Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Lavala piesaiste bija mana kļūda"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Lavala piesaiste bija mana kļūda"
Ramūns Butauts un VEF basketbolisti
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Notikušais mums ir laba mācība. Ticu saviem spēlētājiem, ticu komandai, tāpēc nav iemeslu nolaist rokas. Tuvākajā laikā mums nepieciešams nedaudz pacietības, lai sezonas turpinājumā atgūtu nokavēto," pēc zaudējuma Baltkrievijas čempioniem "Cmoki Minsk" vefiešu galvenais treneris Ramūns Butauts nemeklēja attaisnojumus un norādīja, ka komandai jāsaliedējas, lai tiktu pāri grūtajam sezonas sākumam.

Aleksejs Trastiņeckis, "Cmoki Minsk" uzbrucējs

“Vēlos apsveikt komandu ar uzvaru. Mums ir jauns treneris un jauns sastāvs, tāpēc esam priecīgi VTB līgas sezonu sākt ar uzvaru. Zinājām, ka VEF mājās spēlē ļoti labi, turklāt pirmajā puslaikā nespējām izmantot savas priekšrocības. Pēc pārtraukuma veicām izmaiņas aizsardzībā, labāk cīnījāmies par bumbām un galotnē nosargājām uzvaru.”

Donalds Kairis, "Cmoki Minsk" galvenais treneris

“Pirmajā sezonas spēlē izpaudās nervozitāte. Mūsu uzbrukums brīžiem neizskatījās labi, lai gan mums bija garo spēlētāju pārsvars. Īsti nevarējām to izmantot un pirmajā puslaikā pamanījāmies zaudēt cīņu par atlēkušajām bumbām. Otrajā puslaikā uzlabojām cīņu zem groziem un tas izrādījās izšķiroši.

Gaidīju, ka VEF daudz vairāk izmantos tālmetienu kārti. Sākumā tā arī notika, taču otrajā puslaikā labāk aizsargājāmies un parādījām, ka arī mūsu rīcībā ir labi snaiperi. Šodien viņiem sanāca teicams metienu vakars. Bija lieliski atgriezties Rīgā ar uzvaru. Sezonas turpinājumā vēlamies iekļūt “play-off”. Uzskatu, ka tas ir iespējams, lai gan būs grūti un vajag izcīnīt vēl daudz uzvaru.”

Antuāns Robinsons, "VEF Rīga" uzbrucējs

“Pieļāvām daudz kļūdu, par kurām beigās tikām sodīti. Protams, mums ir grūti bez pamatcentriem, taču jāatceras, ka viens cilvēks nekad neveido komandu. Laukumā esam pieci un mums jācīnās visiem kopā.”

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

“Aizvadījām divus dažādus puslaikus. Otrajā divdesmitminūtē pilnībā zaudējām kontroli pār spēli. Iespējams, patraucēja tas, ka laukumā izgājām ar savādāku piecinieku nekā treniņos un neizmantojām īso sastāvu. Rezultātā izjuka spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Nevēlos attaisnoties, šo spēli vajadzēja uzvarēt jebkurā sastāvā.

Otrkārt, pietrūka dzirksteles. Nebija VEF raksturīgā uzrāviena, kad spējam saņemties spēles laikā. Spēlētājiem vēl pietrūkst savstarpējas sapratnes, neesam vēl iemācījušies saprasties no pusvārda. Skaidrs, ka mums nepieciešami pastiprinājumi garajā galā. Par jaunajiem spēlētājiem nevaru pateikt neko sliktu. Pasečņiks cīnījās, cik bija viņa spēkos, taču pretinieki izmanto viņa pieredzes trūkumu.

Atzīstu, ka Lavala piesaiste bija mana kļūda. Neesmu ne cars, ne Dievs un kļūdījos. Lavals mums nederēja ar savu spēles stilu un mentalitāti. Labi, ka šķiršanās operāciju izdarījām ātri. Sezonas laikā mums būs iespējas atgūties, taču šobrīd maksājam augstu cenu. Ļoti žēl, ka pirmajā spēlē zaudējām punktu.

Notikušais mums ir laba mācība. Ticu saviem spēlētājiem, ticu komandai, tāpēc nav iemeslu nolaist rokas. Tuvākajā laikā mums nepieciešams nedaudz pacietības. Mazajiem spēlētājiem gadās kāpumi un kritumi, taču garajā galā trūkst divu spēlētāju. Spēli var viegli nolasīt. Perimetrā mūs atšifrēja, nosedza, groza apakšā atņēma otrās iespējas metienus. Nevajag būt Mendeļejevam, lai noskaidrotu, kā pret mums spēlēt. Cerēju, ka otrajā puslaikā ieslēgsim citu ātrumu, taču sanāca otrādi.”

