Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Latvijas volejbola izlase spēlē zilos kreklos?

Kāpēc Latvijas volejbola izlase spēlē zilos kreklos?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vīriešu volejbola izlasei svētdien Tallinā gaidāma izšķirošā spēle cīņā par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet daudziem volejbola līdzjutējiem pēc pirmā mača Jelgavā joprojām uz mēles ir jautājums - bet kāpēc Latvijas izlase spēlēja zilas krāsas kreklos?

Ierasts, ka Latvijas sportisti starptautiskajos mačos ir tērpušies karoga krāsās - karmīnsarkanajā vai baltajā, taču Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vairākus mačus aizvadījusi zilas krāsas kreklos. Kā izrādās, skaidrojums ir gan vienkāršs, gan sarežģīts.

"Latvijas izlasei atbilstoši noteikumiem ir trīs krāsu formas," stāsta Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša. "Kādas krāsas kreklos spēlēt parasti izvēlas paši spēlētāji. Prioritārā kārtībā tiek noteikta secība, kādas krāsas kreklos komanda labprātāk aizvadītu gaidāmo maču, bet spēles organizatori apstiprina, kādās formās katra komanda spēlēs."

"Piemēram, sabraukuma tipa turnīros, kādi bija kvalifikācijas 2. kārtā Slovākijā un Horvātijā, katrai komandai katrs mačs bija jāaizvada citas krāsas kreklos. Pirms katras spēles tika iesniegts saraksts ar krekliem prioritārā kārtībā, bet organizatori noteica, kādās formās konkrētajā dienā spēlēs katra komanda. Ja runājam par pirmo maču Jelgavā pret Igauniju, tad mums kā mājiniekiem bija priekšrocības. Kā prioritāro bijām izvēlējušies zilo formu, bet igauņiem kā otrā bija ierakstīta baltā forma."

Kāpēc paši spēlētāji izvēlējušies zilās krāsas kreklus? Dakša norāda, ka atbildes uz šiem jautājumiem sakņojas komandas iekšienē un tie nav paredzēti publiskai apspriedei. "Spēlētāji nav māņticīgi, tas vairāk ir sajūtu jautājums. Spēlētāji labprāt pieturas pie izveidotām tradīcijām."

Formas krāsu izvēlē būtiski ir arī tas, ka sporta apģērbu ražotājs (volejbola izlases gadījumā - "Errea") piedāvā izvēlēties pēc kataloga vai veikt specpasūtījumu. Katalogā atrast trīs formas Latvijas karoga krāsās ir praktiski neiespējami, jo karmīnsarkanais tonis nav no populārākajiem. "Esam runājuši, ka pēc šī kvalifikācijas cikla izlases formām varētu izstrādāt volejbolam unikālu dizainu, kas gan, protams, ir papildus izmaksas. Viena no formām jau šobrīd ir vismaz ļoti līdzīga karmīnsarkanajam tonim. Katrā ziņā, ieraugot šo krāsu, tā uzreiz asociējas ar karoga krāsām, lai gan, iespējams, nav precīzi tajā pat tonī," skaidro LVF ģenerālsekretārs.

Kādas krāsas formās Latvijas volejbolisti dosies laukumā svētdien paredzētajā atbildes spēlē Tallinā? Tas pagaidām vēl nav zināms, taču visticamāk, mājinieki spēlēs zilajos kreklos, tādējādi Latvijas komandai būs jāizvēlas starp sarkanajiem un baltajiem krekliem.

     [+] [-]

, 2016-10-07 12:23, pirms 8 gadiem
Zilā krāsa un un piemeklētās vertikālās līnuju krāsas veido aizdomīgi zināmu kombināciju. Skumji.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-07 12:43, pirms 8 gadiem
Cerēju, ka beidzot tiks dota atbilde uz jautājumu, kurš man vienmēr interesējis, bet nē!!! Piegādātājs nevar piedāvāt attiecīgo krāsu. Tā ir pamatatbilde?! Tad kā tika veikts iepirkumu konkurss?! Vai tad nacionālajām izlasēm nav viens no galvenajiem kritērijiem pieejamās nacionālās krāsas?

  -2 [+] [-]

, 2016-10-07 12:47, pirms 8 gadiem
Zilie krekli izveleti, jo krasas tuvakas Matushkai Krievijai.
Slēpts komentārs: aloizs

  +2 [+] [-]

, 2016-10-07 12:52, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Zilie krekli izveleti, jo krasas tuvakas Matushkai Krievijai.
Drīzāk gribēja paņemt igauņu karoga krāsu, lai viņus izsistu no līdzsvara.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-07 13:00, pirms 8 gadiem
otins rakstīja: Drīzāk gribēja paņemt igauņu karoga krāsu, lai viņus izsistu no līdzsvara.
Un izsitās paši no tā līdzsvara!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-07 13:01, pirms 8 gadiem
otins rakstīja: Drīzāk gribēja paņemt igauņu karoga krāsu, lai viņus izsistu no līdzsvara.
Regbijā spēlējot pret Jaunzēlandi tā ir diezgan populāra taktika.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-07 13:04, pirms 8 gadiem
Tādi jūs savādi,redzat kautko ,kur nekā nav.
Lai spēlē kaut rozā kreklos ,pilnīgi vienalga,tik lai uzvar )))

  +2 [+] [-]

, 2016-10-07 13:16, pirms 8 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: Regbijā spēlējot pret Jaunzēlandi tā ir diezgan populāra taktika.
T.i., spelēt melnās formās?
Gluži tā nav, jo reti kurai izlasei formas ir izteikti līdzīgas jaunzēlandiešu melnajām. Iespējams, ka tikai Francijai tumši zilās.

