Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Voutersa: "Pienācis revanša laiks – jāsakauj Latvija!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Voutersa: "Pienācis revanša laiks – jāsakauj Latvija!"
Emma Mēsemana, Maržorī Karpro un Enna Voutersa
Foto: fiba.com

"Iespēja izcīnīt pirmo vietu grupā mums ir milzīga iespēja," nodrošinot iekļūšanu Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs sestdien, 17. jūnijā, preses konferencē Prāgā teica Beļģijas sieviešu basketbola valstsvienības centra spēlētāja Enna Voutersa (Ann Wauters).

Beļģija finālturnīrā atgriezusies pēc 10 gadu pārtraukuma. Iepriekšējā piegājienā komanda finišēja septītajā vietā un netika pie iespējas pacīnīties par ceļazīmi uz Pekinas spēlēm. No toreizējā sastāva ierindā palikušas divas spēlētājas – Voutersa un saspēles vadītāja Māržorī Karpro.

Voutersa galīgo atbildi par spēlēšanu valstsvienībā sniedza maija otrajā pusē. Izlasē viņu jau gaidīja trīs 2011. gada Eiropas junioru čempiones – saspēles vadītāja Žulī Vanlū (Julie Vanloo), uzbrucēja Antonija Delaera un centra spēlētāja Emma Mēsemana.

Pievienojot divas 2015. gada Pasaules U19 čempionāta ceturtdaļfinālistes – Helēnu Nauvelaersu un Serenu Linnu-Geldofu, kā arī talantīgo uzbrucēju Kimu Mestdagu (franciski viņas uzvārdu izrunā “Mestdaž”), skaidrs, ka Beļģijai izdevies izveidot jaunu un spējīgu komandu.

“Kaķi” apliecināja potenciālu, pirmajās divās spēlēs Prāgā pieveicot Melnkalni (66:64) un Krieviju (pagarinājumā 76:75). Beļģijai ir labas izredzes izcīnīt pirmo vietu D grupā – pietiks ar jebkādu uzvaru pār Latviju.

Voutersa uz pirmdien gaidāmo spēli skatās ar optimismu, taču nezaudē realitātes sajūtu. “Šī tiešām ir milzīga iespēja, taču vēl nevaram justies drošas par pirmo vietu. Ja uzvarēsim, automātiski iekļūsim izslēgšanas spēlēs. Ja zaudēsim – nāksies piedalīties izdzīvošanas cīņā par ceturtdaļfinālā. Centīsimies no tā izvairīties un sakaut Latviju.”

Beļģijas līdere labi atceras 2006. un 2007. gada notikumus, kad Latvija divreiz nostājās “kaķu” ceļā uz pasaules virsotnēm. Toreiz Beļģija bija nolīgusi slaveno Francijas treneri Lorānu Bufāru, taču viņš netika galā ne ar Aināra Čukstes, ne Ainara Zvirgzdiņa trenētajām latvietēm.

“Latvietes nav ieradušās Prāgā tāpat vien,” teica Voutersa. “Viņām piemīt raksturs un vēlēšanās uzvarēt. Vairākas spēlētājas pazīstu personīgi. Esam ar Latviju tikušās vairākas reizes un divreiz viņas mūs sarūgtināja. Pienācis revanša laiks – mums viņas jāsakauj!”

  +5 [+] [-]

, 2017-06-18 13:20, pirms 7 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2017-06-18 13:32, pirms 7 gadiem
Tagad beļģietes ir tuvāk šim panākumam, nekā bija jebkad iepriekš. Pirmkārt, pašu komanda ir spēcīgāka, otrkārt, Latvijas izlase nav optimālajā sastāvā, treškārt, mums pietrūkst rezultāts no tām spēlētājām, kuras iepriekš bija rezultatīvākas - Putniņa, Vītola, Krastiņa... labi, ka Laksa, Babkina un Šteinberga ir uz viļņa, bet ar 3 spēlētājām var nepietikt - Beļģija tomēr nav Melnkalne, un to jau pierādīja, uzvarot Krieviju.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-18 13:44, pirms 7 gadiem
Beļģietēm pēc 2 uzvarām varētu būt grūtības ar noskaņošanos, un sastāvs mums ir ļoti labs. Jācenšas noturēt garo Voutersu.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-18 13:48, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Beļģietēm pēc 2 uzvarām varētu būt grūtības ar noskaņošanos, un sastāvs mums ir ļoti labs. Jācenšas noturēt garo Voutersu.
Nedomāju, ka būs grūtības ar noskaņošanos, varētu pietrūkt emociju un pašai Voutersai spēka. Spēlē pret Krieviju viņa beigās bija galīgi izpumpējusies, faktiski vairs neskrēja vispār.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-18 14:15, pirms 7 gadiem
zanessa rakstīja: Nedomāju, ka būs grūtības ar noskaņošanos, varētu pietrūkt emociju un pašai Voutersai spēka. Spēlē pret Krieviju viņa beigās bija galīgi izpumpējusies, faktiski vairs neskrēja vispār.
Mums būtu labāk, ja spēle notiktu šodien. Līdz rītdienai beļģietes paspēs atpūsties.

  +6 [+] [-]

, 2017-06-18 15:14, pirms 7 gadiem
Iespējams beļģietēm ir labāks pirmais piecinieks, bet Latvijas pluss ir dziļāks un kvalitatīvāks soliņš. To var redzēt pēc tā, cik spēlētājas minūtes pavadījušas laukumā vidēji pirmajās 2 spēlēs. Beļģijai - Meesseman 37,3 Wauters 36 Mestdagh 35,5 Valnoo 32,9 Deleare 32,2, bet mums Babkina 36 Laksa 31,2 Šteinberga 31,2 Krastiņa 26,3 Putniņa 25,4, bez tam vēl trīs meitenes ir ar spēles laiku virs 10 minūtēm vidēji spēlā, kamēr beļģietēm sestā spēlētāja šajā rāditāja ir zem 10 minūtēm. Tas apliecina, ka kopumā Latvijas sastāvs ir kvalitatīvāks. Pirmās 2 spēles to arī pierāda. Ja spēlē ar Krieviju varbūt viss līdz galam nesanāca, tad beigās lielais pārsvars pār Melnkalni bija tieši šī sastāva dziļuma rezultāts. Beļģija turpretīm abās spēlēs uz beigām "nosēdās" un viņām paveicās, ka ir 2 uzvaras. Tā ka, ja treneri atradīs labas pretdarbības pret Beļģijas līderēm, domāju Latvijas izredzes uzvarēt ir labākas.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-18 20:40, pirms 7 gadiem
Lai paņem aiz vaidziņa...

  -1 [+] [-]

, 2017-06-18 20:53, pirms 7 gadiem
+24 garantēta 1. vieta, +7 garantēta 2. vieta, var būt arī 1., +1...+6 vai nu 1. vai 3., līdz -9 - var būt 2., vieta, bet garantēta 3., ja vairāk, kā -9, var palikt arī 4. Trenneriem baigi jādomā atkarībā no situācijas laukumā.