Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vecvagara "Žalgirim" un "Rytas" šovakar kaujas Eirolīgā

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Vecvagara "Žalgirim" un "Rytas" šovakar kaujas Eirolīgā
Kauņas ''Žalgiris''
Foto: lrytas.lt

Šodien svarīgu spēli ULEB Eirolīgas regulārajā turnīrā aizvadīs Kaspara Vecvagara pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'' vienība, kas izbraukuma mačā Turcijā cīnīsies ar Stambulas ''Anadolu Efes''. Tikmēr cits kaimiņzemes klubs Viļņas ''Lietuvos Rytas'' pie sevis uzņems Izraēlas basketbola flagmani Telavivas ''Maccabi''. Abu spēļu tiešraides kanālā Viasat Sport Baltics.

''Žalgiris'' viesosies Stambulā

Kauņas klubs (bilance 1-2) ar ''Anadolu Efes'' (2-1) pagājušajā sezonā tikās četras reizes, un trijās no tām laukumu paceltām galvām atstāja lietuvieši, tiesa - starpsezonā klubu sastāvi piedzīvojuši krietnas pārmaiņas, un pirms šodienas divkaujas par favorītiem uzskatāmi turki. Abas vienības uz šo spēli ierodās dažādos noskaņojumos - ''Žalgiris'' pēc galvenā trenera nomaiņas Sauļus Štomberga vadībā pagājušonedēļ izcīnīja pirmo uzvaru grupu turnīrā, pārliecinoši pieveicot ''Strasbourg'' (88:64), turklāt nesen parakstīja vienošanos ar jaunu ģenerālsponsoru Ukrainas banku ''Privatbank'' par atbalstu aptuveni 600 tūkstošu latu apmērā. Tikmēr ''Efes'' pagājušajā kārtā piedzīvoja klupienu Bambergā (86:88).

Gaidāmo dueli interesantu padara fakts, ka ''Žalgira'' jaunais vadonis Štombergs savulaik pats spēlējis Stambulas kluba galvenā trenera Oktaja Mahmuti vadībā. ''Ziņu viņa taktiku un spēles redzējumu,'' teic lietuviešu treneris. ''Mēs paši pakāpeniski mainām savu spēles stilu un centīsimies spēlēt ātru basketbolu, uzticoties saviem metējiem. Viņiem ir tādi spēlētāji kā Savanovičs, Gordons un Hopsons, bet līderis ir Planiničs. Ar tādu sastāvu ''Anadolu Efes'' ne tikai tēmē uz Top16 fāzi, bet arī augstāk. Svarīgi būs, kā varēsim nospēlēt aizsardzībā viens pret vienu.''

Ar bilanci 1-2 ''Žalgiris'' nostādījumus sevi sarežģītā pozīcijā. Nesen Lietuvas medijos izskanējusī informācija liecina, ka, ja Kauņas klubs neiekļūs Top16 turnīra stadijā, brīvi no komandas būs visi vadošie spēlētāji. Neilgi pirms spēles kļuvis zināms, ka Kaspars Vecvagars sīkstās konkurences dēļ diemžēl nav iekļuvis komandas pieteikumā mačam ar Turcijas komandu. ''Žalgira'' rindās atgriezies centrs Kšištofs Lavrinovičs, kura atlabšana no savainojuma notikusi ātrāk, nekā cerēts.

''Rytas'' uzņems ''Maccabi''

Svarīga spēle šodien gaidāma arī Viļņas ''Lietuvos Rytas'' (1-2), kam savā laukumā jāsacenšās ar 50-kārtējo Izraēlas un čertkārtējo Eirolīgas čempionvienību Telavivas ''Maccabi'' (2-1). Sezonas atklāšanas spēlē ''avīžnieki'' savā laukumā prata tikt galā ar Atēnu ''Panathinaikos'', bet pēc tam sekojušas divas neveiksmes pret Krasnodaras ''Lokomotiv'' un Vitorijas ''Laboral''. ''Maccabi'' sezonu sāka ar neveiksmi Vitorijā, bet pēc tam sekoja divi panākumi pret ''Crvena Zvezda'' un ''Lokomotiv''.

Ierodoties Lietuvā, Izraēlas klubu sagaidīja pamatīga apsardze, kas lidostā dežūrēja vēl pirms komandas izlidošanas no Izraēlas, pārbaudot komandas autobusu un lidostas teritoriju [pastiprināta apsardze visām Izraēlas sporta komandām tiek nodrošināta kopš 1972. gada Minhenes olimpiskajām spēlēm]. Pirms spēles ''Maccabi'' galvenā trenera Deivida Blata vadībā devās uz Holokausta pieminekli Viļņā, lai godinātu genocīda upurus.

''Pirmkārt, mums nav jāsatraucas par ''Maccabi'', bet gan pašiem par sevi un to, kā mēs spēlējam,'' pirms spēles norāda ''Rytas'' treneris Dirks Bauermans. ''Sezonas pirmajās nedēļās spēlējām ļoti labi un uzvarējām desmit spēles pēc kārtas. Tagad pienākuši grūtāki laiki, taču skaidrs, ka jāsāk labāk spēlēt aizsardzībā. ''Maccabi'' ir laba komanda ar dziļu rotāciju, bet mums nepieciešams fanu atbalsts tribīnēs,'' teic Bauermans.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  -1 [+] [-]

, 2013-11-07 16:37, pirms 10 gadiem
Vecvagars nopicis zalgiri ? :O

  +2 [+] [-]

, 2013-11-07 16:57, pirms 10 gadiem
Vienīgais ka pats Vecvagars nebūs uz spēli

"Kaspars Vecvagars and Vaidas Kariniauskas didn't make the final 12-man squad for the game."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja