Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrems: "Zaudējām, taču no zāles izgājām ar paceltām galvām"

Jānis Pārums

Vikštrems: "Zaudējām, taču no zāles izgājām ar paceltām galvām"
Artūrs Kuģis un Uģis Vikštrems
Foto: Jānis Līgats

"Man bija svarīgi kā vīri cīnījās, un viņi to darīja no pirmās līdz pēdējai minūtei," pēc zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret spēcīgo Dānijas izlasi atzina Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems.

Jāatgādina, ka svētdien Latvijas vīriešu handbola izlase ar 23:36 piekāpās olimpiskajai čempionei Dānijai, piedzīvojot otro zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Šajā un arī iepriekšējā spēlē pret Ungāriju (16:24) valstsvienībai nācās iztikt bez trim līderiem Daiņa Krištopāna, Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda, turklāt pirms mača ar dāņiem savainojumus, kas liedza spēlēt, guva Valdis Gūtmanis un Egils Politers.

"Varbūt izklausīsies dīvaini, bet, lai arī mēs zaudējām ar -13, no zāles izgājām ar paceltām galvām. Būtu apmierināts, ja rezultāta starpība būtu zem desmit vārtiem, taču man bija svarīgi kā vīri cīnījās. Un viņi to darīja no pirmās līdz pēdējai minūtei," uzsvēra Vikštrems. "Rezultāts, protams, ir neapmierinošs, taču esmu apmierināts ar cīņassparu. Situācijā, kādā komanda bija, lepojos, ka šie spēlētāji būtībā gūlās zem tanka. Zinu, ka uz viņiem var paļauties."

Vienlaikus treneris norādīja, ka iespēju atrauties dāņiem devām paši: "Ne ja viņi mūs apspēlēja, mēs viņiem pašiem uzdāvinājām atrāviena iespēju ar savām kļūdām. Spilgts piemērs bija pirmajā puslaikā, kad nopelnījām vairākumu, bet šajās divās minūtēs vairākkārt kļūdījāmies un ielaidām vārtus. Dānija mūs sodīja par kļūdām, uzreiz aizskrienot pusātrajos vai ātrajos uzbrukumos."

"Mums ir labi jaunie spēlētāji. Toms Lielais pamazām sevi sāk apliecināt valstsvienībā, mums ir arī Murjāņu puiši, kurus plānoju izmantot Rīgas domes kausā. Vismaz divus līdz četrus spēlētājus noteikti," norādīja Vikštrems.

Jāatgādina, ka Rīgas domes kauss šogad notiks no 27. līdz 29. decembrim Elektrum Olimpiskajā centrā, un, tāpat kā pērn, Latvija sacentīsies ar trim pasaules čempionāta dalībniecēm Krieviju, Baltkrieviju un Ēģipti, kas šovakar startēja arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Vikštrems atzinīgus vārdus veltīja komandas jaunajam fiziskās sagatavotības trenerim Ērikam Visockim, kurš ar izlasi sācis strādāt pavisam nesen: "Iepriekš vairākkārt biju teicis, ka esmu apmierināts ar austriešu fiziskās sagatavotības treneri [Andreasu Proelleru, kas ar izlasi strādāja līdz šim], bet tagad varu teikt, ka ar Ēriku esmu divreiz vairāk apmierināts. Viņš ir ne tikai augstas klases profesionālis kā kondīcijas treneris, bet arī ļoti labs fizioterapeits. Būtībā ar vienu šāvienu esam nošāvuši divus zaķus. "

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs turpināsies 2017. gada maijā un noslēgsies jūnijā. Nākamo spēli Latvijas handbolisti aizvadīs 3. vai 4. maijā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā uzņemot Nīderlandi, kas tāpat kā Latvija, pirmajos divos mačos piedzīvojusi divus zaudējumus. 2018. gada Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-11-07 20:06, pirms 7 gadiem
Veiksmi nākošajās spēlēs un ļoti ceru, ka nākošās 4 spēles aizvadīsim krietni spēcīgākā sastāvā. Ticu, ka spēsim izcīnīt 3.vietu šajā grupā. Manos plānos ir šogad apmeklēt kādu no LV izlases spēlēm RD kausa izcīņā.

Kopumā šis kvalifikācijas turnīrs ir sācies ļoti interesanti, jo Polija ir zaudējusi abas pirmās spēles, Rumānija ir savas grupas līdere ar 2 uzvarām, Lietuva uzvarēja Norvēģiju un pašlaik savā grupā ieņem 2.vietu, Ukrainas uzvarēja Islandi, Krievijai 2 neizšķirti pret Slovākiju un Melnkalni, Portugālei neizšķirts pret Slovēniju, Somija uzvarēja Austriju.