Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubicas F1 karjera ir galā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubicas F1 karjera ir galā
Roberts Kubica. Foto: Alfa Romeo Racing

Poļu autosportists Roberts Kubica pēdējos gadus pavadīja F1 testpilota amatā, bet nākamgad viņu pasaules čempionātā vairs, visticamāk, neredzēsim nekādā statusā.

Pēc tam, kad Kubica 2011. gada sākumā piedzīvoja smagu avāriju rallija sacensībās, kurās piedalījās hobija pēc, sportists vairākus gadus bija spiests ārstēties un atgūt formu. Neskatoties uz to, ka gandrīz tika zaudēta roka, ar neatlaidību viņam pat izdevās atgriezties F1 čempionātā, kur 2019. gadā uz vienu sezonu viņš pārstāvēja "Williams" komandu.

Neko daudz nesasniedzis, Kubica pie jauna līguma netika un nākamos trīs gadus pavadīja "Alfa Romeo" testpilota amatā. Vēl šogad viņš dažkārt bija redzams piedaloties piektdienu treniņbraucienos.

Pēc sezonas beigām Kubica atzina, ka no sponsora "Orlen" atkarīgs, vai arī nākamgad viņš ieņems testpilota lomu. Tagad pats pilots paziņojis, ka visticamāk vairs nebūs redzams F1 padokā.

"2022. gada sezonu noslēdzu ar labu sajūtu," viņš raksta. "Bet tas nebūtu pārsteigums, ja es vairs nedabūtu vietu kā oficiāls braucējs "Formulā 1". Paldies visiem par sniegto atbalstu."

Pašlaik Kubicam ir 37 gadi. Pēdējās sezonās viņš startē arī izturības sacīkstēs, tostarp divreiz piedalījies Lemānas 24 stundu braucienā. Šogad LMP2 klasē tika izcīnīta otro vieta. Iespējams, jau nākamgad viņu redzēsim vadošajā "Hypercar" klasē - šobrīd sportists veic pārrunas ar vairākām komandām.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...