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 22:35, pirms 11 gadiem
Pilnīgi galvu uzlicis uz bendes bluķa Kas nu būs Butaut?

  +2 [+] [-]

, 2013-10-08 22:37, pirms 11 gadiem
Tagad pēc šādas atzīšanās Jaunups Butautu varēs pēc pilnas programmas nodrzst!

  +8 [+] [-]

, 2013-10-08 22:39, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tagad pēc šādas atzīšanās Jaunups Butautu varēs pēc pilnas programmas nodrzst!
Nez kapec gan, nav jau Butauta vaina ka klubam nav pietiekami naudas lai noturetu sastavu kurs bija gandriz eiroligas limena.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-08 22:40, pirms 11 gadiem
PIERUNĀJAT BĒRZU PALIKT UN PAŅEMAT CENTRU!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-08 22:54, pirms 11 gadiem
Jāpiesaista Biedriņš uz nakamo sezonu. 200 stabus galdā un lai rukā. Uzreiz būs tornis zem groziem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-08 23:01, pirms 11 gadiem
Viņš jau par ļimoniem nerod motivāciju rukāt, bet tu piedāvā 200 stabus?
šosejas tramvajs rakstīja: Jāpiesaista Biedriņš uz nakamo sezonu. 200 stabus galdā un lai rukā. Uzreiz būs tornis zem groziem.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 23:04, pirms 11 gadiem
baisulis rakstīja: Viņš jau par ļimoniem nerod motivāciju rukāt, bet tu piedāvā 200 stabus?
Savās mājas, savu līdzjuteju priekšā Andris atvērsies un parādīs labāko sniegumu. Uz nakamo sezonu jāpiesaista arī Andra senie cīņu biedri Šķēle un Ādolfs. Aizvietos Dairi, atslogos Krisīti, un pie reizes arī Andris jutīsies labāk.

     [+] [-]

, 2013-10-09 01:43, pirms 11 gadiem
Tas ir pozitīvi, ka Butauts sauc lietas īstajos vārdos. Katrs var kļūdīties, bet ne katrs var savas kļūdas atzīt. Jātur īkšķus, lai izdodas nokomplektēt sastāvu, jo šodienas spēlē viss bija kā uz delnas. Žēl ka tā sanāca ar K. Bērziņu.
Man kā pirmkārt Latvijas izlases atbalstītājam vissvarīgāk šķiet, lai VEF spēlētu mūsu perspektīvākie jaunie, kuri ir palikuši Latvijā. J. Bērziņš un Pasečņiks ir jānorūda dodot viņiem spēles laiku.
Man nekad nav simpatizējusi ideja ar pārāk daudzu dažādu valstu spēlētāju savākšanu vienā komandā kā tas bija CSKA vai tagad ir UGMK. Man krievu vietā nebūtu gandrīz nekāds gandarījums par šādi iegūtiem panākumiem komandu līmenī (godalgotas vietas Eirolīgā), kamēr valsts izlases gan sievietēm, gan vīriešiem paliek pēdējā vietā savās apakšgrupās Eiropas čempionātā.
Ja nu tomēr ir jāaicina leģionāri un bez tā vairs kā redzams nevar iztikt, tad tikai tādi no kuriem var mācīties gan basketbola iemaņas, gan attieksmi pret darbu. Lai viņi būtu kā piemērs pārējiem komandas spēlētājiem un jaunajiem basketbolistiem. Nekas mani nekaitina vairāk kā viduvēja leģionāra piesaiste komandā.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-09 04:15, pirms 11 gadiem
PIETIKTU AR KAMBALU

     [+] [-]

, 2013-10-09 08:44, pirms 11 gadiem
neteiktu, ka kļūda, tomēr nevarēja zināt, ka Filadelfija nocels viņu...

     [+] [-]

, 2013-10-09 09:43, pirms 11 gadiem
Ar šādu sastāvu būs grūti tikt pie uzvarām ārpus LBL.

     [+] [-]

, 2013-10-09 11:55, pirms 11 gadiem
šosejas tramvajs rakstīja: Savās mājas, savu līdzjuteju priekšā Andris atvērsies un parādīs labāko sniegumu. Uz nakamo sezonu jāpiesaista arī Andra senie cīņu biedri Šķēle un Ādolfs. Aizvietos Dairi, atslogos Krisīti, un pie reizes arī Andris jutīsies labāk.
Tad tik būtu ko redzēt -laukumā, dzirdēt- ielās un lasīt -"Privātajā" Vecie buhi...vai piedodiet - buki atkal kopā!