Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: ”Visam ir robežas, un Vilemsens tās ir pārkāpis”

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Serģis: ”Visam ir robežas, un Vilemsens tās ir pārkāpis”
Brāļi Daideri kopā ar Kristeru Serģi
Foto: teamdaiders.lv

Noslēdzoties pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģu klases Latvijas Grand Prix, komentāros portālam Sportacentrs.com dalījās spēcīgāko latviešu ekipāžu pārstāvji, holandietis Daniels Vilemsens, kā arī pieckārtējais čempions Kristers Serģis. Rakstam pievienots video, kurā redzams Vilemsena kantētāja Svena Verbruges iespaidīgais kritiens.

Atgādinām, ka posma kopvērtējumā triumfēja Māris Rupeiks ar Kasparu Stupeli, otrajā vietā ierindojās beļģa Adriansena un francūža Genādīja Aurē tandēms, savukārt pirmo trijnieku noslēdza brāļi Rozenāli no Čehijas. Jānis un Lauris Daideri Lielās balvas izcīņu noslēdza piektajā pozīcijā, bet astoņkārtējais čempions Vilemsens kopā ar Verbrugi finišēja astotie.

”Ir prieks, gandarījums,” pēc veiksmīgajām sacīkstēm emocijas neslēpa Māris Rupeiks. ”Tagad uzvarējām pašu spēkiem, iepriekšējā reizē [2008. gadā – aut.], kad ar Haraldu Kurpnieku Ķegumā uzvarējām, tas bija citu neveiksmju iespaidā.” Jēkabpils pilsētas atbalstītais sportists atzina, ka līdz šim otrās vietas ieguvējs beļģis Adriansens netika pienācīgi novērtēts: ”Startā viņš ir ļoti ātrs, bet nav vēl tādas pieredzes.” Komentējot pirmajā braucienā izlidojušā Baksa fiasko, Māris notikušo norakstīja uz kantētāja spēju nerespektēšanu: ”Viņš bija drošā vadībā, varēja atļauties samazināt tempu, tas darīts netika, pietrūka fiziskās gatavības, un rezultāts labi zināms.” Ar līdzīgām problēmām Rupeiks izskaidroja Vilemsena neveiksmes: ”Ar pasažieri nebija rēķināšanās, Verbrugem bija lauztas ribas – sākotnēji viņš vilka, tomēr beigās nekas neiznāca.” Jautāts, par to, kad tiks pildīts solījums par fanu izvizināšanu uzvaras gadījumā, piektā numura īpašnieks solīja to izdarīt pēc nedēļas Kivioli, Igaunijā: ”Izvizināsim līdzi atbraukušos, arī sezonas beigās pasākumā Stelpes trasē noteikti varēs ar mums pabraukāt.”

”Varēja būt labāk, bet esam apmierināti,” par veikumu trasē izteicās Jānis Daiders. ”Bija problēmas ar bremzēm, ilgi labojām, tāpēc otrajā braucienā startējām no otrās rindas.” Ar to brāļu problēmas nebija beigušās – otrās sesijas pirmajā aplī tika piedzīvots kritiens, kā dēļ tika pazaudēta vērtīga minūte: ”Līkumā kritām, iedūrāmies smiltīs un nevarēja pēc tam pielaist moci. Lēnā garā atsākām braukt, kad tuvojāmies pārējiem atpalicējiem, daļa mūs vienkārši palaida, domāja, ka esam līderi...” Daiders jaunākais atzina, ka tehnikas ķibeļu dēļ braukšana izvērtās par īstu piedzīvojumu. ”Bremzes nestrādāja, kā vajag, lielu daļu no sacīkstēm nācās braukt bez sajūga, likās, ka atkal Ķegumā nekas nesanāks,” sacīja Jānis. ”Kopumā ņemot, šodien Ķegumā sasniegtais ir labākais, ko te esam izdarījuši.” Uz jautājumu par atlikušo sezonas daļu Serģa skolotais braucējs atbildēja cerīgos toņos: ”Pietiktu ar pirmo trijnieku, tomēr būt par vicečempioniem ir reāli. Būs jāuzmanās no Jana Hendriksa, posmos spēcīgs varētu būt Bakss, bet vienīgi tad, ja viņš netrakos un būs mierīgāks nekā šodien.”

