrīža uzlabojumiem pietiks, ja viņi tā uzskata tātad neko diži vairāk no mašīnas šobrīd izdabūt nevar.

     [+] [-]

, 2022-07-10 23:49, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Ne vienreiz izšauj, un budžeta griesti ir visiem arī RedBull. Jā Ferrari ir uzticamības problēmas, neapstrīdu. Teikt ka Leklērs izspiež vairāk no auto nekā tas var ir nedaudz smieklīgi, kāpēc tad Verstapens neizspieda no savējās vairāk, slikts pilots ja? Ferrari uzskata ka ar šībrīža uzlabojumiem pietiks, ja viņi tā uzskata tātad neko diži vairāk no mašīnas šobrīd izdabūt nevar.
Lol kāds sakars ar budžeta griestiem šeit, kopšs sezonas sākuma Ferrari ir mazāk atjaunojumu un uzlabojumu, netiek novērstas problēmas, ne ar mašīnu, ne motoru, ne darbiniekiem. Tu runā par lietām, kuras neizproti. Sorry pat mazajām komandām uzlabojumu ir vairāk nekā Ferrari. Redzams, ka absolūti nesaproti ne budžetu sistēmu, ne pieejamos laikus trubā un visu pārējo. Jā tieši tā, ja nezini, ko nozīmē izspiest vairāk no auto, tad Tu esi tālu no auto/moto sporta un neredzi redzamo. Par maksimu, jā, kā pilots viņš ir vājāks mazliet. Viņam ir jāpiepūlas krietni mazāk, jo mašīna ir ātrāka, šodien nesanāca, jo RBR pāršāva pāri cen'tībā ar riepu spiedienu un agresīvāku regulējumu, jo parasti RBR riepas tērē saudzīgāk.

Jēzin, burtiski jāskaidro, kas ir 2+2 priekš Tevis.

     [+] [-]

, 2022-07-10 23:58, pirms 2 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Man tā smieklus uzdzen tavi komentāri citus par rasisimu bez jēgas apvsino, bet pats citud par idiotiem sauc tikai viens jautājums, tikko F1 pieslēdzies vai arī zini tādus personāžus, kā Prosts, Senna, Mansels, Lauda, Hunts, Fanhio?
Šie uzvārdi parāda tikai to, ka tu esi pievērsies F1 sekošanai pēc filmas Rush noskatīšanās, tikai neuzskati to par apvainojumu.

Formulā 1 ir bijis daudz labu un izvilu pilotu. Piemēram, es personīgi par visu laiku labāko uzkatu Džimu Klārku un ļoti skumīgs liktenis piemklēja Johenu Rindu (Jochen Rindt), tāds čempions kā viņš ir tikai viens pa visu F1 vēsturi, cerams, ka tas tā arī paliks

     [+] [-]

, 2022-07-10 23:59, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Tev nu gan pieeja, 10reiz iekakāt biksēs, vienreiz izšaut labs sniegums.
Šodien sakrita apstākļi un jāteic Leklērs izspieda no auto vairāk, nekātas var. Un kritizēt ir par ko, jo nevienai citai komandai nav tik daudz tehnisku problēmu (Haas un Alfu vērā neņemam). RBR izskatās uz garo sacīksti pārrēķinājās ar riepu spiedienu un agresīvāku regulējumu.
Datumi tuvojas un uzlabojumi ir jāieviešs, jo ja to izdarīs pēdējā brīdī, vairs gājienu, labot to - nebūs.
😀 Klau, "ekspert", pieturies pie analīzes, nevis tēlainiem izteiksmes līdzekļiem. Kā var izspiest vairāk, nekā var? Tas ir tas pats, kad sportisti saka, ka izlikās par visiem 110%. Tu esi no tiem, kas izspiež 1,5 litrus sulas no 1 kg ābolu?
Tu esi viena pilota un vienas komandas heiteris

  +1 [+] [-]

, 2022-07-11 09:51, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Lol kāds sakars ar budžeta griestiem šeit, kopšs sezonas sākuma Ferrari ir mazāk atjaunojumu un uzlabojumu, netiek novērstas problēmas, ne ar mašīnu, ne motoru, ne darbiniekiem. Tu runā par lietām, kuras neizproti. Sorry pat mazajām komandām uzlabojumu ir vairāk nekā Ferrari. Redzams, ka absolūti nesaproti ne budžetu sistēmu, ne pieejamos laikus trubā un visu pārējo. Jā tieši tā, ja nezini, ko nozīmē izspiest vairāk no auto, tad Tu esi tālu no auto/moto sporta un neredzi redzamo. Par maksimu, jā, kā pilots viņš ir vājāks mazliet. Viņam ir jāpiepūlas krietni mazāk, jo mašīna ir ātrāka, šodien nesanāca, jo RBR pāršāva pāri cen'tībā ar riepu spiedienu un agresīvāku regulējumu, jo parasti RBR riepas tērē saudzīgāk.

Jēzin, burtiski jāskaidro, kas ir 2+2 priekš Tevis.
Maksima un vajaks, pie taa ari tavas "experta"speejas beidzas jo pat elementaru cienas izradisanu ka uzrakstit normali formululista uzvardu tu neproti, Verstappens ir pagaidam labakais pilots formula1 kurs brauc nevainojami un atri, pat Leklers ja nemaldos divas stulbas kludas pielava saja sezona kur toties Verstappens 0. Sis sezonas top3 brauceji ir 1.Verstappens 2.Leklers 3. Russels

     [+] [-]

, 2022-07-11 16:45, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Lol kāds sakars ar budžeta griestiem šeit, kopšs sezonas sākuma Ferrari ir mazāk atjaunojumu un uzlabojumu, netiek novērstas problēmas, ne ar mašīnu, ne motoru, ne darbiniekiem. Tu runā par lietām, kuras neizproti. Sorry pat mazajām komandām uzlabojumu ir vairāk nekā Ferrari. Redzams, ka absolūti nesaproti ne budžetu sistēmu, ne pieejamos laikus trubā un visu pārējo. Jā tieši tā, ja nezini, ko nozīmē izspiest vairāk no auto, tad Tu esi tālu no auto/moto sporta un neredzi redzamo. Par maksimu, jā, kā pilots viņš ir vājāks mazliet. Viņam ir jāpiepūlas krietni mazāk, jo mašīna ir ātrāka, šodien nesanāca, jo RBR pāršāva pāri cen'tībā ar riepu spiedienu un agresīvāku regulējumu, jo parasti RBR riepas tērē saudzīgāk.

Jēzin, burtiski jāskaidro, kas ir 2+2 priekš Tevis.
Kurā vietā RBR ir ātrāki, nezinu... Visi kas tiešām grozās ap f1 saka ka Ferrari ir ātrāki. Kāpēc tērēt naudu kuru tu jau tā esi patērējis remontējot formulu? Ja īsti nesaproti kur vajag uzlabot. Haas vispār nelika uzlabojumus sev un tagad brauc punktos, ka tu šo izskaidro? Piloti sāka spiest vairāk laukā? Ir ideāla trajektorija pa kuru cenšas braukt piloti, un ir riska robeža kurā katrai mašīnai atšķiras, pilots ir ātrāks ja brauc tuvāk šai robežai un nepārkāpj to. Sainz nevar pabraukt tik ātri kā Leclerc, jo nejūt mašīnu tik labi un nevar uzticēties.