Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss" ceturtajā ceturtdaļā salauž LU un izcīna devīto uzvaru pēc kārtas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jūrmala/Fēnikss" ceturtajā ceturtdaļā salauž LU un izcīna devīto uzvaru pēc kārtas
Niks Saknītis nāca laukumā vien otrajā puslaikā un vienatnē lauza cīņas gaitu, ar ko gan bija par maz
Foto: Renārs Buivids

Savu devīto uzvaru pēc kārtas Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā sezonā izcīnījusi "Jūrmala/Fēnikss" komanda, kas viesos tikās ar "Latvijas Universitāti". Studenti cienīgi turējās, bet pilnībā salūza ceturtajā ceturtdaļā, uzvaru svinot viesiem - 74:59.

Par viennozīmīgu šī mača favorīti varēja uzskatīt Jūrmalas komandu, kas pret LU izcīnījusi divas ļoti pārliecinošas uzvaras (82:54, 89:54) un pašlaik var lepoties ar astoņām nezaudētām spēlēm pēc kārtas. Tikmēr LU, palikusi bez viena no saviem līderiem, Mārča Vītola, kurš pārcēlies uz "Valmieru", pēc uzvaras pār "Saldu", kas bija ceturtā uzvara pēc kārtas savā laukumā, cieta smagu sagrāvi Ventspilī. Jāpiezīmē, ka šajā spēlē nevarēs piedalīties viens no "Jūrmala/Fēnikss" līderiem Ervīns Jonāts, kurš guvis nopietnu savainojumu, kā arī viens no LU vadošajiem spēlētājiem Armands Ošiņš, kuram dota atpūta.

Spēli aktīvi iesāka Jānis Dilevka, vispirms realizējot tālmetienu, bet pēc tam veicot trīs punktu gājienu, kas "Jūrmalai/Fēnikss" ļāva izvirzīties vadībā ar 6:3. Jūrmalnieki centās kurināt spēles tempu, bet studenti ar to labi tika galā, izmantojot pretinieku vēlo atgriešanos aizsardzībā. Līdz pirmās ceturtdaļas vidum rezultāts bija iestrēdzis. To izkustināja uz maiņu nākušais Iļja Gromovs, arī veicot trīs punktu gājienu. LU basketbolistiem bija problēmas ar metienu realizāciju no groza apakšas, kas lika palikt iedzinējos. Ceturtdaļas turpinājumā viesi nespēja izspēlēt savas kombinācijas, kamēr LU ar ātriem prettriecieniem ieguva vadību - 17:15.

Bija jāpaiet divām ar pusi minūtēm, lai Ingars Aizpurs ar tālmetienu pēdējā uzbrukuma sekundē atklātu otrās ceturtdaļas rezultātu. Spēle bija līdzīga un nerezultatīva, mazliet pārliecinošāk izskatoties laukuma saimniekiem, kuriem gan pietrūka spēka groza apakšā. Lielu daļu punktu komandas guva no soda metienu līnijas, kam par iemeslu bija komandu neatlaidīga cīņa aizsardzībā un agri sakrātā piezīmju norma. Pirmā puslaika pēdējās trīs minūtēs 7:0 izrāvienu spēja veikt "Jūrmala/Fēnikss" pēc ilgāka laika atjaunojot vadību (28:25). Lai arī Ingars Aizpurs realizēja tālmetienu, puslaiku ar precīzu metienu no groza apakšas noslēdza Iļja Gromovs - 30:28.

