Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners apstiprina, ka nekļūs par "Ferrari" vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners apstiprina, ka nekļūs par "Ferrari" vadītāju
Kristians Horners un Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

Kristianam Horneram piedāvāts kļūt par leģendārās F1 komandas "Ferrari" vadītāju 2023. gadā, taču, kā tika vēstīts iepriekš, viņš no šādas iespējas atteicies. Tagad arī pats "Red Bull" boss apstiprina, ka turpinās vadīt līdzšinējo komandu.

"Esmu pilnībā sasaistīts ar "Red Bull" komandu," saka Horners, noliedzot, ka varētu vienoties par sadarbību ar "Ferrari". "Esmu tajā jau kopš pirmsākumiem un mums ir ļoti ciešas saiknes."

Nesen kļuva zināms, ka no nākamā gada Matijas Binoto vietā "Ferrari" vadīs kāds cits speciālists. Kā iespējamie kandidāti minēti daudzi, taču pagaidām arvien nav skaidrs, kurš ieņems šo amatu.

Horners atzinis, ka viņu nebūt nav pārsteidzis paziņojums par Binoto aiziešanu no "Ferrari" vadītāja posteņa.

"Tas mani nepārsteidza," viņš saka. "Tā pavisam noteikti ir "Ferrari" izvēle."

Horners arī atzīst, ka kopš 2005. gada, kad kļuva par "Red Bull" vienības vadītāju, redzējis daudz: "Šķiet, nākamais būs jau sestais "Ferrari" vadītājs, kurš šajā laikā nomainīts. Binoto nav bijis viegli. Viņiem bija lieliska mašīna, ar ko patiesi varēja konkurēt."

No iespējas strādāt "Ferrari" vadītāja amatā esot atteikušies arī "Alfa Romeo" boss Frederiks Vasērs un "McLaren" šefs Andreass Seidls.

Tagad tiek ziņots, ka itāļu vienības vadītāja postenī varētu stāties kādreizējais F1 pilots Gerhards Bergers, kurš pats reiz startēja "Ferrari" sastāvā. Līdz šim Bergers vadījis Vācijas salonautomobiļu čempionātu (DTM), bet nupat notikušas lielas pārmaiņas, jo viņš nodevis komerciālās tiesības uz finansiāli nomocīto seriālu Vācijas automobiļu klubam ADAC.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...