Par populāro taktiku runājot - pēdējo reizi All Blacks uz spēli izgāja ne-melnās formās 2013. gadā, tieši pret jau pieminēto Franciju un vispār ĻOTI RETI spēlē otrajās formās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-07 13:43, pirms 8 gadiem
Spēlētāji parasti izvēlas dēļ tā, ka tieši tajos kreklos ir izdevies iepriekš uzvarēt. Tā nav māņticība, bet zināma deva papildus ticībai par uzvaru!
Otrs variants, ka tās sarkanās pašiem vienkārši nepatīk.
Trešais, par igauņu izsišanu no komforta arī ir ticams, jo šādās spēlēs "Visu vai neko", ir svarīga katrs nieks un nianse. Un ja nu krekli ir tieši tā nianse, kuras dēļ izdevās noturēt līdzīgu spēli nevis zaudēt ar 0-3?

  -1 [+] [-]

, 2016-10-07 13:57, pirms 8 gadiem
Zaudējuma iemesls Rīgā ir nespēlēšana nacionālajās krāsās.

     [+] [-]

, 2016-10-07 14:20, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Zaudējuma iemesls Rīgā ir nespēlēšana nacionālajās krāsās.
A tas nekas, ka spēle notika Jelgavā?

  -3 [+] [-]

, 2016-10-07 14:26, pirms 8 gadiem
Kardināls, 14:20, pirms 3 minūtēm, ignorēt, atbildēt
inokentijs371 rakstīja: Zaudējuma iemesls Rīgā ir nespēlēšana nacionālajās krāsās.
A tas nekas, ka spēle notika Jelgavā

Tas nekas. Varēja laist kaut Pampāļos.Būtu uzvara.

  +5 [+] [-]

, 2016-10-07 14:44, pirms 8 gadiem
Nu volejbolisti mums vispār ir unikāli Visspilgtāk, es atceros 90 gadu beigās izlase spēlēja ar zaļas krāsa formām Tas bija kaut kas.
Visām izlasēm sen ir sarkanbaltās formas, tikai volejbolistiem nē. Hokejs, futbols, basketbols, handbols, regbijs, bendijs, florbols, inline hokejs, kērlings, beisbols, lakross var sarkanbaltajās formās spēlēt, volejbolisti nevar!!!!!! Pat ūdenspolo izlase spēlē karogkrāsas peldbiksēs Handbols un volejbols bija divi sporta veidi, kuri vienmēr izcēlās ar netradicionālajām formām. Paldies handbolistiem, ka pieņēma karoga krāsas. Laiks to pieņemt volejbolistiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-07 15:10, pirms 8 gadiem
Kas par šūmēšanos! Un netrūkst tādu, kas visur saredz Krieviju!

  +3 [+] [-]

, 2016-10-07 15:58, pirms 8 gadiem
Pirmkārt - LVF izskaidrojums vienkārši smieklīgs. It sevišķi par jaunu dizainu un papildus izmaksām. Atvainojos, bet personīgi zinu, ka formas krekli ar visu dizainu - lai arī cik sarežģīts tas būtu - nemaksā vairāk kā 50 EUR gabalā vai 600 EUR uz visu komandu!!! Un nestāstiet, ka izlases budžetā nav tādas summas. Ja nav, tad labāk nespēlējam.

Jautājums attiecībā uz spēlētāju izvēli - kā izlasē spēlējot var neizvēlēties nacionālās krāsas. Tad nav cienīgs spēlēt izlasē, ja nevēlas vilkt sarkan balti sarkano! Kurš vispār izdomāja piedāvāt zilus kreklus Latvijas izlasei? Un kurš bija tas drosminieks, kurš izvēlējās - es domāju iepirkuma apstiprinātājs? Starp citu - šie krekli jau nav pirmo reizi. Kāpēc citas federācijas izlases kreklu dizainu var atjaunot uz gandrīz katru turnīru, bet LVF nevar? Tāpēc, ka notiek izsaimniekošana. Un kaut kas mainīsies tikai pēc tam, kad nomirs visi tiek ilggadējie vadītāji, kas jau entos gadus izsaimnieko LVF naudu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-07 20:53, pirms 8 gadiem
NOŽĒLOJAMI!!!! Ja šis ražotājs ir tik švaks, ka nevar NACIONĀLO izlasi nodrošināt ar karogkrāsas formām, tad kāpēc tāds ir jāizvēlas??? Ir daudzi ražotāji, kuriem ir licence (volejbolā nacionālās izlases drīkst spēlēt tikai licenci saņēmušo ražotāju formās), vēlme un varēšana to izdarīt. Kauns LVF...

     [+] [-]

, 2016-10-07 21:31, pirms 8 gadiem
ref rakstīja: NOŽĒLOJAMI!!!! Ja šis ražotājs ir tik švaks, ka nevar NACIONĀLO izlasi nodrošināt ar karogkrāsas formām, tad kāpēc tāds ir jāizvēlas??? Ir daudzi ražotāji, kuriem ir licence (volejbolā nacionālās izlases drīkst spēlēt tikai licenci saņēmušo ražotāju formās), vēlme un varēšana to izdarīt. Kauns LVF...
Futbols bieži spēlējis parasti sarkanā...
Atraduši par ko pārdzīvot.
Jautājums normāls.

     [+] [-]

, 2016-10-12 11:33, pirms 8 gadiem
Abas spēles zaudējām, kreklus izmetam!!:-)