Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Ar savu sniegumu neesmu apmierināts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Ar savu sniegumu neesmu apmierināts"
Lauris Dārziņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar pirmo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas jaunajā sezonā piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 2:5 atzina Jāņa Sprukta un Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākumu, lai gan divu minūšu un 36 sekunžu laikā ieguva divu vārtu handikapu. Sāncenši lūzumu panāca vairākumā. "Spēlējot pieciem pret trim, ir jāmet iekšā, un mēs to neizdarījām. Nesanāca gala iznākums – iemest. It kā ripu kustinājām," pēc mača sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Glābāt nāciju vai pildījāt treneru uzdevumu?
Pildījām uzdevumu. Protams, kad [Jaroslavļas "Lokomotiv"] izvirzījās vadībā ar 4:2 un 5:2, tad centāmies kaut ko saglābt, arī treneri uzstāja, ka jāmēģina riskēt, jāspēlē avantūristiski. Taču Jaroslavļa izturēja līdz galam, neitralizēja mūs, tādēļ rezultāts palika nelabvēlīgs.

Ātrais 2:0 sajauca galvu?
Piekritīšu, ka 2:0 neatbilda spēles gaitai, jo tā bija līdzīga, bet pēkšņi – divu vārtu pārsvars. Vajadzēja noreaģēt un izmantot veiksmīgo sakritību, bet uzreiz nopelnījām noraidījumus. Cik ātri izvirzījāmies vadībā, tik ātri pārsvaru zaudējām.

"Lokomotiv" lūzumu panāca lielajā vairākumā, taču arī jums bija iespēja spēlēt piecatā pret trim. Kas nesanāca?
Spēlējot pieciem pret trim, ir jāmet iekšā, un mēs to neizdarījām. Nesanāca gala iznākums – iemest. It kā ripu kustinājām. Protams, ir nianses, tāpat katram spēlētājam bija savs viedoklis, ko darījām nepareizi. Domāju, treneri paskatīsies un pateiks, kā vajadzēja spēlēt vairākumā. Pagaidām zinām tikai to, ka nebija rezultāta. Ar iemeslu tiksim galā.

Tagad katru maču izšķir vairākums un mazākums. Kāds ir tavs viedoklis par jaunajiem noteikumiem?
Man ne pārak patīk. Domāju, ka skatītājiem un spēlētājiem ir interesanti, kura komanda ir labāka. Protams, noraidījumiem ir jābūt, taču būtu normāli, ja vienai komandai būtu trīs noraidījumi un otrai komandai būtu trīs noraidījumi, un tad būtu spēle piecatā pret pieciem, kurā var noskaidrot labāko komandu. Tagad reizēm rezultāts neatbilst spēles gaitai, bet līga savu ir panākusi – aug rezultativitāte, ir vairāk vārtu. Apstākļi visiem ir vienādi, jācenšas pēc iespējas ātrāk pielāgoties, lai vāktu punktus turnīra tabulā.

Ir sajūta, ka tiesneši pret abām komandām attiecas vienādi un nav dubultstandartu?
Jā. Protams, atsevišķās epizodēs emociju uzplūdā domā citādi, bet lielākoties tiesāšana ir vienāda uz abām pusēm. Manuprāt, nevar piesieties.

Cik viegli vai grūti ir ieiet spēļu ritmā, kad mači ir katru otro dienu?
Spēles katru otro dienu ir labi, vari atgūties un sagatavoties nākamajam mačam. Protams, izbraukumā ar pārlidojumiem, laika maiņām ir grūtāk. Izkrīt dažas naktis, ir grūti ieiet jaunajās laika joslās. Taču ir normāli, ja starpā ir viena diena. Ir līgas, kurās ir divas spēles divās dienās, bet tur komandas pārvietojas autobusos un nakšņo mājās, šeit tas nebūtu iespējams. Kalendārs ir blīvs, bet tieši tāds pats, kā vienmēr.

Cik daudz zini par nākamajiem pretiniekiem no Sočiem?
Nezinu neko. Rīt mums būs mapīte ar informāciju par Sočiem. Zinu tikai par runām, ka puikas spēlē atzīstami un rāda labu sniegumu. Paskatoties uz sastāvu – tur ir cilvēki, kuri ir sevi pierādījuši, kuri ir spēlējuši šajā līmenī. Domāju, ka būs kārtīga spēkošanās.

Parasti cik bieza ir mapīte par pretiniekiem?
Ja mums iet spēle, tad, lai nepiesārņotu smadzenes, viss ir vienkāršāk, īsāk un mazāk. Bet pēc šodienas spēles mums ir jāpatīra daudz, līdz ar to būs vairāk informācijas. Protams, viemēr pievēršam uzmanību pretinieku spēles sistēmām: vairākumam, mazākumam, izejai no zonas, ieiešanai zonā.

Svētdien treniņā slīpējāt iziešanu no zonas. Ar ko tas bija saistīts?
Tas ir saistīts ar nākamo pretinieku. Ja viņu treneris nesēž tribīnēs, tad dienu iepriekš ir daži iesildošie vingrinājumi, pēc kuriem aiziet pielāgošanās pretiniekam. Slīpējām, lai iekaltu smadzenēs, kā rīkoties spēles dienā.

Treneris tribīnēs nesēdēja, toties Jānis Sprukts gan pie apmales stāvēja. Atceroties Latvijas Dzelzceļa kausu un bullīšus, atkal nospēlēja Sprukta loma?
Janka mūs visus zina līdz pašai saknei, slapstīties pret viņu būtu grūti. Neko, jāapsveic ar uzvaru, Jaroslavļa aizvadīja labu spēli. Vēlam viņiem veiksmi sezonā, bet mums jāgatavojas nākamajiem mačiem.