Brāļu Daideru treneris Kristers Serģis bija priecīgs par latviešu uzvaru. ”Rupeiks bija labākais, malacis!” sacīja titulētais braucējs. ”Par Daideriem – nobrauca labi, bet nesaprotu, kādēļ viņi tā akcentē Ķeguma posmu. Būtībā vienalga, vai pilsētu sauc Ķegums vai Parīze, jāvar nobraukt labi.” Serģis izteica pieņēmumu, ka gadījumā, ja Vilemsena līdzbraucējs būtu bijis Kaspars Stupelis, tad Rupeiks šodien neuzvarētu: ”Vilemsens būtu varējis nobraukt daudz ātrāk, taču atkal kantētājs nebija līmenī. Šodien viņš Verbrugi nerespektēja, un iznākums visiem zināms. Bet vismaz pagaidām Vilemsenam konkurentu nav, neredzu nevienu no šībrīža braucējiem viņiem līdzās.” Kā vienu no holandieša uzvaras faktoriem, Serģis minēja Vilemsena agresivitāti: ”Paskatoties sacīkstes, varējām redzēt, kā viņš no trases izgrūž ārā Baksu, tādas situācijas ir bijušas daudzreiz. Nav kas iedod pretī, nevienam nav iekšā!” Serģis neslēpa savas domas par sestdien izskanējušajiem Vilemsena komentāriem, kuros tika izteikta negatīva nostāja pret Jorisa Hendriksa līdzbraucēju Kasparu Liepiņu: ”Lai jau viņi paši ar strīdiem tiek galā, bet man ir tiesības uz savu viedokli un uzskatu, ka viņš [Vilemsens - aut.] nav korekts. Varētu videomateriālos parādīt daudzus momentus, kuros bijusi negodīga rīcība. Blakusvāģi nav nekāds hokejs, visam ir robežas! Tā kā rīkojas Vilemsens, normāli cilvēki nerīkojas.” Kārtējo reizi Kristers apliecināja, ka sacensībās neplāno atgriezties, tomēr konkrētu mērķu labā to būtu gatavs darīt: ”Mani vēl šodien Baltijas Kausa fonda vadītājs uzrunāja, teicu, ka ja gribētu braukt, sen to būtu darījis. Lai piedalītos, man vajadzīgs mērķis, tādu patreiz neredzu.”

Mazāk priecīgā noskaņojumā Ķegumu atstāja Daniels Vilemsens. ”Neesam apmierināti, mūsu mērķis bija būt ātrākiem nekā Daideriem, tomēr to neīstenojām,” atklāts bija astoņkārtējais čempions. Šodien vienā no otrā brauciena lēcieniem neizturēja Vilemsenu kantētājs Svens Verbruge, kurš no iespaidīga augstuma piedzīvoja kritienu: ”Problēmas sagādāja Verbruges veselības problēmas, pat nezinu, kas notika brīdī, kad viņš izkrita.” Neskatoties uz neveiksmīgo braucienu, Vilis atlikušos posmus uzskata par formalitāti: ”Esam izcīnījuši pietiekami daudz uzvaru, tagad varam būt arī mierīgāki. Galvenais katrā posmā nostartēt cienīgi, pēc tam nāksies gatavoties Dakaras rallijam.” Atbildot uz izskanējušajiem Serģa komentāriem, leģendārais braucējs pauda skaidru nostāju: ”Attiecību ziņā pret nevienu iebildumu nav. Problēma ir tā, ka Daideri un Liepiņš mani uzskata nevis par konkurentu, bet par ienaidnieku. Ja ir kādas sadursmes, tad jāsaprot, ka sports ir grūts, tā nav nekāda sieviešu satikšanās.

Svena Verbruges kritiens

     [+] [-]

, 2011-08-07 23:30, pirms 13 gadiem
gan jau kādreiz tas vilemsens pats lēcienā nokritīs..

 +10 [+] [-]

, 2011-08-07 23:35, pirms 13 gadiem
Ļoti vērtīgs video... neko no kritiena redzēt tpt nevarēja...