Arī trešās ceturtdaļas ievadā komandām neveicās ar punktu gūšanu. Sākoties ceturtajai minūtei ceturto piezīmi izpelnījās Mārtiņš Darģis, dodot Robertam Stumbrim iespēju izpildīt trīs soda metienus, kuri bija precīzi. Jau nākamajos divos uzbrukumos precīzs no tālās distances bija Kristaps Mediss un Roberts Stumbris, palielinot rezultāta starpību līdz 11 punktiem (39:28). LU basketbolisti nekādi nespēja uzlauzt Aināra Zvirgzdiņa nosprausto viesu aizsardzību. Pirmo reizi laukumā devās Niks Saknītis, kurš ceturtdaļas otrajā pusē savai komandai guva pirmos astoņus punktus. Tā rezultātā starpība strauji saruka līdz pieciem punktiem (38:43). Studenti bija lauzuši spēli, izdarījuši izrāvienu un atjaunojuši intrigu spēlē - 45:45.

Izšķirošo spēles nogriezni ar četriem gūtiem punktiem sāka "Jūrmala/Fēnikss", bet uzreiz tālmetienu realizēja Dmitrijs Brizgalovs. Īsi pēc tam Mārtiņš Darģis atjaunoja vadību LU, bet tā tikpat ātri tika pazaudēta. Mājinieku labā aizsardzība bija pēkšņi pazudusi, kas "Jūrmalai" ļāva izvirzīties vadībā ar 59:53. Nevainojami turpināja spēlēt Saknītis, kurš jau bija guvis 13 punktus. To gan aizēnoja viesu otrais realizētais tālmetiens šajā mačā, kuru izdarīja Uģis Pinete. Teju trīs minūtes līdz pamatlaika beigām LU bija jāprasa kārtējais minūtes pārtraukums, rezultāta starpībai pieaugot līdz deviņiem punktiem (64:55). Īsi pēc tā vēl vienu metienu ar sodu realizēja Pinete, ļaujot "Jūrmalai" iegūt drošu 12 punktu pārsvaru un spert pēdējo soli pretī uzvarai šajā mačā, kas noslēdzās ar rezultātu 74:59.

"Jūrmala/Fēnikss" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Iļja Gromovs, bet 12 punkti uzreiz trīs spēlētājiem, Kristapam Medisam, Uģim Pinetem un Jānim Dilevkam, kura rēķinā arī astoņas bumbas zem groziem. LU labā 13 punktus guva Niks Saknītis, bet 11 punkti Ingaram Aizpuram.

LBL, 9.marts

"Latvijas Universitāte" - "Jūrmala/Fēnikss" 59:74 (17:15, 11:15, 17:15, 14:29)
"Latvijas Universitāte": Saknītis 13, Aizpurs 11, Ginters 8, Darģis 5, Rēķis 5 (7 ab), Zēbergs 5, Plivda 4, Brizgalovs 3, Bikše 3, Strazdiņš 2, Jaunozols, Lūsis.
"Jūrmala/Fēnikss": Gromovs 16 (8 ab), Pinete 12, Dilevka 12 (8 ab), Mediss 12, Stumbris 8, Šķēle 7, Krūmiņš 3, Hovkinss 2, Rozenbergs 2, Ozols, Liepa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-03-09 22:04, pirms 10 gadiem
LU pēc Vītola aiziešanas uzbrukums ir nekāds. Jūrmala atstāja labu iespaidu. Cerams, ka ceturtdaļfinālā apspēlēs totokomandu no Vidzemes

  +5 [+] [-]

, 2014-03-09 22:09, pirms 10 gadiem
par lielu Jūrmalu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-09 22:59, pirms 10 gadiem
noro rakstīja: LU pēc Vītola aiziešanas uzbrukums ir nekāds. Jūrmala atstāja labu iespaidu. Cerams, ka ceturtdaļfinālā apspēlēs totokomandu no Vidzemes
ja Tu sekotu kaut cik basketbolam tad zinātu, ka pēdejās 9 spēlēs Jūrmala tikai 2 reizes ir ielaidusi vairāk par 66 punktiem? Tas varbūt pat kautko liecina?

     [+] [-]

, 2014-03-10 00:09, pirms 10 gadiem
Jūrmala varoņi.Ļoti pietrūkst Jonāta.