Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Cibuļskis: "Mēģināju, sanāca, iekrita gols, ļoti labi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cibuļskis: "Mēģināju, sanāca, iekrita gols, ļoti labi"
Oskars Cibuļskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas septīto sezonu ar uzvaru sāka Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā atspēlējās, trīs reizes realizēja skaitlisko vairākumu un ar 4:2 pieveica Minskas "Dinamo". "Nedaudz nervozējām, bet paši sapratām, ka neesam sākuši vajadzīgajā līmenī," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Oskars Cibuļskis, kurš 45. minūtē dubultoja pārsvaru. Tikmēr rīdziniekus vadībā izvirzījušais leģionārs Pjotrs Ščastļivijs atzinīgus vārdus veltīja līdzjutējiem.

Jaunās sezonas ievads Rīgas "Dinamo" nesa ielaistus vārtus vairākuma laikā - 12. minūtē aukstu dušu sagādāja Minskas "Dinamo" uzbrukuma līderis Džonatans Čīču, kurš izdarīja ceturto precīzo metienu divu maču laikā. "Paši sapratām, ka neesam sākuši vajadzīgajā līmenī. Varēja redzēt, ka nedaudz nervozējām, kamēr sāncenši jau aizvadīja pirmo spēli un veiksmīgi sāka sezonu," portālam Sportacentrs.com teica Oskars Cibuļskis, kurš regulārā čempionāta ietvaros pēdējos vārtus bija guvis pagājušā gada 21. septembrī.

Vairākumā saņēmis ripu uz zilās līnijas, Cibuļskis ar spēku un bez žēlastības iešāva ripu norvēģu vārtsarga Larsa Haugena cietoksnī, 45. minūtē dubultodams Rīgas "Dinamo" pārsvaru. "Brokastīs ēdu visu, kā pienākas. Labi nāca ripa, domāju atdot uz malu, bet pēdējā brīdī viedoklis mainījās - redzēju, ka varu pamest garām pretiniekam. Mēģināju, sanāca, iekrita gols, ļoti labi," turpināja aizsargs. "Pirmā nopietnā spēle, atnāc un iemet, ir liels prieks. Gadu izlaidu, tagad bija atnākuši daudz līdzjutēju. Bija patīkami."

Edgars Masaļskis atvairīja 33 no 35 metieniem, kamēr Haugens pēc Cibuļska šāviena no distances tika nomainīts. "Noteikti drīkst teikt, ka uzvarēja komanda ar labāko vārtsargu. Edža izglāba vairākās epizodēs; nebūtu viņa, nebūtu viņam tādas spēles, būtu pavisam cits rezultāts. Edža noteikti bija labākais," komandas biedru slavēja Cibuļskis, atzinību veltot arī četriniekam, kas izskaņā spēlēja mazākumā. "Nervu ziņā uz soliņa, protams, ir grūtāk - skaties, redzi momentus, gribi palīdzēt, bet nevari. Redzēju, ka čaļi ir noguruši, nevar vairs pakustēties. Lūk, Juris [Upītis] tieši garām iet, baigais malacis, vairākus metienus bloķēja. Soča [Kristaps Sotnieks], Krišs [Krišjānis Rēdlihs], Gunārs Skvorcovs - visi baigie malači."

"Šodienas mačā jaunos noteikumus nevarēja just tik ļoti daudz, jo nebija pārmetienu, arī noraidījumu bija tikpat, cik pagājušajā sezonā. Vienmēr vairākums un mazākums izšķir spēli, arī šoreiz," atzina Cibuļskis, sakot, ka hibrīda pārmetiens lielais raizes nesagādā. "Mums pārbaudes spēlēs mācīja, lai nedomājam, ko treneris mums saka, vienkārši skrienam pakaļ ripai. Neskatāmies, kas tur notiek. Tikai tad, ja Edža uzkliedz, ka līnijtiesneša roka ir pacelta, tad apstājamies."

Rīgas "Dinamo" noslēdzošās trešdaļas ievadā pirmoreiz vadībā izvirzīja Pjotrs Ščastļivijs, kuram tas bija pirmais vārtu guvums Rīgas "Dinamo" rindās. "Esmu ļoti laimīgs, ka pirmajā spēlē iemetu vārtus, ka uzvarējām un izcīnījām pirmos trīs punktus sezonā. Liels paldies līdzjutējiem, kuri īpaši sparīgi atbalstīja pēdējās sešās septiņās minūtēs. Kad spēlējām četratā pret sešiem, pateicoties fanu atbalstam, patiesībā spēlējām seši pret sešiem. Paldies viņiem," atzinīgus vārtus izteica krievu uzbrucējs.

"Nav svarīgi, vai man neizdevās metiens, jo pats galvenais, ka ripa šķērsoja līniju. Strādājām pie kombinācijas, gaidījām momentu un zinājām, ko darīt," teica Ščastļivijs. "Strādājam pie vairākuma realizācijas, jo pirmās spēles šajā sezonā ir parādījušas: kas iemet vairākumā, tas uzvar. Tagad spēles izšķirsies vairākumā; paldies čaļiem, ka strādāja."