  -1 [+] [-]

, 2011-08-07 23:36, pirms 13 gadiem
sāļā_zebiekste rakstīja: gan jau kādreiz tas vilemsens pats lēcienā nokritīs..
diezvai

  -2 [+] [-]

, 2011-08-07 23:55, pirms 13 gadiem
To Placis - Acim redzot Tu neatceries to kritienu kad Marsels pec tam ilgu laiku parvietojas invalidu ratonjos

     [+] [-]

, 2011-08-08 00:12, pirms 13 gadiem
Es viņam iebrauktu tā, ka tā būtu viņa pēdējā gonka... Mērkaķis, tāc!

     [+] [-]

, 2011-08-08 00:30, pirms 13 gadiem
tas saucaas - pa iisu ,teiksu kaa ir,sitiens normaals sanaak,ir ko tureet.Bet pie normaaliem speeku daudzumiem nau liela probleema.
Slēpts komentārs: balkons

  +6 [+] [-]

, 2011-08-08 00:56, pirms 13 gadiem
balkons rakstīja: Serģis savā laikā šantažēja Latvijas valsti,ja viņam nedos 10000 latu,viņš pārstāvēs citu valsti.Pēc tā gadījuma man tas algotnis ir mēsls,no kura Latvijai vajadzētu atbrīvoties.Lauku ļaudis ir lauku ļaudis,kuri par naudu gatavi atdod Dzimteni un valsti,kura tevi uztaisījusi par cilvēku.Serģi,atceries savu pagātni!!!
Pateicoties lauku cilvēkiem tev vēl ir dzimtene!

     [+] [-]

, 2011-08-08 01:10, pirms 13 gadiem
Sorry par nezināšanu, bet tas ir tas pats Svens Verbruge, kas kantēja Vilim, pēc tam Kristeram un tagad atkal Vilim? Viņš manliekas bija kaut kāds 67.gads? vai tomēr jaunākais, piemēram, dēls? Ja tas ir tas pats, tad respekt, būt elitē par kantētāju 45 gados!

     [+] [-]

, 2011-08-08 03:52, pirms 13 gadiem
srajo rakstīja: Sorry par nezināšanu, bet tas ir tas pats Svens Verbruge, kas kantēja Vilim, pēc tam Kristeram un tagad atkal Vilim? Viņš manliekas bija kaut kāds 67.gads? vai tomēr jaunākais, piemēram, dēls? Ja tas ir tas pats, tad respekt, būt elitē par kantētāju 45 gados!
Tas pats ,jā

     [+] [-]

, 2011-08-08 05:16, pirms 13 gadiem
Man joprojām liekas,ka SERĢA fāteris ir izpīpējis kādu knifu mocim vai motoram ,jo kā viņš brauca visiem apli pa priekšu,tā KRISTERS ar pirmiem brucieniem bija gaalvastiesu pārāks par konkurentiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-08 11:03, pirms 13 gadiem
krapaalis rakstīja: Pateicoties lauku cilvēkiem tev vēl ir dzimtene!
Dzēriens ,,dzimtene",ko dēvē par kandžu?Man tas nav vajadzīgs
Tagad cukurs dārgs,tāpēc ļaudis pārgājuši uz 2l plastmasniekiem ar 7-9 grādīgiem šķidrumiem,uz kuriem uzrakstīts nosaukums - alus.

     [+] [-]

, 2011-08-08 11:43, pirms 13 gadiem
srajo rakstīja: Sorry par nezināšanu, bet tas ir tas pats Svens Verbruge, kas kantēja Vilim, pēc tam Kristeram un tagad atkal Vilim? Viņš manliekas bija kaut kāds 67.gads? vai tomēr jaunākais, piemēram, dēls? Ja tas ir tas pats, tad respekt, būt elitē par kantētāju 45 gados!
Pēc 2 nedēļām viņam paliks 44 gadi.

     [+] [-]

, 2011-08-08 15:35, pirms 13 gadiem
viennoziimiigi Svens ir vecis ar teerauda olaam jaa, RESPEKT MEN

     [+] [-]

, 2011-08-09 12:18, pirms 13 gadiem
kads varbut zina par fanu dosanos uz Kivioli kaut ko,kads autobus? pasam nu galigi so gaisa gabalu negribas ar auto kratities