Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Grieķija pārsteidz, Krievijai pirmais zaudējums divu gadu laikā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Grieķija pārsteidz, Krievijai pirmais zaudējums divu gadu laikā
Fragments no Krievijas un Turcijas spēles
Foto: russiabasket.ru

Grieķijas sieviešu basketbola valstsvienība ceturtdien, 8. jūnijā, pārbaudes spēlē savā laukumā uzvarēja Krievijas izlasi ar 76:74. Aleksandram Vasinam tas bija pirmais zaudējums pie komandas stūres.

Pēc neveiksmīgi aizvadītā Eiropas čempionāta Ungārijā – krievietes 2015. gada jūnijā spēlē par piekto vietu zaudēja Turcijai un izstājās no cīņas par Olimpiskajām spēlēm – valstsvienībā notika treneru maiņā. Aleksandra Miškina vietā septembrī par galveno treneri tika apstiprināts Vidnojes “Sparta&K” stūrmanis Aleksandrs Vasins.

Jaunā trenera vadībā Krievija izcīnīja 12 uzvaras pēc kārtas – bez zaudējumiem noslēdza Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra un uzvarēja pirmajās sešās pārbaudes spēlēs. Krievietes turnīrā Itālijā pieveica Beļģiju, Ungāriju un laukuma saimnieces, bet Maskavā divreiz apspēlēja Turciju.

Šonedēļ komanda devās uz Grieķiju, lai piedalītos četru komandu pārbaudes turnīrā. Pirmajā spēlē 7. jūnijā Krievija uzvarēja Ukrainu ar 73:67. Marija Vadejeva izcēlās ar 23 punktiem, bet viņas komandas biedre no Kurskas “Dynamo” – Epifānija Prinsa – pievienoja 12 punktus.

Nākamajā dienā Vasins eksperimentēja – no 13 pieteiktajām spēlētajām laukumā mazāk par 10 minūtēm pavadīja tikai Nataļja Žodika. Grieķietēm spēle gāja no rokas. Komandas līdere Evantija Malci sameta 28 punktus, nodrošinot Grieķijai uzvaru ar 76:74.

Džordž Dikeulakosa trenētā komanda pirmajā puslaikā realizēja 14 no 15 brīvmetieniem un trāpīja 6 no 7 tālmetieniem, tomēr puslaikā sāncenses šķīra tikai divi punkti – 42:40. Otrajā puslaikā precizitāte kļuva zemāka, taču grieķietes iniciatīvu neatdeva.

Krievijas rindās Prinsa izcēlās ar 18 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Vadejeva nepilnās 20 minūtēs izcēlās ar 17 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem, turklāt pārsvarā spēlēja vienlaikus ar Prinsu.

Baltkrievija ar Aleksu Bentliju sastāvā trešdien piekāpās Grieķijai ar 58:65, savukārt ceturtdien zaudēja Ukrainai – 82:84. Piektdien Krievija tiekas ar Baltkrieviju, savukārt Ukraina samēros spēkus ar Grieķiju.

Izmantotie resursi:
Первое поражение сборной Александра Васина |...