"Protams, ka pievērsām uzmanību tam, kā vairākumā spēlē Minskas "Dinamo". Izpētījām pārbaudes spēles un viņu pirmo maču pret Helsinku "Jokerit", lai nebūtu bīstamo piespēļu. Pirmajā trešdaļā atkal nesanāca, divas reizes bīstami meta Čīčū, taču Edža noķēra," gatavošanās plānu pirmajai spēlei iezīmēja uzbrucējs. "Jau pirms sezonas brīdināja un rādīja, par ko noraidīs. Ātrāk jāpierod, lai mēs nepelnītu noraidījumus, lai mēs būtu priekšā pretspēlētājiem, nevis aiz viņiem. Nedaudz pieskaries, uzreiz dod divas minūtes."

Pagājušajā sezonā 35 gadus vecais centra uzbrucējs Pētera Skudras vadībā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās 22 spēlēs izdarīja tikai divas rezultatīvas piespēles, bet vārtus neguva. "Man nemaz nedeva iespēju, laukumā gāju dažas reizes trešdaļā un desmit minūtes mačā, bet tas ir aiz muguras. Redzu, ka Artis Ābols man uzticas. Ļoti priecājos, ka esmu šeit, darbošos ar maksimālu pašatdevi," noslēdza Ščastļivijs, kurš interviju sniedza Latvijas Olimpiskās komandas cepurītē no 2012. gada.

  +7 [+] [-]

, 2014-09-07 09:38, pirms 10 gadiem
Patīk kā spēlē Laimīgais-gudrs hokejists ar vēlmi spēlēt Rīgā un dzīvot Latvijā ! Paldies komandai par vakardienas emocijām !

  +5 [+] [-]

, 2014-09-07 09:54, pirms 10 gadiem
Ļoti simpātisks pāris Laimīgā un Laimīgais. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-07 10:19, pirms 10 gadiem
RMX69 rakstīja: Patīk kā spēlē Laimīgais-gudrs hokejists ar vēlmi spēlēt Rīgā un dzīvot Latvijā !
Nav brīnums ka tas iznirelis Skudra viņu ciest nevarēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-07 10:35, pirms 10 gadiem
šis speletājs izskatas ka visu laiku smaida

  +5 [+] [-]

, 2014-09-07 10:54, pirms 10 gadiem
Biju arēnā unnsaku lielu paldies mūsējiem par vakardienas spēli. Tāda atmosfēra kāda vakar bija arēnā, tāda sen nav bijusi, atbalstījām mūsējos no visa spēka!

  +8 [+] [-]

, 2014-09-07 11:00, pirms 10 gadiem
Veiksmīgāku atgriešanos ierindā gaidīt nevar.Liels prieks par Bukartu,ceru ka beidzot maiss būs vaļā.Lai kā man besītu šī spēles sākumā Savicka iedomīgā uzruna,tomēr Dinamo ir malači

  -1 [+] [-]

, 2014-09-07 11:16, pirms 10 gadiem
merikikifans rakstīja: Tikmēr uzvaras ripu iemetušais leģionārs Pjotrs Ščastļivijs atzinīgus vārdus veltīja līdzjutējiem.
Uzvaras ripu noslēdzošās trešdaļas ievadā iemeta Pjotrs Ščastļivijs,
brože,tu,no hokeja kaut ko saproti?varbūt raksteļus var skribelēt kāds cits,kas tomēr saprot vairāk?puisīt,tev,pastāstīt,kā tiek rēķināts uzvaras vārtu autors,citādi reāli tracina,tavs,zemais līmenis.
Pasaki miss ekspert, kas tur ir nepareizs?

  +4 [+] [-]

, 2014-09-07 11:35, pirms 10 gadiem
HalaCukurs rakstīja: Pasaki miss ekspert, kas tur ir nepareizs?
tāda,ka uzvaras vārti spēlē,kas beidzas 4:2 ,ir 3,kurus guva Osis.. Šķistļivija gols bija,konfekte,skaisti patiešām,bet uzvaras varti bija Cibuļskim

     [+] [-]

, 2014-09-07 13:20, pirms 10 gadiem
Parasti,jaunas sezonas ir kaut kādi priekšnesumi vai jaunas formas šogad viss pa vecam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-09-07 17:44, pirms 10 gadiem
Prikšāns rakstīja: Vispār jau uzvaras vārti skaitās pēdējie vārti.
Bukartam, nevis Cibuļskim.
Varbūt kļūdos bet cik es zinu uzvaras vārti ir tie vārti kas uzvaras gadījumā pēdējo reizi izvirza komandu vadībā,šajā gadijumā tie bija otrie vārti

  +2 [+] [-]

, 2014-09-07 19:58, pirms 10 gadiem
Prikšāns rakstīja: Vispār jau uzvaras vārti skaitās pēdējie vārti.
Bukartam, nevis Cibuļskim.
Tā nekad nav bijis , ka uzvaras vārtus skaita pēdējos. Uzvaras vārtus nosaka šādi: skatās cik vārtus guva zaudētāji (šajā gadījumā 2) un uzvaras vārti ir nākošie vadoties pēc zaudētājkomandas kopā gūtajiem vārtiem. Nākošie vārti pēc 2 ir trešie (Cibuļskis).

  +1 [+] [-]

, 2014-09-07 22:22, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Tā nekad nav bijis , ka uzvaras vārtus skaita pēdējos. Uzvaras vārtus nosaka šādi: skatās cik vārtus guva zaudētāji (šajā gadījumā 2) un uzvaras vārti ir nākošie vadoties pēc zaudētājkomandas kopā gūtajiem vārtiem. Nākošie vārti pēc 2 ir trešie (Cibuļskis).
Arī es kļūdijos iepriekšējā komentārā,Paldies ka paskaidroji