Ņemot vērā jaunos noteikumus un partneru variācijas, esi spēles meklējumos?
Neteikšu, ka jāpierod, bet ar savu sniegumu neesmu apmierināts. Strādāju pie tā, kas šobrīd nesanāk. Šķiet, zinu, kas ir pie vainas. Cenšos to izlabot, ceru, ka sanāks.

Kas ir pie vainas?
Tas lai paliek pie manis. Strādāju pie tā. Varbūt Jānis izlasīs, kas ir pie vainas, un izstāstīs visiem. Jānotušē tas, kas šobrīd trūkst, jācenšas likt lietā tas, kas var palīdzēt komandai. Jāattīstās un jāuzlabo lietas, kas nestrādā.

Oļegs Sorokins pēcspēles studijā teica, ka čaļiem jāizdzer viens aliņš un rīt kārtīgi jāpastrādā treniņā.
Mājas sērijā mums šobrīd ir 50% punktu. Uzvaram nākamajā mačā, būs 75%, un tas ir mūsu mērķis. Tāpēc nekāda traģēdija nav notikusi. Protams, žēl, ka zaudējām, bija daudz neveiksmīgu momentu. Taču esam darba procesā, mēģināsim uzlabot sniegumu un tikt atpakaļ uz uzvaru takas. Nav jāiet galējībās un spēle nav jāmeklē ārpus halles.

Miķeļa alus mājās ir?
Nē, nav.

Esi pagaršojis?
Jā, mēs esam pagaršojuši, Miķelītis mūs uzcienāja. Lai nebūtu nekādu intrigu – viss notika atbilstošā situācijā, atbilstošā laikā, kad to varējām atļauties darīt.

Mājās 75% punktu. Izbraukumā tie ir 50%?
Jā, standarts. Bet šobrīd mazāk ir jāskatās uz skaitļiem. Arī man ir pierādījies: tiklīdz sāc domāt par ailēm, tabulām un statistikām... Galvenais ir sniegums, tad neizpaliks arī punkti. Bīdīsimies uz augšu play-off zonā, kurā gribam būt.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-09 16:47, pirms 10 gadiem
Būs labi, Lauri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-09-09 17:00, pirms 10 gadiem
===...Neteikšu, ka jāpierod, bet ar savu sniegumu neesmu apmierināts, bet ir arī pozītīva ziņa - esmu ar algu apmierinats!... kad sax maxat nezinu gan ... ===

     [+] [-]

, 2014-09-09 17:02, pirms 10 gadiem
Vāji.

 +12 [+] [-]

, 2014-09-09 17:12, pirms 10 gadiem
Lauris ar Miķeli diez gan nemanāmi, pat Bukarts labāk spēlē.

 +10 [+] [-]

, 2014-09-09 17:12, pirms 10 gadiem
Uzvara nākamajā spēlēs nedos 75% punktus, bet gan 66.666666% punktus

  +6 [+] [-]

, 2014-09-09 17:13, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Lauris ar Miķeli diez gan nemanāmi, pat Bukarts labāk spēlē.
Centru normālu tur pa vidu vajag, kas ta Indrašis pa centru? Mocās tik Miks tur un pats ar nespēlē droši tik labi kā var viņš to!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-09 17:13, pirms 10 gadiem
6/9=75%? Tā Putins māca noteikti, jo tur, Krimā, 5/10 bija 90+%

  +4 [+] [-]

, 2014-09-09 17:23, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Centru normālu tur pa vidu vajag, kas ta Indrašis pa centru? Mocās tik Miks tur un pats ar nespēlē droši tik labi kā var viņš to!
Par Videlu jau ar vēl nevar spriest.
Bet vakar tāds galīgi nemanāms. Bet nu, ceru ka pret Sočiem spēle šim aizies.

     [+] [-]

, 2014-09-09 17:43, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Par Videlu jau ar vēl nevar spriest.
Bet vakar tāds galīgi nemanāms. Bet nu, ceru ka pret Sočiem spēle šim aizies.
Es uzskatu ka zviedri Dinamo nekad nespēlēs labi (Telkvists ir izņēmums), nezinu kapēc, bet tāda aizdoma ir un arī no Videla sanāks tikai vilšanās! Ceru ka kļūdos!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-09 17:48, pirms 10 gadiem
Heii, Laurim jaatceras, ka vins ir komandas izteikts lideris un jaspelee tadu pašu speli kaa izlasee. Jauzņemas iniciativa un jaspelee ari vairak pašam. Tikai ceru, ka vinji speles kopaa ar Redlihu un sagaidisim kadu centru pa vidu, jo Indrasis nav centrs un nebus. Vinam savu talantu jaturpina slipet kaa malejam!

     [+] [-]

, 2014-09-09 18:49, pirms 10 gadiem
Snaipers vēl nav ja nevar tādus momentus realizēt kādi ir doti Darziņam,vaidzētu spiedienu izdarīt uz Dārziņa,sāk mest iekšā,2 spēle jau vaidzētu izcelties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-09 21:22, pirms 10 gadiem
ābolam vajag sūtīt vairākuma Hossu Scattsliviju un vēl 1 un aizsargus Genowey ar Sotnieku.

Pret Loko Ābols haļavu nolaida vai Niža ar tiem virknējumiem